:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 129
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Парите за царски заеми били при Милен Велчев

Парите, с които социално министерство гарантира царските кредити, се управляват от финансовото ведомство съгласно Закона за държавния бюджет. Това обяснила Лидия Шулева на заседание на УС на Гаранционния фонд за микрокредитиране във връзка с публикации, че не са знае къде са парите на фонда. В момента на разположение били 5 млн. лв., които са заделени за пилотната фаза на проекта до края на март и министър Милен Велчев имал готовност да отпуска във всеки момент средства за гарантиране на одобрените проекти.

По последна информация интерес към заемите са проявили 4444 души от 18-те пилотни общини и 111 са подали формуляри, съобщи Пламен Димитров от КНСБ, който е член на УС на фонда. Вече имало 17 одобрени проекта и 7 отпуснати заема от Евробанк и от ОББ в размер от 2000 до 15 000 лв. Третата банка, с която фондът преговаряше - Пощенска банка, искала да наложи лихви, по-високи от 10%. Затова все още няма подписан договор с нея, но преговорите продължават, уточни Димитров.
619
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД