:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 530
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Читателите на "Сега": Оставки и съд заради безобразието във варненската болница

Петте бебета умряха не заради мизерията, а заради престъпна небрежност, смятат в електронния форум
Анонимен



За мен лично беше потресаващ цинизмът на някаква лекарка, която по новините на Националната телевизия, вместо да си посипе главата с пепел, започна да обяснява как три от майките се отказали от децата си и т.н., като че ли това ги прави друг вид същества, нямащи право на живот.





Анонимен

На ход са община Варна и г-н Финков. Те трябва в най-скоро време да се разберат и да не си прехвърлят отговорностите. Виновните лекари, сестри и санитарки трябва да бъдат посочени и уволнени дисциплинарно, без право да работят каквото и да е в областта на здравеопазването. Много се говори за граждански контрол в армията, а нищо не се говори за гражданския контрол в здравеопазването, където също има нужда от такъв. Или пак ще оставим лекари да преценяват има ли виновни в случая, които както при многото случаи в последно време ще ни доказват, че виновни няма. Ако в близките дни няма посочени и уволнени виновни за случая, това ще означава, че за община Варна и министър Финков, тази трагедия е само досадна случка от нашето ежедневие, заради която не си струва да си нарушават рахатлъка.





Анонимен

Няма ли никой да поиска оставки - на управител на болница, на министър, да бъдат лишени от права виновните медици. Или пак връзките ще надделеят.За една луда убила детето си побъркаха страната, а сега нищо....Пет български живота си отидоха, един невинен младеж бере душа заради тъпите военни и нищо. Е народец, заслужаваш да те мачкат. Погледнете вестниците или новините по радиото - винаги започват с лошите новини и крими историите. Каква е тази идиотщина, защо не се запитате кой е собственик на най-големите издания и каква им е далаверата. Гадно....





бай Ганев



И к-во се оказа - не вируси убийци, с които се опитват да ни вземат страха - а липса на елементарна хигиена ! Медицинските ни работници, отгледани при социализъма в дух на корупция, каквато впрочем е и съдебната ни система , още дълго ще си ги носиме "нарамо" а те ще ни морят - докато ни дойде акълът в главата - т.е. докато се досетиме да се бръкнеме по-дълбоко ...





Анонимен

Подобен случай имаше и в Русе 1997 г. Но всичко се потулваше. Не знам дали са наказали някого - едва ли. Тогава починаха десетина бебета. Една моя комшийка роди близнаци със секцио и за 3 дни починаха.

А какви са правомощията на г-н министъра? Да се возят с мерцедесите, а простолюдието - да мре. То при тая раждаемост дали ще останат българи в тая България. И с тая здравна реформа. За едно и също нещо може да платиш, може и да не платиш - зависи дали ще успееш да се уредиш. Даже да си от малкото, които работят и се осигуряват пак си плащаш. Най-официално по установени тарифи, а неофициалното?

На една приятелка момчето й (в 8 клас) го пребили в петък и му счупили челюстта (не е случая в Бургас, който даваха по телевизията). Оказало се, че операцията ще й струва 240-280 лв., а мъжът й е на хемодиализа от 2 месеца и са 4-членно семейство. Отказала операцията, защото е успяла да събере само 200 лв.

Възмутена съм! Всичко що се качи на стола на властта, забравя от кое село е излязло и как живеят близките му. Мислят си, че всички получаваме техните заплати, че ползваме безплатен транспорт, намаления и преференции навсякъде и за всичко. А как ще възпитаваме децата си? Как да ги изучим? Като, че ли господата и госпожите горе не са българи и не работят за, а против България и българските деца!





Анонимен



А кои са виновниците, които "още работят там"? Защо ги крият? Кои са акушерките, които са пипали с мръсни ръце? Кой е шеф на болницата?

Бай Ганев, какъв социализъм те гони пак бе, момче! Това си е жива мизерия сега.





Клио

Винаги съм се питала на какво се дължи ниската хигиена в родилните отделения на българските болници. Тя е пословична, а както е известно, едва ли има място в една болница, където да е по-жизнено важна.

Дъщеря ми се роди с тегло 1200 г в белгийска клиника. Час след това баща й можеше вече да я вземе на ръце. От първия ден родителите на недоносени деца имат неограничен и поощряван достъп до бебетата в кувьозите. Ако искат, могат да прекарат цялото си време там. Могат да обличат, хранят бебето, или просто да го прегърнат, да го поддържат. Пред очите ми като гъбки израснаха бебета, родили се на по 600 г, с тежки белодробни или други усложнения...

Казвам всичко това, защото знам, че в българските болници не е така. Хигиената е такава, че не само родителите не могат да припарят до седмачетата и ги гледат отдалеч, но и, както виждаме, може да се окаже фатална за тях. Защо? Отново средства ли липсват, що ли? Персоналът ли е зле платен? За да има толкова починали деца, явно нещо куца в механизма, осигуряващ добросъвестното изпълнение на задълженията.



Бай Ганев

Точно при социализъма, сестрите от милосърдни - станаха медицински ! Не бяха ли медицинските сестри и санитарките, които ти измъкваха паричките (ако искаше да получиш чаршафи, възглавница и халат и да ти обърнат внимание) и докторите обикаляха около тях да им подхвърлят някой лев...





Патагонец



Същото щях и аз да го напиша. За случаите с войника и с починалите деца не ни е виновна беднотията, а безотговорността и престъпното пренебрегване на служебните задължения. Защо не виждам никой да си подава оставката и никой да не иска оставки? Нали уж това беше смисълът на Новото време? Нещо май се ослушват.





glupak_

Не ме учудва това, което се е случило във Варна, страдам тихо... Истина е, че ме учудва защо така късно се случват тези неща?

Липсата на хигиена, и особено така нар. обществена хигиена, ето това си е визитната ни картичка. Вече няма с кого да се сравняваме по този показател - за съжаление "водим хорото" в световен мащаб. За какви оставки да говорим (т.е. на кой по-напред) след като всички сме виновни за това положение... Няма как да е по-различно и в болниците, нали все същите тези хора работят там - тези, които не ги е гнус да пикаят (като мен) в най-мръсните кенефи на света, които храчат по улиците (като мен), които трябва да изминат 1 км, за да намерят кошче за боклук, или хвърлят всичко и навсякъде (не съм сред тях)...

Или вижте в магазините - един и същи продавач пипа хляба, салама и т.н., и парите... след като се е чесал преди това къде ли не или е ходил до тоалетната...

Ужасно мръсен народ сме... Моля за извинение тези от вас, за които не се отнася!





Guinivere



МЗ не може да им иска уволнението, защото били на подчинение на общината?! Що за тъпотия? Ами хайде и военните да минат на подчинение на общината, че и на тях никой да не може да им иска уволнението. Каква е тази беззаконна страна? ХЕИ издава протоколи, които никой не изпълнява; три деца умират преди 4 години, и това остава без последствия! Няма ли някой прокурор да образува проверка - нали това им е работата в края на краищата или го правят само ако е засегнат брат им?





TTT 16



Има един сходен материал за хронично-болните, които са принудени да висят до смърт на опашки заради чиновническия геноцид на здравната каса (май е само каса и въобще не е здравна). И случаят, който се коментира в статията и този от другата статия са еднакво безобразни - всеки човек и невръстен, и възрастен има право на живот... Но МЗ няма право да наказва лекарите от болницата, както и касата (нездравната), защото са от друго ведомство. Значи сакралният въпрос е защо въобще трябва да има МЗ (мезе)? Освен дето плаща заплати на куп тунеядци разбира се. Лошото е, че само си говорим и възмущаваме, а нищо не правим...
900
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД