:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пенев похвали "Ботев" след 5:0 за ЦСКА в Ботевград

Поредния бисер добави Димитър Пенев в своята необятна антология. Видимо доволен след разгрома на ЦСКА с 5:0 като гост на "Балкан" в Ботевград в 1/8-финал за Купата на България, треньорът на "армейците" заяви: "Мач - сериозен, турнирен. "Ботев" бяха амбициозни, но ние не трябва да губим, защото имаме свои цели."

Вчерашната цел бе отметната още до почивката, когато ЦСКА водеше с 3:0. Макар и с дублиращия състав, "армейците" доминираха, без да се напрягат срещу втородивизионния тим, воден от ветерана Мариян Христов.

Невиждан досега титулярен дует в атака на практика донесе успеха на ЦСКА. Исландската загадка Гардар Гунлаугсон и надеждата Мартин Тошев играха по 90 минути и вкараха общо 3 гола, като "червеният" юноша се разписа два пъти.

По време на срещата пристигналата от София агитка не пропусна да се заяде с все още командващия Александър Томов. Запалянковците издигнаха разнообразни транспаранти, два от които гласяха "Томов в Сибир, за да има мир" и "Какъвто продавачът, такива и купувачите". Последното послание явно визираше слуховете, че ЦСКА е продаден на сметосъбиращата фирма "Титан АС".

По този повод не пропусна да вземе отношение и Пенев. "Радостно е, че момчетата имаха желание за работа въпреки тези ненормални подвиквания от недобрите фенове", смъмри агитката треньорът.
4
1595
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
07 Декември 2008 23:23
Жеваго притежава ЦСКА все пак
Петьо Костадинов - Полковника Публикувано на: 07.12.2008, 22:04

Събитията се върнаха към сакралната за ЦСКА и неговите изстрадали привърженици дата 26 септември. Тогава и медии, и фенове пускаха уши, за да научат, че акциите на "червените" вече са овладени от младия украински бизнесмен Константин Жеваго и "гърнетата с мед и масло" се изсипват около съблекалните на "Армията". Дори се съобщи, че предприемачът, собственик на над 3 милиарда долара, е дал мъничко от състоянието си, за да се разплатят някои сметки на "армейците".
Днес обаче събитията отново се завръщат на знаменитата гара Мездра. Човекът, който се представя за посредник в сделката между настоящото ръководство на ЦСКА и бъдещото такова - Добрин Денев, обяви в ефира на "Канал 3", че искрено се надява всичко да приключи успешно през новата седмица.
Денев, който в момента е спортно-технически директор на Локомотив (Мз), призна с половин уста, че една от пречките по придобиването на акциите в клуба е дълг към украинския олигарх Константин Жеваго. С други думи, ако се върнем на събитията от септември, то най-младият олигарх на Източна Европа, който на 19 години вече е бил директор, съвсем не е дал пари даром. И слуховете, че в петъчния ден тогава са шервани акции на негово име, не са слухове, а истина. Още по-интересно е, че ако Жеваго притежаваше незначителен пакет от акции, то дългът към него не би стреснал никого. Просто щеше да си купи контрола. Излиза, че "Тихия олигарх" (б.а. - прозвище на Жеваго), притежава контрол. Най-малко блокиращ пакет, заради който дългът следва да се изчисти. В противен случай, той е в състояние да блокира дори дишането.
"Не съм оторизиран да говоря на тая тема. Имам яснота, но няма как да я споделя. Има нещо вярно в това, че част от акциите са в представителя на Жеваго в България, срещу заем. Част от цялата сделка е това да погасим този заем и да получим от него акциите. Ще има чуждо участие в ЦСКА", сподели Денев. Човекът не лъже. Истината продължава да стои вързана в Лондон. Чуждото участие - "мечтата за дядо Иван".
На въпрос "Да разбираме ли, че от следващата седмица започва да пада златен, арабски дъжд върху измъчените фенове и клуба на ЦСКА?" Денев отвръща така: "Лично аз искрено се надявам това да се случи, защото от малък съм роден с идеята ЦСКА". Дъжд от араби няма да има. Но ако някой качи на самолета истината от Лондон, то със сигурност ще има нов собственик. Въпросът е - кой е той и на кой Господ служи. Дали ще вложи в храма, или и той ще гледа да открадне иконостаса и свещниците. Защото в тази държава поне 2 милиона души са родени с "идеята ЦСКА". Но нямат ресурс да помогнат. А от всички, родени с тази идея, все още никой не може да се похвали с пълномощия от Митал.
Отърване от "Слона, моя приятел" - няма. Проблемът е, че ЦСКА отдавна е "Бродяга". Трудно е дори за хляба. И в тази ситуация е още по-трудно да се говори за инвеститори. Предстои да видим. Впрочем, ако нещо се обърка за пореден път, хората поне ще знаят, че един от акционерите е Константин Жеваго и на 7 януари могат да поздравят украинския депутат с неговата 35-годишнина. На Митал мина на 1 септември.


08 Декември 2008 09:16
Чичо Митко е велик, няма друг като него отдаден толкова много на ЦСКА, то комай ако не беше той, тази есен не се знаеше накъде щяхме да сме
08 Декември 2008 11:13
Чичо Митко, Чичо Митко, , Чичо Митко
08 Декември 2008 14:05
Пената - Пич и половина
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД