:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
БОЙКОт

Гаргамел вече е от добрите

ДСБ вижда в ГЕРБ европейци. Явно Костов е преживял революция, която сме пропуснали
Снимка: Юлиян Савчев
Бойко Борисов вече приема Командира като потенциален партньор, а не като враг.
Супер Бойко продължава да твори добрини. В опозиционната анимация Гаргамел вече е красив герой - не гони смърфовете, а ги организира в БОЙКОт срещу тройната коалиция.

Новият сюжет се роди преди три дни в Бургас, където ГЕРБ и ДСБ обявиха, че предприемат общи действия срещу управлението. Как точно - не стана ясно, както и дали въобще съюзът има бъдеще. Светослав Малинов (ДСБ) побърза да уточни, че не се планира коалиция, най-малко пък управленска. Цветан Цветанов (ГЕРБ) добави, че предстоят "още много подобни инициативи и с други политически формации", което говори за мегапроект.



В него ДСБ е просто детайл



Но въпреки различните интерпретации и формалното отсъствие на лидерите, костовисти и гербери си поговориха задушевно, подредиха се дружески за снимка и начертаха обща политическа линия.

От гледна точка на публичното говорене и заявените "принципи" това ново приятелство си е чиста сензация. "Костов очевидно не е бял човек", "Костов се е доказал като най-слабия кадровик и управник", "Ако аз съм бил министър на финансите, четири години премиер и съм оставил на един кмет такава София, ще ме е срам да си вдигна главата и да изляза на улицата." Тия приказки не са на Татко Смърф, а на самия Борисов. Сравнително скоро ги приказваше.

"Сегашният кмет е полудесен, полуспортист, полугенерал, получалгаджия...", редеше пък Гаргамел. Но днес незасраменият Костов вдига глава и излиза на улицата, а генералът е готов несвенливо да го разцелува. Метаморфозата на Борисов не е изненадваща, той е приказен герой, а в приказките чудесата са закономерност. Смайва промяната при Костов, тъй като на полето на официалната политика ДСБ бе единствената опозиционна партия, която отказа да козирува на генерала, а и целенасочено внушаваше, че ГЕРБ просто е резервната дреха на олигархията.

При по-внимателно вглеждане обаче в неофициалните "подробности" ще забележим, че макар и различни,



двете партии ловко се прегрупират



и без скрупули си подават топката. Особено напоследък. Герберът Ваньо Танов и костовистът Атанас Атанасов заедно свалиха Румен Петков. Днес пък лидерът на СДС Пламен Юруков, който освежи СДС и тръгна да го възражда, е застигнат от тежката участ да обяснява, че няма сестра. Обвиненията в повечето случаи са анонимни, но сини депутати предположиха, че атаката идва от Борисов, а от удари по СДС винаги печели и Костов. Покрай проблемите на Юруков Командира - ей тъй, без нищо да прави, отново връща ръководната си роля в старата десница.

Опозиционната еуфория след доклада на ЕК не започна със знаци за официално затопляне на отношенията. "Борисов да си гледа работата", каза Костов след призива на генерала за напускане на парламента. После пък рече, че трябва и местната власт да напусне, тъй като само така щял да се осъществи повсеместният бойкот. Това си беше камък по ГЕРБ, тъй като за разлика от ДСБ Борисов има много кметове, а никой просто така не предава властта. Сега обаче не само договарят тактически единодействия, които най-вероятно ще се изразят в символичен "неприсъствен ден" във властта, но и търсят стратегически спойки. "Ние сме за бъдещето на България като европейска държава, а не за неясно бъдеще между Беларус и Косово", казва Петър Москов от ДСБ. До него Цветанов пожелава европейска ориентация на България и критикува сегашния "азиатско-ориенталския модел на управление".



ДСБ виждат в ГЕРБ европейци



- явно сме пропуснали разтърсваща революция в тъмносиньото съзнание, която обаче открива възможности за по-продължително сътрудничество на "принципна основа".

Борисов е ясен. Може и врагът да прегърне, ако му се поклони и засвидетелства признание. Щом е пратил хората си при ДСБ, значи е бил щедро поласкан. По-интересно е защо Костов прави неприсъщи чупки в кръста.

От една страна, е оправдан. Изолацията, за която го атакуват вътре в партията, не е поради някакви идейни подбуди, а защото тоталната конфронтация отрязва пътищата до властта. Може ли партиен апарат да живее без перспективата за власт? Не! Оживлението в СДС например не е заради някакви чудодейни способности на Юруков, а защото навсякъде обяснява как няма да спи и яде, но непременно ще вкара партията си в следващото управление. Тъй че Костов леко прокарва мостове, по които мнозина около него се надяват да минат.

Не бива да се забравя и факторът ЕНП. Идват парламентарни и европейски избори, а на десницата в ЕС хич не й пука



колко принципно намръщен е Костов



Тя ще помага с идеи и пари на този, в който вижда перспектива. След доста години на принципно опозиционерство ДСБ не добави електорална подкрепа, шансът единствено е в коалициите. Но освен на партиен апарат и приятели от Европа, ДСБ се крепи и на малко, но сплотените около досегашните ценности привърженици. Те трудно ще повярват, че Бойко Борисов е носител на европейския проект за България. "Без всякакви допълнителни разяснения... по силата на една конюнктура на оцеляването, Волен Сидеров става съюзник", негодува д-р Николай Михайлов от сътрудничеството с "Атака". Очевидно тепърва ще тръгнат и дебатите за психиатричните отклонения към ГЕРБ.

Предстоят интересни дни, в които ще видим не само колко траен е най-екзотичният опозиционен съюз, но и дали ще функционира единствено на легалния фронт. Нищо чудно атаките срещу СДС да продължат, Костов да се поотвори, поочупи, и така, докато все някак влезе в следващия парламент. А там отново да се прероди в Гаргамел - зъл и неприветлив, удобен на себе си и всички онези, които чрез неговата диалогичност ще оправдаят непопулярните управленски коалиции.
62
4852
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
62
 Видими 
06 Август 2008 23:34
рабрах само, че диян е недоволен от костов, щото не бил зъл както обикновено...

и щото вече не бил толко зъл, можело да влезе у следващио парламент... незаслужено...
06 Август 2008 23:53
Аз пък разбрах друго...................а то е...интересът клати феса
06 Август 2008 23:56
еми не може всички да са принципни като депесе-то и неговите коалиционни пАртнери... о времена, о нрави!
07 Август 2008 00:08
Tва за Гаргамел няма да коментираме....
Не бива да ни учудва, че и двете политически формации ГЕРБ и ДСБ са си удряли по някой друг "туц" от време на време. Нали електората трябва да се втвърди. Иначе е прекалено мобилен, а пък се губи и форма. ГЕРБ е нова партия и практически няма стари врагове, може да се коалира с всички. Командорът пък, има реалният шанс да влезе в парламента при евентуална коалиция я със СДС-БЗНС-ВМРО, я с ГЕРБ.
Засега само ДСБ показва, че разполага с кадри готови да поема контролът на страната. Затова те са жизнено необходими на новият кабинет. тука ше си навлека гнева на комунетата, ама тва е истината.

Аз лично не бих изключил и коалиция на изброените по-горе десни, ГЕРБ с Атака (макар електората и да е много различен). Така от една страна може да се притъпят "детинските" пунктове в програмата на партия Атака и да се стъпи върху по-широка политическа основа. Макар, че е малко вероятно имайки се в предвид лумпениадата там. Но знае ли човек, напоследък в Атака се наблюдава едно примирение и приемане на членството на страната в ЕС и НАТО, за базите и т.н. Като отдушник може да им оставят "отварянето" към Русия и близкият изток...
Пара, какво ше кажеш?

Както и да е, ще се радвам на едно дясно управление на страната, осъществено от истински десни партии. Даже и на завръщане на Командоре във властта. Дано да си е научил урока! 'Че следим изкъсо!

Редактирано от - garamel на 07/8/2008 г/ 01:28:51

07 Август 2008 00:16
Просто не мога да се въздържа!
Кво Командоре, кво партньорство, кви пет лева!?!?!?
А пък на всичкото отгоре и "голямо завръщане"!!!
Защо не зачестите разходките сред хора и природа? Хем форумът ще си почине, хем Вие
07 Август 2008 00:18
E комуняките не е задължително да го приемат лесно.
Те тъй най-обичам!
07 Август 2008 00:32
Драги ми, смехурко, дали ме възприемаш като "комуняка", хич не ми дреме!
Най-вероятно си близо до годините на родителите ми.
Такива като теб влагат в думата "комуняки", уж някакво различие.
Такова, обаче, не се забелязва - най-вече поради отработената склонност да лепим етикети - ей така, просто по навик...стар.
07 Август 2008 01:00
Tцъ, у грешка сте, госпожице.
Просто завързвам спор.
07 Август 2008 01:14
гус'жата явно не храни особено уважение към родителите си... смета се за по-млада от тех...

Редактирано от - Bira на 07/8/2008 г/ 01:24:21

07 Август 2008 01:24
Бе то и аз съм много по млад от родителите и, ама не ми дава възможност на си кажа.
07 Август 2008 01:46
Целта на БОЙКОтите е пределно ясна, за който има очи да види, уши да чуе и разум да разбере: целта е да се ОТНЕМЕ и СПРЕ Преднината и Порива на Партия "Атака" и да се запази Статуквото на Досегашните и Сегашните!!! А Задачата е поставена от "Социалния" Първанов-"Гоце", "Царя" Кобургготски и "Султана" Доган-"Сава"! "Левият" Станишев е само за маскировка и заблуждение на Противника!
07 Август 2008 01:49
Чакай, Параграфе,
И при най-оптимистичен за Атака вариант, 50% са нереални.
07 Август 2008 01:53
Пара,
не казваш с кой ще ще се коалира Атака.
Дай предвиждане, не е казано че ще стане.
Или кажи с кой със сигурност няма да се коалира.
07 Август 2008 02:03
В името на едни пари от ЕНП?
Брайтман, вече стана ясно че Юруков се шегувал, да не би и ти да почна?
-
Обаче др. Параграф39 както обикновено не се шегува...
07 Август 2008 02:10
oracle,
не се заяждай. светльо и парата си имат партии и си копат лозето. по нощИте.

това, че и на тях, и на доган , и на модерните леви командира им е черен, е просто съвпадение.
07 Август 2008 02:22
да бе, само си написал една програма, от която България има нужда.
разбрах.

Редактирано от - Bira на 07/8/2008 г/ 02:22:30

07 Август 2008 02:37
а така! кажи нещо още по-достойно са самия себе си.
07 Август 2008 02:40
Ама аз пак не разбрах. Чии пари, от коя чужбина. От ЕНП?
07 Август 2008 02:58
Ало, кибиците, на чат го обърнахте форума!

БОЙКОт!
07 Август 2008 04:50
С пари? ЕНП?

Ти от статия ли си направи извода че става дума за едни пари?
07 Август 2008 05:46
СОКРАТ-МАЙ,
/:/ "Чакай, Параграфе,
И при най-оптимистичен за Атака вариант, 50% са нереални"
......................................... ......................................... ....................................
БЪРКАШ ме с някой друг, май?!?
Аз НЕ съм казвал нито дума за някакви "реални" 50% за Партия "Атака"!
КАЗАХ, че : целта на БОЙКОтите е пределно ясна, за който има очи да види, уши да чуе и разум да разбере! Целта е да се ОТНЕМЕ и СПРЕ Инициативата, Преднината и Порива на Партия "Атака" и да се запази Статуквото на Досегашните и Сегашните!!!
Е?!
Проблемът на Б.Б. и Досегашните и Сегашните е, че се очертава в следващия Парламент да влязат, ако се явят самостоятелно на Избори, само БСП, ГЕРБ, "Атака" и ДПС! Проблемът е, че Народът НЕ иска вече управляващи го от БСП и ДПС! И Б.Б. каза/подписа се , май, публично?!/, че ГЕРБ НЯМА да прави следизборна управляваща Коалиция нито с БСП, нито с ДПС! Е, тогава само "Атака", май, му остава?! Затова и "целта на занятието" е: да се спре УСТРЕМЪТ на "Атака", де/ и, ако Господ даде и Б.Б. позволи, в Парламента да влязат и НДСВ, ДСБ, СДС и сие!/ Това е!

07 Август 2008 05:54
GARAMEL,
Според мен, Партия "Атака" със сигурност НЯМА да се коалира с ДПС и НДСВ/БНД/!
А може да се коалира с всеки и всички, които отговарят в най-голяма степен на Принципите и Позициите на Партия "Атака" - в тази връска Партия "Атака" НЕеднократно е предлагала и предлага на другите от Опозицията да седнат всички заедно на една маса и да се уточнят за бъдещето управление на България! Но тези от Опозицията НЕ щат- те си знаят защо! И аз знам- "господарите" и "спонсорлите" им у нас и по Света НЕ им разрешават!
07 Август 2008 05:58
Не че има значение, защото НДСВ едва ли ще влязат самостоятелно в парламента, ама заради това че са монархисти ли е причината?
07 Август 2008 06:04
Значи, Пара, не изключваш и коалиция БСП + Атака, въпреки всичко?
07 Август 2008 06:35
GARAMEL,
Ако НЕ се лъжа, В. Сидерв вече е казвал, май, че Партия "Атака" НЕ изключва да се коалира с БСП, но НЕ с БСП с досегашното й ръководство и с досегашната й Политика?!
Според мен, по-добре е БСП и "Атака", отколкото пак БСП + ДПС!!!

Редактирано от - paragraph39 на 07/8/2008 г/ 06:37:43

07 Август 2008 06:36
Волен Сидеров от трибуната на Народния парламент: Сергей, кажи колко струваше гейпарадът на Бузлуджа!- Натиснете тук
07 Август 2008 07:31
Някой от форума наскоро ни припомни стария виц за Вълка и Зайо: Ако Зайо е с шапка - бой, ако е без шапка - пак бой. Ако Костов не се коалира или не взаимодейства по отделни въпроси с други партии, е сектант - бой. Ако се коалира и взаимодейства, е безпринципен - пак бой.
Имаше една андерсенова приказка: "Каквото стори дядо, все е хубаво". Каквото стори Костов, е все лошо.
07 Август 2008 07:35
Бойко, само с Костов не се коалирай, че ти е спукана работата
07 Август 2008 08:08
Аман с тоя жълто- син балон Бойко бре...Всички са продажни само той света вода ненапита...Пфу-у-у.
07 Август 2008 08:11
Има някакви казионни (разбирай - яко нагушили се от парията си БКП), които редовно "по телевизора" ни обясняват как бате Бойко няма да може да прави правителство с АТАКА, защото от Европа нямало да му разрешат, но както обикновено се случва на него ХИЧ не му пука за такива и всъщност напоследък нещата отиват точно към съюз с Волен, а Костов и Юруков са добре дошли - стига да влязат в следващото Народно събрание.
Целта на платените от БСП политолози, социолози и всЕкакви други -ози е да накарат ГЕРБ-аджийте да планират и евентуално да направят прателство с БСП, даже в главите им се върти идеята:
ПАРАВАНОВ - министър-председател
а Бойко - щели да му дадат президент да стане
07 Август 2008 08:16
Група некадърни маргинали, изживяващи се като неповторими държавници искат да съборят едно некадърно правителство. Стратегията им се провали шест пъти, но те са тъпи и упорити. Може би щяха да имат повече поддръжници ако: не познавахме бившият премиер, не бяхме опознали настоящият столичен кмет и не станахме свидетели на психогенните истерии и крясъци на един черноризец.
07 Август 2008 09:09
Много шум за нищо.
Костов - той прояви типично тодорживковско поведение. Деспотизъм докато беше на власт и после снишаване, снишаване, снишаване, когато нещата спряха да бъдат розови за него. Сега се опитва да вдигне глава, явно врата го е заболял от снишаване.
Борисов - според мен това са действия за заблуда. Най-верчотно той е наясно с кого ще трябва да се коалира за следващия парламент, но сега се опитва предварително да го направи по-отстъпчив. Един вид, внимавай, че има и други. Ти, ако не искаш, другите ще се коалират.
Все пак не трябва да забравяме главната задача поставена на Борисов - все пак той е човек на Сакса и ще трябва да охранява откраднатото.
07 Август 2008 09:21
Колкото повече Бойко се заиграва с откровено омразни на цяла България хора, като наглеца Ив.Костов, безумният вожд на истеричните в България Волен Сидеров, правещият гаф след гаф с изказвания Юруков от СДС, толкова по-ускорено губи електорат!
А, никой няма да му спести посочването на нелепото му кметско управление в София.
Къде е завода, за преработка на отпадъци! Трябваше вече да се строи!
Къде ще бъде новото сметище на София, щом не се правят заводи за горене на смет?
Отлагай и живей! Бяхгай на по-горно управленческо ниво, за да тушираш бакийте, които преди това си правил в по-долното.
Има изгледи, обаче, бедният ни народ да се самоизмами за пореден път!
07 Август 2008 09:38
Новият сюжет подсказва, че истинските играчи не са под прожекторите. И че отново се пазарува на политическия пазар. А тези на снимките - просто малко сползвани за това-онова.
07 Август 2008 10:06
Авторът манипулира с груби , бели конци . Костов отдавна е оставил вратата отворена към Бойко Борисов - да си спомни изтегления иск от ДСБ в София.Няма никакви чупки в кръста, няма никаква революция , всичко е в рамките на изреченото от Костов преди години - че ще признае Бойко за десен при дадени условия . Нещо май взехте да недоволствате от задаващата се промяна в статуквото , комуняги . Споко , нали парите са у вас .
07 Август 2008 10:13
Параграфе,
С малко закъснение - благодаря.
Въпросът ми беше за това, на което си отговорил: евентуалната коалиционна политика на Атака.
Просто тонът на началия ти постинг беше остър и оставяше впечатлението, че едва ли не всички партии са противници.
07 Август 2008 10:14

Има и друга възможност - съединяване на популярността на Бойко Борисов, с многото пари, които костоваците присвоиха, докато бяха на власт.
07 Август 2008 10:19
Да - субективизмът е основно правило в дебата - рече Агоп- Логиката няма място, когато говорят прогресивните сили. Те отричат ползата роду от политически съюз на демоните отдясно и приемат коалицията център -ляво като нещо кофти , но приемливо. С две думи - живеем под лозунга Наше лошо нема! BTW кой е този Гаргамел? Нещо като революционните псевдоними Югов Сталин и Ленин? Тогава не е ли по-правилно Гаргамелев или по-тежкото Гаргамелски. Или ако трябва да бъде указана неговата принадлежност - Гаргамелиевич , Гаргамелич, Гаргамелоглу и обратното - Гаргамелсън, въпреки че на запад нямат обичая да се скриват зад ревпсевдоними.
07 Август 2008 10:32
Хиксе,
Въпросните костоваци се преметнаха при Доган.
07 Август 2008 10:47
Много коментари за нещо съвсем нормално.Просто си припомнете, че "враговете на моите врагове са мои приятели" . А врагът е един , макар и триглав или тригъз... А статията много лъха на поръчкова...
07 Август 2008 11:43
"Костов очевидно не е бял човек", "Костов се е доказал като най-слабия кадровик и управник", "Ако аз съм бил министър на финансите, четири години премиер и съм оставил на един кмет такава София, ще ме е срам да си вдигна главата и да изляза на улицата." Тия приказки не са на Татко Смърф, а на самия Борисов. Сравнително скоро ги приказваше.
"Сегашният кмет е полудесен, полуспортист, полугенерал, получалгаджия...", редеше пък Гаргамел.

Готино ...
07 Август 2008 11:50

А врагът е един , макар и триглав или тригъз...

Хи, хи, от кога Костов е такъв?
07 Август 2008 11:51
а на десницата в ЕС хич не й пука

колко принципно намръщен е Костов

А трябва, сега костовашките матросОВЦИ като я подпукат таз десница, че не слави Костов ...
07 Август 2008 12:06
Безинтересен си!Няма да те споменавам-знаеш си!
07 Август 2008 12:20
хиксоса нощеска пак е сънувал костов и деноминацията... изпохапал е възглавницата... па си го изкарва на нас...
07 Август 2008 12:30
нитцше:не алчността за пари, а жаждата за власт е по-голямата болест
07 Август 2008 13:17
Абе, Ницше добре ги е ръсил, но парите и властта си вървят ръка за ръка. Май че само Сталин и Хитлер са се задоволявали само с власт в цялата човешка история. А да сравнявам ББ и Костов с тях би било подигравка, откъдето и да го погледне човек. Дано ЕС и САЩ не решат по някаква причина, че това са хората, които трябва да ни управляват.
07 Август 2008 13:18
Следващото управление на България ще бъде коалиция между ГЕРБ, Атака и ДСБ!!!!
07 Август 2008 13:25
А "Новото време"?!
07 Август 2008 13:48
К'во беше т'ва?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД