:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 422
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Атакуват хората, които издигнаха Н. Михайлова за шеф на СДС

Надежда: Скоро ще кажа дали ще се кандидатирам

Симпатизанти на сините одобрили всички промени в устава на партията
Лидерката на ПГ на ОДС Надежда Михайлова обеща в предаването "12+3" на БНР, че в близките дни ще заяви ясно дали ще се кандидатира за председател на СДС, или ще отхвърли номинацията на синята младежка организация - МСДС.

Докато Надежда мълчеше, Йордан Соколов нападна шефа на МСДС Мирослав Боршош за това, че преди няколко месеца гласува "въздържал се" за изключването на Евгений Бакърджиев.

На пресконференция след заседанието на НИС бе дадена думата на ексшефа на МСДС Велислав Величков, който сега е редови член на партията. Величков заяви, че Боршош му взел мястото с помощта на Бакърджиев, а "натискът върху Надежда Михайлова" също бил съгласуван с Валяка.

Самата Михайлова оцени като изключително полезен диалога в партията. Бакърджиев пък прати декларация, в която написа: "Днес България отново видя как на "Раковски" 134 насилствено смазват инакомислещите. Параноята в Костовото СДС взе невиждани размери. Костовизмът надмина и болшевиките. Жалко за младите седесари и тяхното ръководство." Убеден съм, че ще възстановим демократичната кауза в Съюз "Радикали", добавя в писмото си Бакърджиев.

Едва 15 782 души се включиха в националното допитване на СДС, показват обобщените резултати. 4991 души са ползвали анкетата от в. "Демокрация", 2415 са гласували по Интернет, а 8377 са гласували с анкети в партийните клубове.

Повечето хора, които са гласували в допитването, са симпатизанти на СДС, мъже, висшисти, от голям град. Почти половината от гласувалите са от София.

Гласувалите одобряват всички промени в устава на СДС, които НИС предложи преди Нова година. Сред тези промени са да се даде право на председателя да определя членовете на НИС, част от Националния съвет да се избира от националната конференция и т. н.

Като най-неотложни мерки за СДС те предлагат включването на нови лица и провеждането на нова медийна политика.

Парламентарната група на ОДС изработи проекторешение за създаването на временна анкетна комисия, която да проучи доводите на главния прокурор Филчев, с които бе поискано свалянето на имунитета на ексземеделския министър Върбанов. Правната комисия определи петчленна работна група, която да проучи основанията на Филчев, но според сините тази група няма да се справи с огромния по обем материал.
507
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД