:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Арестуваха наш тв екип в Македония

Екип на БНТ бе арестуван вчера от полицията в македонския град Битоля. Екипът, ръководен от режисьора Константин Чакъров, снима филми за балканските войни по повод навършването на 95 години от бойните действия.

"Снимахме обща панорама на Битоля от една по-висока точка на града", разказа пред "Сега" Чакъров. Докато хората си работели, се появили две полицейски коли и започнали да разпитват българите какви са и защо снимат. "На колата ни пише БНТ, всеки може да го види", каза Чакъров. Въпреки това полицаите ги прибрали в участъка. "Разпитваха ни три часа и половина", разказа Чакъров. Служителите на реда изгледали целия заснет материал, както и снимките, които Чакъров направил с личния си фотоапарат. В крайна сметка след като режисьорът се обадил в нашето консулство в Битоля, екипът бил освободен. Полицаите задържали само 10 фотографии, за да оправдаят с тях действията си.

Чакъров и екипът продължават работата по филма си в Дойран.
9
2039
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
16 Август 2008 10:01
Не виждам нищо нередно в действията на полицията - на колата ви може да пише и НАСА или УНИЦЕФ, ама нормално е да уведомите местните за действията, които предприемате.
16 Август 2008 13:16
...oпаа, че къде видя да е написано 'нередно'?!
Тея неща са си нормални?!
Просто, статията ни информира..
Луно, Лунооо...земльо македонска!
16 Август 2008 16:58
Така беше:
С решение на Академическия съвет Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии удостои с научното звание “Доктор хонорис кауза” министър-председателя на Република България г-н Симеон Сакскобургготски и министър-председателя на Македония г-н Владо Бучковски за приносите им в укрепването на културните и политическите контакти между двете страни, които бяха изтъкнати в словото на доц. д-р Мария Младенова. Дипломите и регалиите бяха връчени от ректора на СВУБИТ доц. д.ик.н. Стоян Денчев.
"Още веднъж благодаря за високата чест да бъда удостоен с почетното научно звание “Доктор хонорис кауза” на Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии.
Този ден е паметен в моя живот, защото тук сме заедно с г-н Владо Бучковски, министър-председателя на Република Македония.
Пожелавам на всички вас здраве, бодрост и дълголетие, а на училището – още по-честита бъднина!"
27.05.2005 Симеон Сакскобургготски
А сега:
"Македонците" ни наричат глупаци и Татари.
А сме просто, комунисти
17 Август 2008 00:16
"Чакъров и екипът продължават работата по филма си в Дойран". За размерите на Македония разстоянието между Битоля и Дойран не е малко.
17 Август 2008 02:33
Bariton-e, къде забрави и руски цигани, което в комбинация с комунисти дава пълната картинка.
17 Август 2008 09:06
Ужасяваща посредственост се настани по политичеслите форуми в България!
Всяка неудача, всеки гаф, на който и да е политик, всяко влошаване на социалният стстус на българина се обяснява с една думите комунист и комунизъм!
Щеше да е смешно и да говори за нисък интелект на форумците употребяващи подобни заклинания, но май понятията комунист и комунизъм и производните от тях КГБ и ДС, са станали панацея и действат като болкоуспокояваща наркоза на огромната част от народа ни!
Никой не може да даде смислено определение на комунизъм сега, така, че като комунисти в него да се вместят Т.Живков, А.Луканов, Ж.Виденов, Ив.Костов. С.Кобурготрски, С.Станишев, които многократно по форумите са с етикет - комунист!
Само чужденците усетили мекото в България печелят като за световно от нашата простотия! Това правят дори българските сепаратисти от областта Вардарска Македония.
Опростява нацията ни от ден на ден! Губим достойнство! Не поставяме на място дори подлеците от FIROM. Загива нацията ни! В т.ч. и край р.Вардар.
17 Август 2008 11:43
обаче па од нашта нация по-проста нема
17 Август 2008 15:34
a trodden - !
Най - после някой да го каже!!!
Този примитивизъм е необходим най - вече на крадците. Да се наслои мнението, /най - вече в подрастващите/ че за всички беди, са виновни единствено и само комунистите! Това крадците считат за най - сигурно средство срещу евентуално възмездие или не дай си боже Народен съд за причинителите на най - голямата катастрофа в историята на България! Затъпяващо, но за сега дава ефект!
17 Август 2008 16:05
Коста Чакъров е автор на великолепни документални филми като ще спомена само "Българският Великден 1941 г." Още в РТЦ Благоевград сътворяваше добри ленти. - Предполагам не е много изненадан от действията на братята.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД