:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 440
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Левите ще гласуват "въздържал се" на вота

Внасянето на вот на недоверие към министър-председателя Симеон Сакскобургготски на този етап е ненавременно и цели постигането на политически дивиденти, а не е в посока на решаване на проблема, заяви след заседание на ИБ на БСП зам.-шефът на партията Георги Пирински.

Малко по-късно Политическият съвет на Коалиция за България и парламентарната група на левицата решиха да се въздържат от гласуване по време на вота на недоверие. Те обаче ще бъдат остро критични по време на дебата.

"Не е оправдано в момента да се занимаваме с вотове, а трябва още веднъж да притиснем правителството и мнозинството да са на равнището на своята отговорност", каза Пирински. И допълни: "Ако обаче правителството продължи сегашната линия на политика, единственият адекватен отговор ще бъде искането на оставка." Той заяви, че от това как ще се развие политиката на управляващите зависи дали левите ще пристъпят към искане на вот на недоверие.

"Управляващите са длъжник на обществото по отношение на законодателната си политика. Създадената ситуация с търговията на лекарства е източник на проблеми за хората. Кризата е резултат както от некоординирано въвеждане на ДДС върху лекарствата, така и от сбърканата здравна реформа, проведена от СДС", каза Пирински.
592
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД