:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Петър Стоянов каза последно "сбогом" на политиката

Експрезидентът ще си изкарва хляба с четене на лекции
Два месеца след като сдаде лидерството в СДС и четири след като загуби евровота, експрезидентът Петър Стоянов реши да се оттегли окончателно от политиката. Вчера той обяви в декларация, че излиза от парламента, но самият той не се появи в НС.

В декларацията Стоянов съобщава, че напуска не защото не вярва в способността на десницата да се възроди и да управлява България, а защото е убеден, че сега политическите реалности и морал изискват лидерите от неговото поколение да направят крачка назад. Бившият син депутат обаче обяснява, че не абдикира от обществения живот и ще продължи "да защитава интересите на демократично мислещите българи". Запознати с намеренията на Стоянов смятат, че подобно на Михаил Горбачов той ще си изкарва прехраната с лекции по международни конференции и чуждестранни университети.

Близки до експрезидента не бяха изненадани от постъпката му. Останалите обаче оживено коментираха хода с колегите си от ДСБ. Мнозинството от депутатите оцениха жеста му като достоен. "Петър Стоянов помага и ще помага винаги на СДС да може да изпълнява своите политически задачи", коментира наследникът му Пламен Юруков. "Той показа, че човек не трябва да стои на всяка цена в политиката", смята Мартин Димитров.

"Напускането на г-н Петър Стоянов показва неговата пълна капитулация", коментира Елеонора Николова, която излезе от СДС. Според нея той се е кандидатирал за лидер с единствената цел да даде реванш на Георги Първанов. Впоследствие обаче се е уплашил и е оставил десницата без силна кандидатура за президент, а накрая "цинично и грозно" е оглавил листата на партията за евродепутати. "Това решение е логичният завършек на една поредица от политически и лични загуби в дясното пространство", коментира Елиана Масева от ДСБ.

На мястото на Стоянов в парламента ще влезе бившият зам.-шеф на СДС-Пловдив Петър Попов. Още не е ясно кой ще застане начело на синята парламентарна група.

---------

ЧИСТКА

Всички депутати, които бяха обявени за сътрудници на бившата ДС от комисията по досиетата, да напуснат парламента. Това призоваха от групата на ДСБ. Те не пощадиха даже и колегите си от десницата Красимир Каракачанов и Бойко Ватев. Според костовистите НС трябва да изчисти имиджа си, като изгони агентите.
36
3152
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
15 Септември 2007 01:11
Др. Стоянов отива да спасява демокрацията по други земи и народи. Националното предателство ( да не забравяме "История славянобългарска" как бе пратена в .. Гърция), желанието за ликвидиране на кирилицата, извършените услуги в полза на всякакви чужди правителства и големи братя сега ще донесат съответните финансови дивиденти за "Той е"!!
15 Септември 2007 01:17
... че подобно на Михаил Горбачов той ще си изкарва прехраната с лекции по международни конференции и чуждестранни университети.

Че и Горби не е стока е едно, но той изкарва "малко" повече, отколкото за прехрана, а на Пешо, дали ще му стига и за прехрана?
15 Септември 2007 02:33
Не му събирайте пожертвования. Няма да умре от глад. Като бивш президент има пожизнено пенсия, държавен офис, кола, персонал и т.н. платени от държавния бюджет.
15 Септември 2007 04:39
Петър Стоянов каза пиянско "сбогом" на мастиката
15 Септември 2007 07:21
Или добро, или нищо.
15 Септември 2007 08:14
Петър Стоянов е достоен и почтен човек и като такъв взема разумно решение. Той поне никога не е бил доносник на ДС и не е топил колегите си и не имал псевдоним като гоце.
Желаем ти успех Петьо!
15 Септември 2007 08:23
Извода е следния, след 18г.ходене по мъките:
Като начало да се върне Търновската конституция, за да може да се декомунизира държавата и да се отнемат икономическите лостове от комунистическата мафия.Да се избере най-доброто държавно устройство управляващо държавите с най-висок икономически стандарт в Европа.Тогава ще му дойде времето и на моралния просперитет на всеки отделен Българин и на цялата дътжава.Тъй като това трябваше да направи СДС още в началото, а него направи, закономерно си отива, а мафията остава.Така ние всичките, изядохме торбите със сол, сега предстoи да отнесем и боя с тояги.
15 Септември 2007 08:49
Изобщо не ми пука, как ще се "рани" бат Петьо, друго ме интересува, кога Костофф и другите седерасти от "кариерата" ще направят този жест към младите си отрепки...Народа не ги пуща в селото те за поповата къща все мислят...Пфу-у-у.
15 Септември 2007 08:58
За първи път Петър Стоянов каза последно "сбогом" на политиката



_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
15 Септември 2007 09:17
Е дорде ни докара бре бат Пешо с тая дИмокрация !Нали щяхме да живеем по добре от колкото при бай тоша, ААААААААААА!!!!!И кво стана с Косово АААААА??????? Тошо поне ни караше да чакаме комунизъма а ти общия пазар.И кво като го дочакахме -един безработен немец със социална помощ живее като цар у нас!Аверите ти разпродадоха България, е и ти докачи нещо макар и трохички ама дано ти приседнат коги гледаш пенсионерите да ровят в кофите за боклук за насъшния! Или учителите дето кат си вземат заплаатата и се чудят кво по напред да платят- вода ли , ток ли или кат брадчетата на гаврош гледат витрините на магазините.В селата пустош по морето мутро барок и българина все повече е нежелан в собствената си страна.
Ех бат пешо, бат пешо боянските ливади са временни проклятието на излъгания малък човечец страшно.Ама аз се чудя как си гледаш сутрин изуитската физиомутра, коги се бръснеш -явно много дебелокож си!
15 Септември 2007 09:25
Много пропаганда в полза на българският бандитизъм има във форумите!
Някакви платени писачи пълнят форумите и ни внушават, че някакви комунисти са виновни за това, че народа бива ограбван от Германски, Аватрийски, Италиански, Холански, Американски, Наши, та даже и Чехски обирджии, под маската на "Инвеститори", Търовски банки, или "работодатели"-робовладелци във фирми от всякакъв габарит!
Тези, които ни пращат да си търсим украденото при "комунистите", по добре да ги назовават поименно и да казват какво са украднали точно, за да бъдат съдени! "Десните"(анти-комунисти), наложиха в съдебната практика, положението, че колективна вина няма! А, за дрънкане във форума - има!
Иначе с изнислените групово виновни безименни комунисти, ще се успокояваме, че има виновни, ама, ала, бала ...
Стига с тези имагинерни безименни комунисти! Кажете имена на хора!
Да не би примерно Вальо Топлото и Ст.Софиянски, които го е назначил на общинска ясла и пазил 10 години да зоби, да са комунисти? Или, Царя е комунист? Лепи им се често този етикет, ама добре знаете, че етикета е менте!
15 Септември 2007 09:42
Не е напуснал политикат. както гузно и крайно предпазливо се намъкна в нея, така гузно и страхливо "прави крачка назад", всъщност това казва той. Не е бил сътрудник на ДС, то не може цялото семейство да е, няма нужда. Виж баща му е бил доброволен сътрудник на РО 2, по-късно станало ВКР. Фактически семейството му в следващото поколение "се е уредило" извън Бг, жена му (ако все още е!) ще стои на държавна служба в чужбина докато я държат, после и тя ще избере да "е онлайн" със Запада. ПС е една шушумига, издигнала се в мръсните времена до първия пост в нещастната ни държава.
15 Септември 2007 09:52
Милчо-милиционерчето , затваряй си гнусните устенца с които правиш свирки на комунистите-потурнаци.Отрепка може да наречеш себе си, комунистическо лайнарче.Като дойдете на власт, цените се вдигат, инфлацията също, престъпността тоже.На какво отгоре се дуеш, камуняче?
15 Септември 2007 09:55
@Стоянов: Сбогом, нещастнико!
15 Септември 2007 10:03
"Подобно на Михаил Горбачов..."
Хайде бе! Дайте го по-скромно, батьовци!
15 Септември 2007 10:03
..."политическите реалности и морал изискват лидерите от неговото поколение да направят същата крачка към забвението"...
15 Септември 2007 10:18
Такъв логичен завършек би било и излизането на Командира от политиката. Ама при него характеропатията е в по-тежка форма.
15 Септември 2007 10:29
Е, командира има още работа за вършене. Нали неговият слуга даде банката на приятелката на бубойко и трябва да продължи да води привидната борба срещу дабъл Б.
Дъ шоу мъст го он, разбииш.
15 Септември 2007 10:32
Тук някой дори си позволяват да наричат бат Петьо "достоен" и "честен".
Тези, които го казват да се замислят, че освен всичко друго казано за него, ние забравяме, че хора са гласували за него, че председател на парламентарна партия беше, че доскоро президент беше, че не е на преклонна възраст, че няма фатални проблеми със здравето ... а си тръгва. Е, това пилитик ли е или лигива п.тка?
Помнете отсега, че след 7-8 години ще бъде "внесен" отново по "второ" направление, за да "To serve and protect".
Както никой не вярваше, че някога огново ще чуе за г-н 10% - Божков. Но напоследък все по-често ни го навират в очите и то от екрана на националната телевизия, която ние издържаме.
15 Септември 2007 11:02
Бат Петьо, колко ли мангизи е гушнал за глупашката си изцепка "кажи си иване"?
Ако не е взел пари е дабъл глупак.
15 Септември 2007 11:07
.... нека ходи бос
15 Септември 2007 11:09
Аз пък мисля, че сега му се е подквасило морето, т.е. очакваният добър пост в авторитетна международна организация. И сега е и подходящия момент да се оттегли достойно от лидерството. Едва ли все още млад човек като него ще се занимава като Желев с фондации, лекции по света, политология и пр.престижни, но безполезни занимания за бивши президенти. Едва ли ще се върне и към адвокатурата - представяте ли си - адвокат ми е бивш президент на държавата Ще поживеем, ще видим.
15 Септември 2007 11:22
Замина си още един битълс. И сега кво ще правим? Дано провлачи крака!
15 Септември 2007 11:41
не е бил доносник на ДС

Не е бил, но как развяваше документи, събрани от разузнаването в ефира на националната телевизия... Удоволствие да го гледаш.

Редактирано от - Локи на 15/9/2007 г/ 16:41:39

15 Септември 2007 12:29
Да не стане като прощалното "збогом" на Командира от тая пролет,
върнал се скоропостижно на бял кон в политиката и превзел СДС с троянски кон...
15 Септември 2007 13:18
Един колега каза тая сутрин - от 60 години в България управлява все партията - каквото каже тя, това става - бат петьовци, командири, пиздеровци, бубойковци, все Партията е начело.
Ха- ха, май че е прав.
15 Септември 2007 13:38
Хлябът на Петърчо Стоянов е изкаран за години напред до смъртта му. По закон, той получава голяма пенсия и почти вчики разходи се поемат от бюджета.Това, че ще защитава интересите на демократично мислещите хора е нова заблуда, в която иска да повярват дребните хорица.Нищо не може да напрви за тях, освен да им взема хонорарите за дела и да разчита, че ще има решение или присъда въз основа на страи лаври. Ако зависеше от мен, никога не бих разрешил да се обръщат към него с "господин президент". По закон той си е извоювал това право. ВИКТОР, е най-точното обръщение към него.
15 Септември 2007 14:30
Като се знае, че на Виктор ще му лъсне г...а
15 Септември 2007 14:32
Срещу "червените пари" и ДС не се рита...Тази е мръсна и долна комбинация! Трябваше да ги смачкаме, когато се бяха насрали от страх...Сега е безвъзвратно късно!
15 Септември 2007 14:32
Всички депутати, които бяха обявени за сътрудници на бившата ДС от комисията по досиетата, да напуснат парламента. Това призоваха от групата на ДСБ. Те не пощадиха даже и колегите си от десницата Красимир Каракачанов и Бойко Ватев. Според костовистите НС трябва да изчисти имиджа си, като изгони агентите.

Изпълнява човекът ТОЙ
15 Септември 2007 17:31
Какво беше първото което направи достойния президент на всички българи? Уреди децата си в елитно училище. По третия начин. Да е ясно.
15 Септември 2007 18:47
Гойко, ама и ти ли си се цанил за отрепка бе Горисич, теб кой те брои за свирка с тая фекална мисъл...Ха Ха.
15 Септември 2007 19:47
Фернандел е общо взето разумен човек, та затова си взе отпуск за да консумира на рахат огромните хонорари с които му официализираха подкупите, докато уж, четеше лекции навън.Той, бракоразводника, зарязан от жена си има по -голям хонорар от Ноам Чомски????, Ами трябва да си го яде споко барабар с гнусното си братче на което уреди телевизия. Гнъс!!!!
15 Септември 2007 20:53
Babite!
Да се върне Търновската конституция означава, да се върне България само в пределите на Северна България. Това ли искаш? Освен това, Търновската не е по-демократична от Османската по онова време, защото няма статута на помилването в нея. Ако не знаеш, Левски е помилван от Султана, но после мургавите са го качили на бесилото, защото им е платено с окраднатите пари на БРЦК -все наши българии...
16 Септември 2007 14:30
... осиротя сякаш сдс-то без тоя педал ...
16 Септември 2007 19:05
Абе седерасти "изстачкувайте му" една панелка и един мукавян Трабант, он другото си то е накрал бре...па и ще лекции преподава и от там ще си купува собствената макдоналдс-демокрация... За сведение на несведущите, вече ще започвам и завършвам писанията си със Гладен кореспондент съкратено ГЛАДКОр...Няма Ха Ха...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД