:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 361
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС няма да наказва отцепниците в Ардино

Снимка: Архив "Сега"
Мехмед Дикме (вдясно) беше сред първите министри на ДПС, но откакто Ахмед Доган го отстрани от земеделското ведомство, той поведе политическа битка срещу бившата си партия в Ардино.
ДПС най-вероятно ще се отнесе великодушно към отцепниците от групата на партията в общинския съвет в Ардино и няма да ги изключва. Това стана ясно от думите на депутата от движението Юнал Тасим. "Има мегдан за разговори, нещата не са толкова драматични, колкото се представят", каза пред "Сега" Тасим. Според него е напълно възможно статуквото да бъде възстановено.

Заради двама отцепили се общинари ДПС загуби мнозинство в общинския съвет преди два дни. Те гласуваха заедно с "Новото време" за оставката на председателя на съвета Айдън Серкан. Човекът на Доган бе отстранен заради пропуски в работата, незачитане мнението на колегите и самоуправство. На негово място бе избран един от двамата отцепници - Гюнер Осман. Сваленият шеф оспори решението като незаконосъобразно, тъй като бил прекратил заседанието преди гласуването.

Още четирима съветници от ДПС, освен двамата отцепници, са изразили несъгласие с начина на ръководене на общината, обяви бившият земеделски министър Мехмед Дикме, който сега е общински съветник в Ардино от "Новото време". Според него Айдън Серкан е определял еднолично дневния ред и е участвал в гласуването на решения, свързани с имоти, които се дават под наем на негови първи братовчеди. "Някои хора преминават всякакви граници, Серкан се държи нагло дори спрямо своите съветници", коментира Дикме. Според него ще е голяма грешка, ако двамата съветници, гласували срещу Серкан, бъдат изключени от ДПС.

Драмите в Ардино започнаха на последните местни избори, на които Дикме застана срещу ДПС като кандидат на нововремци. За загубата си с 800 гласа той обвини струпаните от Доган автобуси с изселници, заради които списъците набъбнаха от 10 хил. на 22 хил. избиратели. Тогава той намекна, че на следващия парламентарен вот може да се кандидатира за депутат отново срещу бившата си партия.
7
3032
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
16 Август 2008 08:50
НОВОТО ВРЕМЕ изтърва момента през 2005 год. заради дивия мерак на Севлиевски да е 2 месеца министър.Ако не бяха вуйдисали на мерака му и нововремци бяха гътнали правителството на Симо, сега нямаше да има нито ГЕРБ , нито АТАКА....Ама сега е късно - мандалото хлопна....
16 Август 2008 09:12
За ГЕРБ и "Атака" не знам, но Първо главно щеше да си го има. Питай Миро Севлиевски.
16 Август 2008 12:14
Никога нито за момент не е имало отцепници - само театър
16 Август 2008 12:56
Не са се отцепили, просто са намерили и друг общ интерес.
16 Август 2008 13:13
Натиснете тук
17 Август 2008 00:05
Вярвам в коментарите на Мехмед Дикме доколкото го познавам от студентските ни години.Откакто напусна ДПС , партията започна да ми става антипатична с наглостта и безочието на лидерите си.Ако той и беше председател най-вероятно щях да гласувам за него.
17 Август 2008 21:40
ДПС се цепи
Ексминистърът на Доган Мехмед Дикме и основателят на ДПС Емин Хамди готвят нова турска формация за изборите- Натиснете тук
Емин Хамди, основател на ДПС: Доган заплаши, че Кърджали ще стане Босна- Натиснете тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД