:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 428,226,853
Активни 93
Страници 15,806
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

Буби по демократична шума

Извънредната среща на ЕС в Брюксел за Русия само задълбочава политическата шизофрения.

Пресата на Изток и Запад заговори за нова студена война, а на нас това ни е като в масовка за "Хан Аспарух" - едните ще се пременят като ромеи, а другите като прабългари. Премяната ще е фикция и случайност, а същността си ще пазим за икиндия след разплащането.

В такава една ситуация можем да изпаднем само в присъщи ни и досега роли - на велика двойственост и опасност за всяка организация, в която сме.

Нова студена война, или дори нейната имитация, разиграна по национален, а не по идеологически принцип, е обречен и непродуктивен за България феномен. Пък и не само за България. Тя изглежда от страна на Запада така - целим се в комунизма и остатъците му. А е така - гледаме да улучим Русия, по възможност в по-уязвимо място...

Но Русия голяма част от нас не ще да улучва - по ред причини, включително исторически.

Аз лично, пък и голям брой здравомислещи и интелигентни хора в бившите соц.страни, не щем да се целим в Русия иот патологична вярност към демокрациятаМоже би изглежда парадоксално, но е така.

Приемам себе си като част от либералната интелигенция на бившия източен блок. Тъкмо като такъв бях част от петата колона на демокрацията в нашия блок, да го наречем пета колона на Ейбръхам Линкълн, в годините на могъщия Варшавски договор. Ейб и Декларацията ми бяха по-симпатични от Брежнев, тезисите на ЦК и всичките конгреси.

И лъжите на вторите бяха повече, и езикът им беше по-дървен, и доносниците бяха много, а повечето от тях не знаеха нищо за Софокъл и Пруст* (да ме прости Башева за това намигане).

Не бяхме герои, не лежахме по затворите, но искахме по-малко бездарност в културата, икономиката, политиката и свободни избори, многопартийна система, а най-вече - повече честност.

Затова принципът на сегашния световен лидер не ни харесва и трябва да го ерозираме. Бутат ни пак да сме пета колона - ние го можем.

Този принцип е - демокрацията е хубаво нещо, когато служи на нашите цели, и е пренебрежим фактор, ако не служи.

На този принцип му издиша честността, а демокрация без честност е като гащи без дъно - лъсва едно неприличие, особено ако се обърнеш, за да се прикриеш...

Няма нужда да се ходи далече, примерно до Чили, за да се види как при избори с лош резултат влиза в действие ЦРУ, нито до Ирак, за да се види как при световно гласуване да има ли война срещу тази страна**, в действие влиза Пентагонът.Достатъчно е да се взрем във всекидневните индикаториЕто един такъв - бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт. Тя заяви пред "Шпигел": "Нахлувайки в суверенна държава, Русия прекоси червената линия. Поведението на Москва напомня на действията на царете през 19 век..."

Според нея не може да се прави сравнение с Южна Осетия и Косово, защото в Косово имало етническа чистка. "Онова, което извърши Милошевич, не може да се сравнява с онова, което направиха грузинците, за да запазят единството на своята страна", казва тя.

А защо да не може, като това сравнение е първото нещо, което се прави от всеки нормален и необлъчен човек?

Ние помним, че тъкмо Олбрайт и компания нарушиха "суверенитета на една страна", когато подложиха комшиите на бомбардировки и им срутиха мостовете и заводите. В суматохата удариха и мирен народ. Тоест целеха Милошевич, а затриха Зоран, Милица и манастирите в Косово, ако трябва да перифразираме по-горния неоафоризъм с Русия и комунизма.

Помним и друго, че както Олбрайт пред "Шпигел", така и ред още анализатори упорито повтарят методично една и съща опровержима лъжа - как етническата чистка в Косово почнала и затова последвали бомбардировките на НАТО. Всъщност бомбардировките почнаха на 24 март, а масовото изселване на албанци - седмица по-късно.

Мисля си за нашите политици - пак им е трудно. Имам чувството, че тези, които са на власт, могат да бъдат мъмрени за корупция и некомпетентност от новите им супервайзери, но сваляни могат да бъдат само за друго - за липса на утвърдителна реторика по геополитическия им апетит. Кристиян Вигенин вчера се изказа в духа на това, че ЕС трябва да е единен, защото Русия е нарушила "суверенитета на една страна". Но суверенитетът е като девствеността, или го има, или го няма. Или го пазят всички, или който е по-як, си го нарушава, а другите укоризнено клатят глави.

Демокрацията не е шума, която обществото лапа, за да точи копринени нишки за шепата господари на света.

Една от най-важните характеристики на провалената държава, смята Ноам Чомски, е тенденцията да смята себе си за недосегаема от националното и международното право, респективно да се смята за свободна да прибягва до агресия...

Това подхожда за изказване за Русия на форума в Брюксел,но Чомски го твърди за САЩА не сте ли буби и вие - ще възрази някой. Светът се управлява от другаде, а вам подлежи да си налягате парцалите (шумата). И ще сбърка.

Центърът на света не е във Вашингтон, в Москва, в Пекин, или - примерно, в Световната търговска организация.

Центърът на света винаги е в нас.

---

*Цитат от стихотворение на Миряна Башева:

Те какво да ми кажат - на мене,

дето знам за Софокъл и Пруст?

Влакът свирка, не знае съмнения;

а културата прави друс-друс.

("Този влак за Бургас е тъй бавен.")

** По същество масовите милионни демонстрации при започването на войната в Ирак бяха тъкмо такова гласуване. Всъщност допитването до общественото мнение по света там, където беше извършено, показа резултати от 70 и повече процента срещу военната интервенция, която се оказа грешка.
49
3805
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
02 Септември 2008 00:16
Всичко е борба за ресурси и пазари. Демокрацията и прочие идеологии са капан за глупаци и лумпени.
02 Септември 2008 00:49
Тогава, като играе дървен господ по грузинските гърбове, няма какво да се оплакват. Баба Меца ги гази, щото я дърпаха за опашката.
02 Септември 2008 00:58
Авторе, авторе, то ние кога сме ставали за нещо друго, освен за пета колона... И на СаЩите ще видим сметката както на Варшавския...
02 Септември 2008 01:25
И тогава и сега на нас ни се струва че нещо зависи от нас . Истината е друга, тогава бяхм "0" и сега никой не ни пита .
02 Септември 2008 01:45
За приликите и разликите между Косово и грузинските автономни области, кратко и ясно - Натиснете тук
In principle, sub-national states should sometimes be able to secede, but South Ossetia and Abkhazia clearly do not qualify. Neither enclave has properly consulted its people, including huge numbers of Georgian refugees. Nor has there been a long, hard effort to find a negotiated settlement. Mr Saakashvili should stop promising to regain control of the enclaves, and the West should insist on the case for international peacekeepers. But Russia’s aggression in Georgia must not be rewarded by conceding the enclaves’ independence. That really could set a dangerous precedent, in Ukraine, Moldova and—not least—inside Russia itself.
02 Септември 2008 02:08
Така е. Браво на автора. САЩ загубиха възможността да са световен лидер, защото сами си отрязаха възможността да са морален коректив. Жалко...
02 Септември 2008 02:22
Ако световният жандарм е само един, се оказва че лъже и прави каквото си иска. Трябва му контрол, или поне и други жандарми, да не му е широко около врата. за афтора
02 Септември 2008 02:37
Русия е военно и стопанско нищожество въоръжена с атомни бомби за изнудване.
Поведението на ЕС и НАТО е сдържано и предупредително.
Запада е 50 пъти по силен и по богат от мизерстваща и полуграмотна Русия.
Русия ще се разпадне от само себеси както се разпадна СССР.
02 Септември 2008 03:13
Bulgarian in USA, го е казал най-точно. Доктрината Демокрация няма нищо обшо с понятието. Биг Брадъра налага диктатура и краде по цел свет, кой каже нещо или е против яде бой и не е демократичен.
Ама Брадъра като овършя всички малки държавици взе да се зъби на други големи батковци и като нищо ще отнесе и той боя тук там, докато миряса.
02 Септември 2008 07:21
Неутралитет. Не ние е изгодно вземането на коя и да е страна. НАТО и ЕС не са едно и също нещо. Аз съм за интегрирането ни в Европа, защото дедите ни са положили меча си над тази земя България като част от Европа и са й дали името си, а нам живот да живеем и се въдим на нея. Доколкото европейските народи чувстват близост едини други те се и обединяват наедно. Западна Европа след ВСВ имаше нужда от укрепване и защита и НАТО им ги даде. Днес НАТО не може и не бива да бъде това, което е бил по време на Студената Война. Ако някой иска да пали нова такава, мястото му не е в днешно НАТО или нашето място не е там. Това българските политици нека си го набият в глават и стоят зад националните ни интереси на Българи!

02 Септември 2008 07:33
Когато великите сили си ги мерят, българските педерасти бързат да се набутат по средата, не знам дали някой си дава сметка, колко е вредно, хора с психологически проблеми, защото един мъж да се изживява като жена е точно това, да дават тон на външната политика!
02 Септември 2008 08:11
Браво на автора!!, толкова точно и недвусмислено изказани мисли за пръв път чета, в Сега, от как съм почнал да го разтварям...Дано се осеферят "демократагитпропите" в Българско...Пфу-у-у.
02 Септември 2008 08:26
Статията, като повечето статии на Бойко е чудесна
Има интересни есета в "Съвременник" за Америка и американците от българин, за руснаците от руснак и за Китай от някакъв западняк. Там американците са описани много добре. И елитът и обикновените американци не могат да разберат, как някои в другите страни не разбира тяхната демокрация и смятат, че е напълно в реда на нещата да нападат други страни за да установят тази демокрация. Те се учудват, че когато нахлуват в други страни, ги считат за агресори.
02 Септември 2008 08:39
Поетите трябва да се въздържат да пишат за политика.
Винаги им липсва аналитичен подход и го удрят на чувства; често и доста зверски чувства:
"А в чистом поле система "Град", За нами Путин и Сталинград."
Чувствата в политиката никога не водят до добро!
02 Септември 2008 08:45
Ето едно стихотворение от един руски поет:
"И в твоем вранье, и в моем вранье
есть любовь и боль по родной стране.
Идиотов бы поубрать вдвойне -
и в твоей стране, и в моей стране."
02 Септември 2008 09:07
Би трябвало още от първи клас децата да започнат да изучават историята и съвременното положение на Швийцария, Финландия и Швеция. И да им бъде втълпено, че такова трябва да бъде положението и у нас.
Няма смисъл, дори е вредно да се изучава българската история. Пък и има ли българска история? Като бях студент, нямаше. Имаше история на БКП и на КПСС, държах изпити. Сега и двете партии ги няма, КПСС беше разтурена със закон.
02 Септември 2008 09:25
Има толкова много различни светове
толкова много различни звезди
А ние имаме само един единствен свят
но живеем в различни.

Ние сме глупаците, които воюват
с нашите братя по оръжие.
02 Септември 2008 09:25
Приемам себе си като част от либералната интелигенция на бившия източен блок. Тъкмо като такъв бях част от петата колона на демокрацията в нашия блок, да го наречем пета колона на Ейбръхам Линкълн, в годините на могъщия Варшавски договор. Ейб и Декларацията ми бяха по-симпатични от Брежнев, тезисите на ЦК и всичките конгреси.

Хм, едва ли. Това, което левите винаги са искали е социализъм с "човешко лице", повече свобода на словото ама ако може в рамките на статуквото. Някак си да се запазят "предимствата" на социализма, демек уравниловката с награди към заслужилите.
А относно Грузия - е, грузинците се оказаха само големи в приказките. Какво съчувствие да предизвикат след като глупавият им президент не можа да измисли нищо по-добро и като капак на всичко се оказаха напълно дезорганизирани и небоеспособни като армия? Този конфликт обаче даде възможност за масова истерия на Изток и на Запад и на дуене на мускули. А инак всичко се оказа буря в чаша вода. Нищо не промени статуквото освен руското признаване за независими територии, които де факто бяха откъснати от Грузия и преди.
Ако човек е напълно неутрален и преди се е възмущавал от признаването на Косово, сега би следвало да се възмути също. Цъ, не става. Тогава за какво бяха всичките тези приказки с припомняне на принципни позиции от преди?
02 Септември 2008 09:42
Г-н Фотон го е казал най-вярно.
Неутралитет - това е единствено правилната позиция.
Често плачем, че през 1944 г. Сталин е лапнал България. А истината е проста - лапнал я е като вражеска държава. Иначе - да не би да не е имал мерак и за Гърция? Но спрял на границата, защото там нещата стоят малко по-другояче.
Колкото до автора -
02 Септември 2008 09:53
Аз лично, пък и голям брой здравомислещи и интелигентни хора в бившите соц.страни, не щем да се целим в Русия и от патологична вярност към демокрацията. Може би изглежда парадоксално, но е така

Че е парадоксално - вярно е - рече Киркор - Ама е и късопаметно. След 9-ти септември бе направен един такъв избор - демокрация или СССР, демек Русия. Резултатите са налице. Всъщност то и не е било доброволно ами зорноволно, та има някакъв повод за извинение за дедовците..
02 Септември 2008 09:55
Язък ни за труда!
Ние тук разкъртихме сума ти плочки, фаянс и мифки, само и само да наложим понятията "дуду" и "дудукариат", а г-н Бойко - "Буби"...
Бива ли таквоз незачитане на Форума.
.
P.S. Иначе материала си го бива, но е малко в стила на в."Гардиън", май.

Редактирано от - OLDMAD на 02/9/2008 г/ 09:58:57

02 Септември 2008 10:09
"... тези, които са на власт, могат да бъдат мъмрени за корупция и некомпетентност от новите им супервайзери, но сваляни могат да бъдат само за друго - за липса на утвърдителна реторика по геополитическия им апетит."
Право в десятката. Вчера във "Фокус" четох едно червейче, чието място не е в НС, а в панделата, да предлага съюз на НАТО и Китай срещу Русия
02 Септември 2008 10:10
..значи, едно и също нещо се дъвче вече доста седмици..
И все въпросите се свеждат до това доколко случките в Осетия и Косово са сравними и аналогични?
За мене са сравними..
Нито се чувствам 'дудук', нито фил, нито фоб.., но да ми се вадят от десет кладенеца вода за да се докажат разни 'особени основания' на мириканците е меко казано обидно!
Обидни за разума тези вадят разни лица в стил Соломон Паси!
02 Септември 2008 10:17
Иначе - да не би да не е имал мерак и за Гърция?

Сократ-май, това е "мазола" на всички "кръчмар-пейтриът", вкл.и на Симеон!
Не го настъпвай!
02 Септември 2008 10:19
Сократе, историята не ти е силното място. Пиши за нещо друго.
02 Септември 2008 11:11
Сухар, не сме историци, но поназнайваме близката история. Гърция, за разлика от България не е била съюзник на третия райх и не е обявявала война на САЩ и Англия. През България са минали немските войски за да нападнат Гърция и Югославия. Затова сме третирани като победена страна, не без основание. Лошо е че пак се редим във военни съюзи и пак може да не познаем печелившата страна.
02 Септември 2008 11:33
Ах, тази неповторима "двойнственост" на родната либералната интелигенция!
Ах, ако може да ни е добре и на двамата, както казваше една позната - жалко, ама не може! Ти го е***, то та цалува.
02 Септември 2008 11:59
Бай Вълчане,
основното в тези събития не е кой, къде и как, а договореността между Сталин и Чърчил за следвоенното разпределение на Европа. Например Полша и Чехословакия са определени за съветска зона, въпреки че не са съюзници на райха. Колкото до военните съюзи, в които България е участвала, те са продиктувани единствено от основната външнополитическа цел - обединение на нацията и на първо място Македония. Който я е обещавал, на негова страна сме се включвали. Хората, присъединили България към оста не са били глупаци. На 1 март 1941 Франция е окупирана, между Германия и СССР, след подялбата на Полша, има договор за приятелство, САЩ са неутрални. Имало е и германски натиск. Не ни е провървяло, Бог ни недолюбва навярно. Много хора заплащат с живота си. Това е. Останалото е политинформация.
02 Септември 2008 12:09
Но суверенитетът е като девствеността, или го има, или го няма. Или го пазят всички, или който е по-як, си го нарушава, а другите укоризнено клатят глави.


Бой и е**не не се връщат, битият - бит, е**аният - пардон!!!...
02 Септември 2008 12:10
След очертаване на сферите на влияние Сталин е поискал по-близките държави (България, Румъния) за влияние 90%. Полша е спазарена за 50%, но след като на практика е била изцяло в руската зона руснаците не са спазили договореностите и съставеното правителство е било 100% проруско. После руснаците са отцепили и Източна Германия след като не се постига споразумение за бъдещото държавно устройство на страната.
След войната държавите декларират, че границите в Европа не подлежат на корекция (!?), т.е. статуквото е установено веднъж завинаги. Животът опроверга наивността на тази декларация.
02 Септември 2008 12:18
Cru, това тряба се напише у "читанките", иначе тук вечно ще има недоразбрали...
Прав е колегата ivatiliev, де искаше вместо "История на България", у школото да се изучава "Съвременна История на България"!
02 Септември 2008 12:18
Извънредната среща на ЕС в Брюксел за Русия само задълбочава политическата шизофрения.
Пресата на Изток и Запад заговори за нова студена война...


*****
Двуполюсният свят се разпадна, но независимо от ПР-реториката на Бжежински, аз смятам, че ЕДНОПОЛЮСЕН СВЯТ НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ в действителност... През последните 20 години, това, което правеха американците е да набият канчето на някоя държавица от рода на Панама, Ирак или Афганистан, НО НИКОГА МЕ ПОСМЯХА ДА СЕ НАЛАГАТ ПРЯКО НА ДРУГА СВЕТОВНА СИЛА (а такива все още бяха Русия, Китай, ЕС, Индия)...
Светът си е многополюсен... винаги е бил такъв, но считано от август 2008 вече и други велики сили си позволяват да се държат като дебелия хулиган от махалата...
Чакаме включване от Индия и Китай...

Редактирано от - bot на 02/9/2008 г/ 12:32:51

02 Септември 2008 12:18
... о, скрити вопли на печален странник,
напразно спомнил майка и родина.

ФЛ определено напредва - става и поетичен.
02 Септември 2008 12:21
FL е нежното цвете на Форума!
Пазете го, моля ви
02 Септември 2008 12:33
Сухар,
по същото време Югославия се изправя срещу Германия. Воюва четири години и излиза печеливша, с добри връзки и със Запада, и със СССР. Следващите събития НЕ СА произходящи от това, просто сръбските комунисти пак навириха нос и ги цапнаха.
Изборът е бил - съюзник и възможни последици, противник на Райха и пак възможни последици. Цар Борис е предпочел краткотрайната изгода - мир в близките години.
Което показва за сетен път късогледството на родните политикани и разлюлява мита за интелигентността на царя.
Ще кажеш - ама иначе война! Да, война! По-добри ли са последствията след 45 години НЕвойна?
А салфетката /листчето, каквото там щеш/ си остава доказателство, че никой от големите не се интересува от мнението на малките. Обаче, при една окупирана от Германия България - дали Чърчил щеше да жертва това, което е било цел на живота му - Балканите?
Така ще е, докато живеем с мисълта - ДЕН ДА МИНЕ, САМУН ДА ЗАГИНЕ! И с оцеляването като основна цел на живота и нацията.
02 Септември 2008 12:52
Да се бием с Германия? Ти май си опънал 2 ракии. Пробвай с пикаене срещу вятъра.
02 Септември 2008 13:01
Сухар, и салфетката е важна, обаче е важно и държането на тези които управляват. И тогава са ни управлявали малки политици и големи дупедавци, както и сега. Резултатите от управлението на онези ги знаем- загубена война, съветска окупация и 45 тодини комунизъм. Сега пак сме най-големите атлантици и съюзници, дано пак не съжаляваме за това след време.
02 Септември 2008 13:57
Абе, момчита, вместо да "ядете сухари" четете дневника на баш болгарский археолог Фичофф/ пардон ФилоФФ/, че и на "месията" Стойчо в Кайро, че и спомените на Ге - Ме-то..., че и дневника на Лулчев и прочие "медиатори" в отколешната българската история, а там точ в точ се "разказва" за тогавашната ни... сегашна политика...между два огъня как се седи..., пък оставете я Круелка дет не долюбва Грузия, / чакай она не долюбва СаакашвилиЙ щот не я свършва колаборацията, както требе/...Де го и чичко Фичко, да ни чаршафоса отново за особеното положение с Косово, а вече "заплакал" с три реда сополи за Черното му море от Яйлата до Синеморец...Никой не бил признал Южна Осетия и Абхазия?!, щото турски Кипър някой го признава, щото Косово от 240 суверенни дръжави го признават, само 20-тина мирмидонски сателити, амчи само 11 ОНД дръжави стигат за "независимост", на още две измислени държави, ама тях ги "измисли" Россията и поради т, ва Нет, никогда...Не сте смешни, а жалки в напъните си по геополитика... Ясно?!
02 Септември 2008 14:02
... ами - това е мнението, Авторе .. :-))
02 Септември 2008 14:41
Геополитиката е проста работа: Когато атовете се ритат, магаретата си патят...
Най-умното, което може да направи едно магаре като България (или Грузия) е НИТО ДА ПРОВОКИРА, НИТО ДА СЪТРУДНИЧИ на коя да е велика сила...
ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА Саакашвили е престъпник - не, защото е нападнал съседна държава ИЛИ защото не е слушкал достатъчно добре... а защото е хвърлил СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД в руско-американската месомелачка...
Както и Броис III през 1941, както и Фердинанд през 1912...
Знаехте ли, че Фердинанд е имал да връща пари на Николай II ( Натиснете тук) и, че Балканската война (ПЪРВАТА) не е била "за освобождението на нашите братя в Македония и Одринско", а една добре заплатена авантюра...
02 Септември 2008 15:46
Няма да правя коментар по статията, но ще ви пратя една друга "статия" ... която е тъпа, но пък с интересни коментари отдолу

Забавлявайте се !

Натиснете тук

02 Септември 2008 16:44
исках да кажа нещо за външния ни министър но Хер Васко се е изказалл изключително точно, в десетката на център.
02 Септември 2008 17:59
FL


02.9.2008 г. 02:37:09 Русия е военно и стопанско нищожество въоръжена с атомни бомби за изнудване.
Поведението на ЕС и НАТО е сдържано и предупредително.
Запада е 50 пъти по силен и по богат от мизерстваща и полуграмотна Русия.
Русия ще се разпадне от само себеси както се разпадна СССР.

Прав си, запада е по богат, особено хамериката, с нейния 10.6 ТРИЛИОНА долара
Ти имаш ли си и най-малката представа какво означава това число?????
02 Септември 2008 18:03
Хапи,
Недей да се хабиш.
ФЛ е пак "вързан на козел", както казваше Швейк.
02 Септември 2008 19:10
В известен смисъл еднополюсният модел се установява около 1880 година. Тогава Североамериканските Съединени Щати стават първостепенна индустриална и технологическа сила. В политическо отношение те също са пример за народите Европа затрупани с гниещите останки на феодализъма. След две безумни световни войни и една студена колониалните империи се разпадат и САЩ стават и водеща политическа и военна сила.
От тогава до сега промяна няма.
Не се е появила друга страна, която да поведе човечеството към свобода и просперитет като проправя пътя с опити и грешки и дава пример.
Всички опити за търсене на алтернативни пътища за развитие като съветски, ислямски, кретенски, човекоядски, чекистки и т.н. предвиждат ограничаване на човешките свободи и са безмислени.
02 Септември 2008 19:14
Единствената причина хамериката да съществува е....че останалият свят кой знае защо няма нищо против да им даде назаем 10 трилиона долата И даже не си ги искат обратно!!! И даже са подложени на бомбадировки и цензура и визови ограничения!!!
02 Септември 2008 19:16
Още може,
Ти очевидно не си чувал за последните нововъведения в САЩ като създаването на Държавна сигурност и приемането на Патриотичния закон, който на практика суспендира Конституцията.
02 Септември 2008 20:19
Давай "още може" да се лъже и маже..., ти от кой стадион се провикваш бре от ЛеФске или Армията...и колко пейки си счупил до сега в "кариерата" си?!Ха ха.
02 Септември 2008 22:20
Ех, Антибиотик, добре все пак, че нямаш достъп до ключа от атомните бомби, че само на филофоби и вируси ще станем тука...Пфу-у-у, ама то к, вот му е нравот такоФ и псевдонимОТ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД