:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Агенцията по сигурността вби клин в коалицията

Съпротивата на вътрешния министър Румен Петков срещу проекта за създаване на агенция по сигурността спъна внасянето на закона вчера. Червени и жълти депутати се оплакаха, че коалиционният им партньор ДПС упорито отказва да се подпише под него и е в съюз с шефа на МВР срещу агенцията. А било важно зад проекта да застанат и трите партии, за да демонстрират единство.

До последно депутати от БСП уверяваха, че текстът е напълно готов и в петък го внасят, но това така и не стана. Така за втори път бе отложено ритуалното му вкарване в деловодството на НС. Първият опит бе в края на предишната сесия.

Депутатите от ДПС се крият и не искат да подпишат законопроекта по разпореждане на Румен Петков, признаха вчера депутати от мнозинството. Вътрешният министър не бил доволен от оперативните функции на новия орган, който ще бори корупцията по високите етажи на властта и затова саботирал създаването му.

Шефът на лявата ПГ Михаил Миков потвърди, че все още се събират подписи и най-вероятно в понеделник проектът ще бъде внесен. Той и шефът на комисията по отбрана Ангел Найденов са основни автори на закона. В него се предвижда агенцията да има и разследващи функции, което не се нравело на съпартиеца им Петков. ДПС взело страната на МВР-шефа срещу премиерския проект. На тяхна страна бил и президентът Георги Първанов.

Народни представители от БСП и НДСВ коментираха, че се правят опити за смазване на Станишев. Идеята за създаването на агенция по сигурността бе лансирана лично от премиера преди три месеца заедно с персоналните промени в кабинета.
9
2480
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
15 Септември 2007 01:32
Поредният фарс!
Тази коалиция е коалиция на ДС и КГБ агенти и съмишленици!
Тотално посветена на неразкриване на престъпноста и корупцията!
Те немогат да се саморазкрият!
[/b]България не е имала и неможе да има по криминално правителство от това.
Само Сидеров липсва
15 Септември 2007 03:10
хехе, червените и жълтите даже и да са на едно мнение, не смеят да вземат заедно решение без дпс ... страхът май верно е големо шубе.
15 Септември 2007 04:51
Агенти на сексуалността по бикини в коалицията
15 Септември 2007 06:16
Шадраванения герой, вчера, на парламентарния контрол, отказа да обяви името на МВР-офицер, направил грубо нарушение на закона и правилника за движението под предлог, че ще му се подиграват в махалата и ще го "вдигнат на балон"..т.е. "нашите" нарушители няма да обиждаме, а чуждите ще наказваме...Шадраванска история....Всеки се натиска да си извоюва безконтролност...
15 Септември 2007 06:54

На тяхна страна бил и президентът Георги Първанов.

Както е написано не става ясно на коя тяхна страна?! То всъщност Президента кога е бил на която и да е страна та и сега - "На тяхна страна бил...".

А че в държата трябва да има структура, която да конкурира МВР във всички дейности това е ясно. Като тук ключовата дума е конкуренция! Защото е в човешката природа да не се хабиш ако нищо не те натиска. Затова натискане му е майката. И колкото повече толкова по-добре. Ако това е идеята (една от идеите) на Станишев и вносителите на този закон, аз им пиша по един голям плюс! А Румен Петков просто трябва да го преборят или игнорират. Защо изобщо има думата той тук?!


________________________________
Морал - това са интересите на другите
15 Септември 2007 10:40
На ГЛАВЪТЪ ще и се отели вола, щото зад тоя проект стоят американците.
15 Септември 2007 14:43
NSA им се прискала
16 Септември 2007 08:42
Престанете поне във форума да си слагате публично обезболителни инжекции с етикет "Държавна Сигурност", или "Комунисти".
В реалността комунисти или ДС, като фирма, или дори нелегална организация въобще няма!
Никой до сега не е забранил Комунистическите Партии в България и има поне 10 регистрирани по закон БКП-та с разни добавки.
Ако, са престъпни, прокуратурата да ги типоса на съд и забрани, поне!
Има само конкретни крадци, убиици, грабители, наркопласьори, банкери, Бизнесмени и други подобни, които ни правят живота черен. Те си имат лични имена Презиме и Фамилии.
Говорете персонално и с факти! Иначе действителните мошеници ни бутат медиини наркотици с марака"Комунизъм" и "Държавна Сигурност", за да гоним Михаля във имагинерното, а те се уредиха с украдено до 10-то коляно!
16 Септември 2007 10:25
Filco, Прав сте! Вече няма комунисти, а има МАФИОТИ-ПРЕСТЪПНИЦИ, които от комунистическа номенклатура станаха престъпна олигархична мафия, както много казват, че в България мафията си има държава! Българската мафия е филиал на руската мафия начело с мафиота Путин!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД