:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВМС си харесаха миночистач от Белгия

Снимка: Импакт прес груп
При засилени мерки за сигурност в пристанище Варна пристигна бойният кораб "Форест Шърман" от състава на Шести американски флот.
Единият от двата военни кораба втора ръка, които България очаква от Белгия, ще бъде миночистач, с който в момента ВМС не разполагат, стана ясно вчера. Това е т.нар "ловец на мини", който локализира снарядите, а впоследствие водолазна група ги обезврежда. Миночистачите, които в момента са на въоръжение във флота, са от типа "тралчици", които разорават морското дъно.

От Белгия очакваме и корвета. Решението за покупка на корабите трябва да вземе правителството. "Очакваме това да стане до края на годината", заяви началникът на Главния щаб на ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев. Ръководството на флота вече се е запознало със състоянието на корабите и въпреки че са втора употреба, отговаряли на стандартите. Все пак не било изключено държавата да купи и чисто нови плавателни съдове.

Кавалджиев се оплака, че през тази година бюджетът на флота е силно ограничен, но личният състав получил добра подготовка.

До 12 август ще текат празненствата по случай 128-годишнината на ВМС. У нас ще дойдат и кораби от групата за сътрудничество в Черно море "Блексийфор". Вчера пък във Варна пристигна американският разрушител "Форест Шърман".
13
2229
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
04 Август 2007 08:08

Този кораб е ПРЕВЪЗХОДЕН за МУЗЕЯ!!!!! Да не забравят да вземат и няколко МИНИ ( Ако намерят, зер те одавна не се произвеждат).
04 Август 2007 09:06
Е не се ли поучиха от фрегатата тия лапачи?Съд, несъвместим с бреговите енергоизточници, изгаря лимита си от гориво само за да се самозахранва докато е на пристан.
04 Август 2007 09:22
Престъпление е , да се прахосват парите на данъкоплатците за откровени боклуци ! И това - само заради тлъстите комисиони , които са взели определени господа...България няма нужда от стари миночистачи . Ясно е , че те ще се ползват само в задгранични , пуделски , мисии. България има нужда от леки , евтини и бързи гранични катери , с ракетно въоръжение, и 3-4 модерни дизелови подводници.Толкова.
04 Август 2007 10:08
"тралчици", които разорават морското дъно.
Що за дивотии!!!!
Може ли някой да обясни как се оре морско дъно от "тралчик"
Не правете читателите на пълни будали.
Това да нее трал за миди или рапани!!!
04 Август 2007 12:30
Абе незнам какво има на въоръжение ВМС, ВВС, СВ, но като гледам как 80-90 % от военните бачкат допълнително (частно ) за да свържат двата края(заради "големите" заплати който вземат ).......мъкаааа
04 Август 2007 15:22
а лайночистач защо не си вземат та да почнат от собственото си министерство?
04 Август 2007 18:33
Боклуците си избраха за покупка боклуци, , ,
04 Август 2007 21:04
И къде ще ги търси тия мини - в Персийския залив? Май американците са тези, дето са харесали един миночистач за нас. Щеше да е добре и да го бяха платили, след като са го поръчали
05 Август 2007 06:23
все втора ръка купуваме.това не е армия а склад за преоценени стоки
05 Август 2007 06:56
Сложен народ-силна дръжава.
Еле па га тръгне и милиони на ветъро да фърля.
Не народ, а...
05 Август 2007 13:24
Със сигурност се знае, че последната подводно-контактна мина е била неутрализирана на 200 ярда (около 200м) южно от Джързи Ченъл Айлънд (UK), в края на ноември 1946 година. Садамовите мини, сделани у СССР, тоже са били махнати за винаги от САЩистки миночистачи, веднагически след войната в залива. Следователно свежата булгар-военна мисъл има нещо из-пре-двид - кой знае? Виж, в Бермудския триъгълник може и да има някоя мина тайно скрита в неизвестно (известно само на българското морско ВКР-овенни) друго измерение.
05 Август 2007 16:59
Бай Лайняр пак направи "интелектуална" пътечка!Така е "Балама", с трал взривяват мините, ама това са отживелици!А Белгия явно голема морска сила щом си разпродава корабите!
05 Август 2007 19:26
Стига с тези миришещи сделки на тъпаците от МО. Не им ли стигат комисионните от другите сделки, та взеха да купуват и вторични суровини.
За какъв морски флот става въпрос - то такъв на практика няма.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД