:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 342
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Църковен съд се захваща с игумена подпалвач

Епархийският църковен съд ще заседава в Ловеч по случая с бившия игумен на гложенския манастир "Св. Георги Победоносец" - Панкратий. След скандал с гости на 3 август монахът стреля с газов пистолет, а после подпали канцеларията на манастира. Избяга и подпали джипа си. Междувременно огнеборци потушиха пожара в обителта, но отецът се върна и отново драсна клечката.

Духовникът бе арестуван и пуснат под домашен арест от светския съд в Тетевен. Той е обвинен за палеж на чуждо имущество и за хулиганство.

Църковният съд ще разпита свидетели на стрелбата и на двата пожара, както и самия Панкратий. Най-вероятно той ще бъде лишен от право да бъде монах, няма да може също да кръщава и да венчава. Ловчанският митрополит Гавриил не допуска отецът да бъде отлъчен.
2
1355
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
16 Август 2008 10:06
Чу се, че е бивш офицер от танкови войски, "приел" християнството....
16 Август 2008 12:03
Даже и танкист да е, не може да издържи психически на тормоза, на който е бил подложен. Снощи по Скат показаха свое разследване на случката, говорили са с повечето от замесените и се оформи много интересна картинка. Монаха Нектарий е педераст и не ходи на църковните служби. В Манастира се събират пиянски и курварски компании и се развличат както си знаят. Домакинката използваше изрази като: аз и приятеля ми, Панкратий и приятелката му, не знамкойси и приятелката му. В манастира постоянно е ходел човек, който се е представял за генерал от ДС и КГБ, обещавал е да направи Панкратий патриарх. Карали са се за откраднати пари и мобилни телефони. Картинката повече ми заприлича на описание на бардак, но хората го наричат манастир. Ако и другите манастири са такива ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД