:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 310
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

По 600 лв. за инвалиди само при доход до 88 лв. на човек

Еднократна помощ от 600 лв. ще се раздава на инвалидите на количка само при доход на член от семейството до 88 лв., съобщиха от фонд "Рехабилитация и социална интеграция". Плащането е предвидено в новия правилник за прилагане на Закона за защита, рехабилитация и социална интеграция на инвалидите. За тези пари ще се кандидатства в службите за социално подпомагане. Те са за пригаждане на жилището на инвалида за придвижване с количка.

Хората с намалено зрение ще могат да ползват безплатно придружител до 10 часа годишно, на когото ще се плащат по 5 лв. на час. За глухите пък са предвидени до 10 часа годишно безплатен жестомимичен превод. Съюзите на глухите и слепите щели да преценят на кого да предоставят такава помощ.

От фонда много се притесняват, че и след 31 март здравната каса няма да поеме осигуряването на тест-лентички за диабетиците, а те нямат предвидени пари за целта. Проблемът с тест-лентичките засяга 70 000 души.
679
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД