:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В Цар Калоян спорят къде да строят за бедстващите

Общинският съвет в Цар Калоян отхвърли вчера предложението за терен за общинска кооперация за пострадалите в ниското, до музея в града, съобщи кметът Ахмед Ахмедов. Днес общинарите отново ще се срещнат с бедстващите, за да търсят по-подходящи терени. Някои от тях предлагали собствените си имоти.

Днес трябва да стане ясно и за колко души ще се строят общински жилища. Кметът се надява до 20 септември общината да внесе в комисията по възстановяване и проекти за възстановяване на рухналите къщи и тези с нарушена конструкция. Там вече са постъпили 139 заявки за строителни материали.

До вчера в община Калоян имаше 137 000 лв. от дарения. Около 260 000 лв. ще постъпят следващата седмица като дарение от "М-Тел" и Нова ТВ. Един от вариантите е с тези пари да се построи общинска кооперация за 40 души. Другата седмица по сметката на общината ще бъде преведено и дарението от Турция от $100 000, така че общо от дарения тя ще разполага с над 537 000 лв.

Емел Етем вчера призова депутатите при гласуването на бюджета за 2008 г. да осигурят достатъчно средства както на компетентните органи и ведомства, които имат задължения да се грижат за водните съоръжения, така и на комисията по възстановяване към МС. Тази година бюджетът й е 70 млн. лв. Етем призова всички собственици на водни съоръжения и общините, които контролират речните корита, да предприемат необходимите мерки, за да бъдат готови да посрещнат валежите през есента.
5
1675
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
15 Септември 2007 04:31
В Цар Калоян спорят кой да краде от бедстващите

15 Септември 2007 10:14
Боже...
Години ще събират капка по капка за четирихилядното село Цар Калоян. А колко по-лесно би било да се върне само десет процента на ограбените, преди да бъдат удавени...Достатъчна помощ за цяла България заедно със столицата й.
15 Септември 2007 12:03
Наводнението в Цар Калоян стана от скъсаната стена на язовира над селото. Това е причината. Преди години язовира е бил спрян като опасен, източен и стената пробита с булдозер - за да не се излъже някой да го напълни.
Минават години и някой е решил язовира пак да се напълни и да се отдаде на концесия /или аренда?/. За целта сипват пръст на пробитата стена /Не възтановяват стената по проект/ - с което скъсването на стената става въпрос на време.
Стената се скъсва.
Можеше и на предния дъжд, можеше и на следващия да стане...
Ново наводнение в Цар Калоян може да има само ако повторят описаните по-горе събития. Иначе - не.
А събитията показват къде трябва да се търсят виновните са смъртта.
15 Септември 2007 12:05
Обаче не се търсят, явно има причина. Партийни кадри ли са вземали пагубните решения?
Сигурно, щом цял министър обвинява времето - въпреки становището на учените...
16 Септември 2007 20:04
Абе където искат да строят, ама да е по височко от водата. След години да не им плувнат опинците пак, че ще станат за кашмер! А то при общински проекти без далавера просто не може, тя е органично присъща. Добре ще е поне работите да са изпълнени качествено и да не се щипе кебабчето хептен ачик, щото дразни гладните!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД