:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 370
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Цариградско шосе" засега остава без ремонт

След драматични разправии за качеството на новата настилка на бул. "Цариградско шосе" вчера стана ясно, че повторният ремонт ще бъде отложен за догодина.Такова решение взеха представители на столичната община, фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и фирмата изпълнител "Пътища и съоръжения". След направеното геодезическо заснемане са установени неравности на площ от 1510 кв.м. Те са разпределени в 14 участъка. Общата площ на ремонта пък е 30 000 кв.м.

Според изготвения протокол констатираните след ремонта неравности не пречат на нормалния трафик и не се налага спешното им отстраняване. Официалното становище е, че трябва да се изчакат по-добри атмосферни условия за преасфалтиране. Новата настилка отговаря на всички други показатели.

Сагата с булеварда започна, когато след ремонта новата настилка се оказа видимо нагъната. Проверка установи 14 неравности със средна дължина от по 25 м. Общината наложи на "Пътища и съоръжения" глоба от 125 хил. лв. и обяви, че няма да плати, докато нередностите не бъдат отстранени. Тогава кметът Бойко Борисов предложи да се ремонтира през нощта, за да не се пречи на движението. Шефът на "Пътища и съоръжения" Иван Иванов обаче вчера заяви, че това не може да се направи, тъй като работата трябва да се свърши качествено. Според думите му преасфалтирането на булеварда най-вероятно ще е в началото на следващия летен сезон. Всички разходи ще са за сметка на фирмата. Иванов заяви, че това не е проблем, защото фирмата е внесла депозит и ще изпълни задълженията си.

Няма да платя, докато не отстранят неравностите, отвърна пък зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.
8
1835
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
15 Септември 2007 07:48
Да бе, да. Няма да плати. Парите сигурно вече са преведни и вече усвоени. Някой ще изпусне така пари.
15 Септември 2007 09:28
Мисля, че никой не си е правил илюзиите за ремонта - нашите хора си взеха паричките и сега им е през к* за недостатъците.
Освен това - избори, а после да му мислят новоизбраните как ще оправят чужди бакии, без пари!
15 Септември 2007 09:50
С ББ ще е така! Така беше като главен секретар на МВР, така е като кмет на полумандат, така ще бъде и за напред, кадето и да го пласират!!!!
15 Септември 2007 12:35
Боклуци...
15 Септември 2007 13:15
Пак да гласувате за Мухобойко!
15 Септември 2007 14:02
Мухобойко ще мине пеш по асфалтаи ще го изгладии!!
Понеже не можа да изглади различията с фирмичката дет глътна парите за ремонта....
16 Септември 2007 00:23
Бате Бойко е супермен, не знаете ли? А сълзите му са вълшебни! Освен, че лекуват всичко, те могат да разтопят и загладят асфалта. Проблемът е, че бате Бойко не плаче...
16 Септември 2007 08:56
Хехе не било спешно. Ако се опиташ да минеш по Цариградско море с повече от 70 км/ч рискуваш да се преобърнеш. Състоянието на настилката след "ремонта" е по-лошо отколкото беше преди
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД