:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 510
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Свиндал направи фурор в Колорадо

На фаталната за себе си писта норвежкият скиор спечели две победи за 24 часа
СНИМКА: ЕПА/БТА
Аксел Лунд Свиндал показва кой е безапелационният номер 1 в Бийвър Крийк този сезон след победата си и на супер-Г.
Аксел Лунд Свиндал направи фурор в Бийвър Крийк, Колорадо, след като в рамките на 24 часа спечели спускането и супер-Г за Световната купа по ски. Това стана точно година, след като норвежецът (тогава защитаващ купата) падна по същото трасе и получи тежки травми, които го извадиха от строя за няколко месеца. Вчерашният успех на Свиндал бе 11-и за него в Белия керван.

"Тази победа няма да промени моята мотивация, но все още е твърде рано да мисля, че мога да спечеля пак Световната купа", коментира норвежецът.

Втори, на 45 стотни остана ветеранът Херман Майер (36 г.), който също се намира в отлична форма, а трети е друг австриец - Михаел Валххофер.

"За мен това е страхотен резултат. Щастлив съм да бъда зад Свиндал. Мисля, че той ще е моят наследник", обяви Херминатора, за когото това бе 38-о качване на подиума в супер-Г.

Настоящият носител на Световната купа - Боде Милър (САЩ), направи серия от елементарни грешки и едва се задържаше на ските до финала, където се оказа с 14-о време. Друг ас в скоростните дисциплини - швейцарецът Дидие Кюш, падна, но се отърва без травми.

В класирането за малката купа в супергиганския слалом след 2 от общо 6 старта води Майер със 180 т., пред Свиндал със 129 и Джон Кучера (Кан) със 120 т. В генералното класиране след 6 от 37 старта начело излезе Свиндал с 285 т., пред Майер с 216 т. и Даниел Албрехт (Швейц) със 185.

Женското спускане в Лейк Луис (Кан) пък бе анулирано заради силен снеговалеж и променящ се вятър. Решението да се отмени за втори път спускането за жени от началото на сезона бе взето, след като първоначално имаше 90-минутно отлагане. Така за първи път от 1995-а заради лошо време се отменя старт в Лейк Луис. Носителката на Световната купа Линдзи Вон (САЩ) спечели в петък първото спускане за сезона.





БЪЛГАРСКА СЛЕДА

Килиан Албрехт спечели две втори места в слаломите в Уинтър Парк, Колорадо - състезания за Северноамериканската купа, валидни за ранглистата на международната федерация по ски FIS. Австриецът с български паспорт и двата пъти отстъпи пред канадеца Майкъл Яник. Трети в първия слалом стана Брад Спенс (Кан), а във втория - Патрик Бигс (Кан). Няколко дни по-рано Албрехт участва в слаломите в Ловленд, Колорадо, където се класира 9-и и 13-и.
 Килиан Албрехт
759
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД