:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 216
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МО си поръчало маси за столовата по 1600 лв.

снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Николай Младенов обяви, че се проверяват куп сделки и решения във военното ведомство.
Министерство на отбраната е закупило трапезни маси по 1600 лева. Кухненската мебел е предназначена за ремонтираната и напълно обновена столова в мазето на сградата на ведомството в центъра на София.

"Всички сме виждали маси. Тези са за по шест човека", обяви вчера пред Би Ти Ви военният министър Николай Младенов. От справка в магазините за мебели се вижда, че цените на трапезните маси варират от 89 до 560 лв.

В интернет страницата на Агенцията по обществени поръчки излиза една единствена поръчка, свързана със стола на МО. Тя е обявена на 19 март 2009 г. и е за комплексна доставка на трапезна посуда и прибори за хранене за хранителния блок в сградата на Министерство на отбраната - ул. "Дякон Игнатий" №3. Описанието на поръчката е оборудване на стол. От поръчката не става ясно какво и какви количества се поръчва.

На 11 май 2009 г. е сключен договор с фирма "Нефес" ЕООД, която единствена е взела участие в конкурса. Стойността на договора е 21 389 лева. От интернет страницата на фирмата се вижда, че тя е специализирана в оборудване на кухни и ресторанти. Няма посочени конкретни цени на артикулите. За собственик на фирмата е посочен Нуршен Съдкъ Акиф.

Цялостният ремонт на столовата е излязъл на министерството над 3 млн. лева. От МО вчера обясниха, че подготвят да изнесат повече конкретни данни в края на седмицата.

Министър Младенов обясни още, че от предишното правителство са изхарчени пари в пряка връзка с парламентарните избори. Така за социалната част са пренасочвани средства от други програми на бюджета на Министерството на отбраната. Важни за функционирането на Българската армия неща са оставени без финансиране. "Неразумно харчене на пари", беше категоричен той. В момента всичко се проверява от компетентните органи, добави Младенов.
3
2546
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
19 Август 2009 23:52
МО си поръчало каси за столовата по 1600 лв.
20 Август 2009 14:40
Масите за по 6 човека.Трябва да са много здрави-да издържет на едновременен групов секс-по 6 души на маса....Заслужават се цената...
20 Август 2009 17:34
Цялостният ремонт на столовата е излязъл на министерството над 3 млн. лева.

Че колко кв.м е този стол - май и тук ремонтът е като в едно друго министерство....

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД