:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 556
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тежки присъди за полицаите, умъртвили Чората

Софийският военен съд призна вчера за виновни петимата полицаи от Благоевград, които бяха обвинени по делото за убийството на Ангел Димитров-Чората, извършено на 10 ноември 2005 г. в Благоевград, предаде БТА. Съдът осъди на 19 години затвор майор Мирослав Писов, а капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски са осъдени на по 18 години лишаване от свобода.

Те бяха признати за виновни за това, че са причинили смъртта на Ангел Димитров, при това той е бил в безпомощно състояние, а смъртта е била причинена с жестокост. Чората бе подозиран от полицията, че е свързан с наркотрафика в района.

Признатите за виновни ще трябва да платят граждански искове и разноски по делото в размер близо 180 хиляди лева. Преди 2 години от МВР твърдяха, че смъртта на арестувания е настъпила вследствие на "кардиогенен шок".

Тогава въпреки данните от експертизата, че Чората е бил пребит до смърт, прокурор Мирослав Ангелов от Софийската военна прокуратура прекрати делото срещу петимата полицаи. Според мотивите му те действали в условията на неизбежна самоотбрана. Тогава роднините на Чората обжалваха постановлението.

Военният съд отмени постановлението на прокурора и разпореди разследването да започне отначало. Според съда петимата полицаи трябваше да бъдат разследвани за умишлено убийство, но въпреки това Софийската военна прокуратура внесе обвинителен акт за убийство по непредпазливост. Междувременно двама от полицаите бяха възстановени на работа, след като обжалваха уволненията си.

Вчера присъдата на военния съд бе взета единодушно от всички членове на съдебния състав и може да бъде обжалвана пред Военноапелативния съд в 15-дневен срок.
76
3297
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
76
 Видими 
10 Ноември 2007 00:22
Не страхуйтес!Има още инстанции...
10 Ноември 2007 00:44
За умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин присъдите не са тежки, а са на долната граница на справедливостта.
10 Ноември 2007 01:26
Парадоксално е, че животът на убития от цигани професор в Захарна фабрика беше оценен на 0 г. затвор и 0 лв. кръвнина, а този на убития от полицаи наркопласьор - на общо 91 г. затвор и 180 000 лв. Такава е ценностната система и правосъдието в държавата Абсурдистан.

Редактирано от - HiFly на 10/11/2007 г/ 10:49:02

10 Ноември 2007 01:33
Присъдите са политически и поръчкови, за демонстрация. Ако иамахме независими и некоромпирани служители в съдебната и обвинителната власт, Чората щеше да излежава присъда, жертвите на престъпната му дейност щяха да са по-малко, а полицаите нямаше да има нужда да го пребиват.
10 Ноември 2007 01:43
присъдите са правилни, даже са нисички. всеки опит за милиционерски произвол требе да се прекъсва поне с толкова жестокост, колкото е проявена от извършителите. на полицаите не им е работа да раздават правосъдие.
10 Ноември 2007 03:05
Затова че са държавни органи убиците трябва по 25 години пандиз за назидание.А тоя прокурор които се опита да ги закриля е съучасник втора степен и трябва да бъде оволнен от работа+яка глоба.
10 Ноември 2007 03:19
Свтъл лъч в мафиотския и претъпен български мрак.
Искаме още присъди!
10 Ноември 2007 04:43
Браво, една от малкото добри присъди издавани от наш съд. Вярно взета след натиск от ЕС и след десетките опити за прикриване на нещата, но крачка напред. Съмнявам се обаче, че ще остане. Сигурно по-горна инстанция ще я отмени/ драстично намали и така днешната присъда пак ще си бъде прах в очите.


Трябва да я последват обаче много други- за десетките корумпирани КАТаджии, следователи укривали дела и т.н. Само така ще започнем да излизаме от блатото.
10 Ноември 2007 07:15
една добра новина...
10 Ноември 2007 08:19
Какво е толкова доброто на новината? За една убита мутра само дето на смърт не са ги осъдили. А за убийството на 68-годишния Георги Божанов, обикновен човек от село Дорково, който е имал нещастието да бере гъби наблизо до разпасалият се и стрелящ велинградски полицай Стоян Пачалов - нищо.
Това е защото живеем в мафиотска държава. На хора като Чората, Маргините, Маджо и др. се гледа като на свещени крави. Те могат да се избиват по между си, но друг не трябва да ги удря дори с перце! Това е!
10 Ноември 2007 09:27
Ann... някой светъл ден като родиш дете и го отгледаш, ще стигнеш до извода, че
човешкия живот има някаква стойност и не бива да се отнема човешки живот просто ей така в някоя тъмна уличка от пияни полицаи. Само на пияни полицаи може да им дойде на акъла петима да бият един който лежи на земята...
...и аз съм виждал полицаи да бият циганин за извършена кражба, но го биеха един по един. Блъскаха му главата в циментовия под с шутове и след всеки шут главата на рома отскачаше от цимента и в крайна сметка дори и не припадна а аз след всеки шут си мислех, че ще умре на място. Сега си представи колко бой е изял Чората за да издъхне. Когато боя се извършва поединично полицая може да прецени с каква сила да удари и къде удря за да не се получи фатален изход. Когато обаче петима полицаи бият един задържан едновременно се получава анархия и има два варианта:
1) Искали са наистина да го убият-може би за да прикрият някаква информация
2) били са пияни и са решили да се позабавляват
10 Ноември 2007 09:41
Еми, да. В Абсурдистан /България/ това е най-нормалното нещо - бандитите са на свобода, но затова пък съдим полицаите. Да сте чували за някой голям престъпник осъден - не. Тях ги обслужват най-добрите адвокати, грижим се щателно правата им да не се накърняват /питайте журналисти като агент Алберт/. Нищо че чрез престъпленията си ограбват държавата, а това значи и нас. И след като бандюгите са на свобода, а полицаите отиват в затвора, как ще ги мотивираме момчетата от МВР да си вършат добре работата. Смешна история. Хората от подземиния свят в момента се усмихват самодоволно. Така че - да живеят бандюгите, да живеят адвокати като Ил.В., които натрупаха маса пари от защита на престъпници. Това е Абсурдистан.
10 Ноември 2007 10:14
Нищо лично: - Може ли полицай да бъде умишлен убиец...може ли убиец да бъде полицай...Може ли да бъдат "елиминирани" бандюгите от също такива престъпници...Може ли престъпниците да защитават закона и реда...Може ли законът да е униформа...и т.н. и т.н....И на края - кого жалите - полицаите-престъпници...престъпниците полицаи...или всичките - и мутри и формени мутри...Нали все пак за да живеем нормално всичките тези - по-горе - трябва да намалеят до едно поносимо ниво...Все от някъде ще ни накарат да започнем, щом сами не искаме...
П.П. Да не забравяме, че когато животът престане да бъде ценност, смъртта престава да бъде зло...



_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
10 Ноември 2007 10:25
Когато боя се извършва поединично полицая може да прецени с каква сила да удари и къде удря за да не се получи фатален изход. Когато обаче петима полицаи бият един задържан едновременно се получава анархия...


Иначе тия петимата спокойно могат да се броят "жертви на съдебната реформа" те си бяха свикнали всичко да се покрива, а сега изведнъж - убийци.
Учебникарски пример на кардиогенен шок....
10 Ноември 2007 10:45
Прав си Цесекар, пребили са го защото някой им дал карт бланш, за да прикрият информация, с която е разполагал Чората. Те - бандюгите, имат внедрени свои хора в МВР и им плащат яко за информацията. Имало е опасност може би Чората да издаде някой от тези хора и затова са му видели сметката. По-висшата инстанция на съда ще намери причини да върне делото, поради допуснати процесуални грешки и като отшуми малко ще има съвсем друга присъда.
10 Ноември 2007 10:47
Ченгетата, убили "случай но "човечеца в гората ги глобиха с по 1000 лв. и толкоз.Но......убит наркопласaьoр, това вече е друго нещо.Явно продаваната дрога е била на някой доста високопоставен, я в министерство, я депутат
10 Ноември 2007 12:13
Това, че е убит наркопласьор (има ли влязла в сила присъда), трябва да оправдава полицейския произвол и насилие?
Убийството си е убиство, няма значение дали жертвата е предполагаем наркопласьор или невинен. Полицаите не са съдници, че да решават, кой има право да живее и кой не. Нали следващия път жертва може да е всеки, щом произвола и особената жесткост на служителите на реда са над закона и няма да търпят наказание.
Съжалявам за полицаите, но убийството не е по-малко убийство ако е извършено от полицай или някой друг. Не случайно Темида трябва да е с вързани очи. Справедливостта е еднаква за всички. Поне така би трябвало да бъде.
10 Ноември 2007 12:52
Пушмифолю, не си прав щото на спирката онзи блъсна 9 и уби 1, а на пешеходната на дружба полицая блъсна трима и уби трима, така че няма място за сравнение. А убитата девойка в Сливен, а другата в София - все след "неумело боравене".
Не съм съгласен и с онези, дето приказват глупости, че са имали задача да го свитнат, щото ще порти някого. Има сигурно 10 по-лесни и безобидни начина за това, особено ако БОП-а го реши.
Просто са прекалили с "респектирането", и това е. Сега просто ще оберат всички полецейски грешки от последните години. А иначе - до 3 години са навънка, гаранция.
10 Ноември 2007 13:04
Напълно прав е Пушмифолю. Присъдите са предупреждение на мафията към полицията да не ги закача. "Don't even think about it", както казва Клинт Истууд в един култув филм.

Редактирано от - HiFly на 10/11/2007 г/ 13:24:47

10 Ноември 2007 13:14
И още нещо. Като ще подражаваме на либерална Америка, то нека да е във всичко. Там като те спре полицай, само да направиш по-рязко движение и си мъртав и никой не съди полицая. В Англия наскоро застреляха зовек погрешно сметнат за терорист и мисля, че нямаше наказан. Така че, ако искаме да има поне малко ред и спокойствие по улиците , полицаите трябва да имат повече права.
Никак не съжалявам за убития наркобоклук. Ако някой като него (недай боже) зариби детето ми, лично ще го гръмна.

Редактирано от - HiFly на 10/11/2007 г/ 13:25:34

10 Ноември 2007 13:29
"Който щади престъпниците, той вреди на честните хора." - Сенека Млади
10 Ноември 2007 13:52
Абе малоумници, това ли Ви харесва бе - че осъдиха полицаи щото са пребили един отявлен бандит и наркотрафикант в момент, в който е оказал съпротива при задържане и е бил надрусан до козирката. Алллоооооооооооооу добре ли сте бе!
Полицаи осъдени, а бандити, политици, депутати, парнаджии, маргини и вся остальная гнусная сволоч - отпуска по болест, че имали хемороидии циреи в задниците. Това ли е представата на някои за "ред" и "правова" държава. Това ли Ви е "нормалната" държава бе чукундури с чукундури. Бандити и убиици на свобода, а полицаите в затвора. Само вижте присъдите. Затова цари анархия и произвол в тая тъпа държава, щото ако полицай удари бандит или мангал му нарушава правата. Затова тенищо не правят и не смеят да се обадят. Затова в тая тъпа държава ще Ви кл*ат мангали, бандити и убиици. Полиция дето я е страх да бие не е никаква полиция. ПРОЗД народ СЛАБА държава, ТЪПО общество.

Редактирано от - Tazmanetsdiv на 10/11/2007 г/ 13:57:51

10 Ноември 2007 14:03
Еми, че нали трябва да отчетем пред ЕС „конкретни лица”, това ни каза Оли Рен в последния доклад за нас относно престъпността и действието на съдебната ни система. Случаят е "идеален" за тази цел. За туй относно препоръките в този последен доклад, масмедиите ни писаха, че” ЕС забравил да ни критикувал” - тълкуване според интересите. Само, че ще излЪжим пак гаргите в ЕС. yank точно така!






Редактирано от - ritorno на 10/11/2007 г/ 16:20:03

10 Ноември 2007 14:03
Hi Fly дава за пример САЩ, където никой не съдел полицаите, затова на негово внимание на вниманието на тези, които не одобряват присъдата на полицатие:

NEW YORK (CNN) -- Justin Volpe, the New York City police officer who admitted sodomizing a prisoner with a broken broomstick, was sentenced Monday to 30 years in prison. Volpe, 27, also was ordered to pay a $525 fine and $277, 495 in restitution to Haitian immigrant Abner Louima.
30 годинки в САЩ за полицай, който не е извършил убийство, но е насилил затворник с дръжка от метла.

Като давате за пример САЩ, поне малко се поинтересувайте как са там нещата.
10 Ноември 2007 14:07
"He actually went and retrieved the stick with Mr. Louima's feces still on it and walked around the precinct, brandishing this feces-filled stick in front of his fellow police officers
10 Ноември 2007 14:13
Присъдите не са "жестоки"!Да убиеш беззащитен чoвек е жестоко.
Присъдата е справедлива и назидателна.
Насочена е срещу корумпираното МВР което деиства безнаказано и произвоолно .
"Пикаещият" декларативно защищава и чества с празници и фанфари"безпогрешната"полиция.А би трябвало
да даде подсъд стотици катаджии изнудвачи(Highway robbers)
Задава се и по лошо!.....Друго ченге иде на власт!Друга мафиотска фамилия.
ББ заяви че който иска да работи за него неможе да критикува полицията.
10 Ноември 2007 14:35
Тасманецдив, можеш да арестуваш човек и без да го ПРЕБИВАШ до смърт.
10 Ноември 2007 15:06
Hi Fly дава за пример САЩ, където никой не съдел полицаите, ...

Hi Fly говори глупости!
10 Ноември 2007 15:42
Какво правите бе съдии защо полицаите не са гонили мен да арестуват защото спазвам законите не засягам интересите на никой в обществото Знаете ликолко маики е разплакал Чоората като езарибил крехките детски душици иги еприучил да смръкат дрога поставете се на мястото че вашите деца са зарибени , , Трагедията щеше да ви вразуми горките полицаи колко еха да спечелят като вземат подкуп вместо да го преследват Братя полицаи вземаите подкууп ще спечелите вместо да преследвате наркодиларите ида влизате в затвора
10 Ноември 2007 15:44
Писна ми,
Както обикновено в коментариите се смесват две неща и се получава боза. Първото е как и било в една нормална държава и нормално коментара е, че полицаите си заслужават присъдите. Второто, обаче е как е в България и тук коментариите хич ги няма. Тук имаме България, държава на мафията, а аз бих добавил и на ДПС и не е чудно, че всеки, който е направил нещо против тях да си изпати. Нищо общо с случилото се няма някаква справедливост, всичко е въпрос на политическо-мафиотски сметки. Излиза, че полицаите при демокрацията не са набили/убили когото трябва. Друго щеше да бъде, ако беше някой стачкуващ учител, гъбар или друг изключително опасен за държавата екземпляр.
10 Ноември 2007 15:55
Добре де, а как се доказва, кой от петимата, които са почти с еднакви присъди е нанасял смъртоносни удари?
10 Ноември 2007 16:04
Е тая логика не "моем" да я разбера...Излиза, че убийството на Чората не е убийство - какво е - съд?...Щом е тъй защо да съдим и Чората, че "зарибявал"...Преди дни всички наскачахте заради онзи прокурор в случая с Стависки ...Днес наопаки скачате...Значи кучета и котки може, а прасета не може...



_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
10 Ноември 2007 16:06
Полицията не знае и неможе да знае кой е наркотрафикант или набеден.Това е на съда да реши.
Полицaят има право да използва "смъртна сила"(deadly force) само ако живота му е застрашен.
10 Ноември 2007 16:09
Простак, я ти или някой от Вас да ми обясни как точно се арестува дрогиран въоръжен бандит. Сигурно ще го помолите сам да си сложи белезниците и да влезе в колата. Ай сиктир глапундери такива, говорите мим глупости. Такава гад като тоя разбира само от едно - от дърво. На злата круша зъл прът. И за това да дадат по 19 год. на полицаи - егати съдът, егати държавата. Затова в презряното БГ най добре си живеят бандитите и политиците, които бдят над тях като над свидни рожби. Омерзен съм !!!
10 Ноември 2007 16:12
Yank - напълно сес солидаризирам с теб.
10 Ноември 2007 16:28
Тасманец, ако го бяха гръмнали когато е носел оръжие и дрога малко хора щяха да съчувстват на Чората и полицайте можеха да се измъкнат без присъда...Но обезоръжен и с белезници!?
Това навскъде е престъпление.Полиция само арестува.Не присъжда кой е виновен или не.
Страх ме е Катаджиите да не почнат да ни пребиват по щосетата за това че не си му "бутнал"!
Даже и в скапана България съд е необходим.
10 Ноември 2007 17:05
Хе-хе, интересна е психологията на "борците" за справедливост и законност.
Хем реват, че законите в България не се прилагат, хем се изживяват като съдии и раздават осъдителни и оправдателни присъди - Ставийски не трябвало да го съдят, защото бил шампион; полицаите били герои, защото Чората бил престъпник, а Вальо топлото трябва да е в затвора, защото цената на парното е висока!
Това поведение и тези разсъждения в стил Бойко Борисов или Борис Велчев са следствие от прекомерно гледане на американски екшъни.

10 Ноември 2007 17:07
НЕ МОЖЕ ПОЛИЦАИ да пребиват хора !...
Още повече, че той вече е бил с белезници ...

Това НЕ са хора- това са гадове и присъдите им са дори малки !...

Ако полицаите вършеха работата си, както трябва, разни като Чората, Маргините, Маджо и др. трябваше да са преди години още в затвора !...
Но полицаите, явно, не са получили " десятъка" си и са изляли гнева си по този жесток начин ...


10 Ноември 2007 17:23
rki в белите страни и там, където има отлично действаща съдебна система с правораздаване и правоприлагане, Чората ще бъде осъден едновременно със съдене на полицаите и ще бъдат издадени ДВЕ присъди по едно и също време. А Вальо топлото непременно ще бъде осъден за корупция като държавен служител. За това преди да си правиш ироничните изводи и да ги хвърляш тук, провери как е при по-големите с отъпканите пътеки!? Редовият български народ и тези, които пишат в този форум, не са виновни, виновни са политиците ни, които управляват и които са направили и държат с посттоталитарна структура и мислене съдебнатa ни система, защото им е угодно...



Редактирано от - ritorno на 10/11/2007 г/ 17:55:12

10 Ноември 2007 17:41
"Чората ще бъде осъден едновременно със съдене на полицаите и ще бъдат издадени ДВЕ присъди по едно и също време. "...Абе братко, като как ще го осъдят Чората - задочно не може - защото е бил вече малко умрял...Посмъртно не може - щото в закона (който всички ние четем както ни отърва) не само в този - нашият - а от времето на пра...пра...пра...пра...пра...пра...пра дядо ти не имало такива алинеи...Остава само да го обявим за враг на човечеството и да сторим спецален международен съд...е те тогава ще сме за чудо и приказ, за радост и похвала на целият този "бял" свят, който цитираш...



_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
10 Ноември 2007 17:46
Бармалей, ми вземи да проучиш на практика как се върши това в този бял свят, преди и ти като rki да се възмущаваш и иронизираш тук? Мисловните напъни на тема -можело не можело, са присъщи на хора без познание за другия свят, най вече на Европата, в която живеем открай време, но не я познаваме...


Редактирано от - ritorno на 10/11/2007 г/ 17:47:18

10 Ноември 2007 18:01
Хе-хе, риторно, ти явно май не схващаш какво съм написал.
В така наречените от теб "бели" държави, без доказателства пред съда, никой няма да бъде осъден. А прокурорите и полицаите не си позволяват да раздават квалификации, че този или онзи е престъпник, ако не могат да съберат железни доказателства.
Айде със здраве и гледай по-малко филми!

Редактирано от - rki на 10/11/2007 г/ 18:01:46

10 Ноември 2007 18:03
А не ти ли мина през главата, че може би знам как стават "тия работи в другият свят"?...Ако дадеш за пример как, кога и защо е осъден след умишленото му убийство от полицаи "криминален престъпник" - според теб - а не според влязла в сила присъда - ще ти се извиня официално и ще си посипя главата с пепел...Параграфе...тук ли си? ...Предавам ти "делото"...



_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>

Редактирано от - Бармалей на 10/11/2007 г/ 18:06:36

10 Ноември 2007 18:18
Браво на ченгетата.Изпълниха една смъртна присъда на един наркопласьор.Корумпираният съд щеше още да го влачи по инстанциите.Браво!
10 Ноември 2007 18:21
Въпрос на гледни точки и желание за употреба Доц. Людмил Георгиев доста се постара иначе истина е това, което назовем истина
10 Ноември 2007 18:33
Ми moment ти го е казал много добре-истината и само истината. Всеки германски, белгийски, шведски съд(и още кой да е друг от старите членси на ЕС) ще осъди Чората за наркопласьорство според доказателствата - те са били налице(задочно или посмъртно-ще намери форма, но непременно да се накаже тази забранена от закона дейност и да се конфискува имуществото му), а полицая- в НЕумишлено убийство! Толкова ли е трудно да се сетиш, преди да викаш параграфа за помощ? И също да назовеш страните, след като познаваш там правосъдието? Каквито са ни юристите- такова и правосъдието! Май само кухи теоретици се слагат по главните места, без един ден практика, но пък политически удобни!




Редактирано от - ritorno на 10/11/2007 г/ 19:02:04

10 Ноември 2007 20:03
БАРМАЛЕЙ,
RITORNO,
Очевидно, присъденото наказание от 18 и 19 години е за УМИШЛЕНО Убийство! За "убийство"/всъщност, лишаване от живот другиго!/ по Непредпазливост/ наказанията са много по-ниски!
При това, очевидно става въпрос за умишлено убийство по:
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
...
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЛИЧНОСТТА
Раздел I
Убийство
Чл.115. Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.
Чл.116. (1) (пред.чл.116, ДВ, бр.62 от 1997 г.) За убийство:
1. ...
2. ...
3. ...
4. ..;
5. на лице, което се намира в безпомощно състояние;
6. по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост;
...
(изм., ДВ, бр.103 от 2004 г.) наказанието е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
..............................
Очевидно, НЕ става въпрос за:
Чл.122. (1) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(2) Ако смъртта е причинена с огнестрелно оръжие или със силно действащо отровно вещество или ако е причинена смърт на две или повече лица, наказанието е лишаване от свобода до пет години.
Чл.123. (1) Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода до пет години.


10 Ноември 2007 21:46
RITORINO, направо изби рибата.Няма наказателен съдебен състав, който да осъди "малко" умрял човек, ама ще трябва да ти изнасям лекции на тема що е това субект на престъплението, за да ме разбереш.Има си Закон за отнемане на придобитото по престъпен начин имущество или както се казва там, ама ми е доста късно сега да го чета и не ми се иска да се изказвам и аз неподготвена.
10 Ноември 2007 22:26
Ми защо се изказваш неподготвена? Аман от неподготвени теоретици! Бол в България, а практици- с лупа да ги търсиш. Аз не съм юрист, но познавам практиката на Европейския Запад в подобни случаи там субекта не зависи от това дали е на оня свят или на тоя. Законът си е закон и той се прилага във всеки случай, стига той да се прилага добре и да бъде добър превантивен пример за бъдещото поколение...

10 Ноември 2007 22:43
ritorno
[Напреднал]
от Bulgaria

Общо мнения: 108
Ми moment ти го е казал много добре-истината и само истината. Всеки германски, белгийски, шведски съд(и още кой да е друг от старите членси на ЕС) ще осъди Чората за наркопласьорство според доказателствата - те са били налице(задочно или посмъртно-ще намери форма, но непременно да се накаже тази забранена от закона дейност и да се конфискува имуществото му), а полицая- в НЕумишлено убийство! Толкова ли е трудно да се сетиш, преди да викаш параграфа за помощ? И също да назовеш страните, след като познаваш там правосъдието? Каквито са ни юристите- такова и правосъдието! Май само кухи теоретици се слагат по главните места, без един ден практика, но пък политически удобни!
'
Ми защо се изказваш неподготвена? Аман от неподготвени теоретици! Бол в България, а практици- с лупа да ги търсиш. Аз не съм юрист, но познавам практиката на Европейския Запад в подобни случаи там субекта не зависи от това дали е на оня свят или на тоя. Законът си е закон и той се прилага във всеки случай, стига той да се прилага добре и да бъде добър превантивен пример за бъдещото поколение...
'
'
Баси компетентият пич!
Айде поне ни открехни, отде аджеба, успя да се запознаеш с доказателствата по делото на полицаите убили Чората и също така къде да се запознаем с тези дознания или следствени дела, по които има събрани безспорни доказателства, че Чората е наркопласьор?
Апропо - съденето на умрели хора е прийом на комунизма - за справка Вишински.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД