:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Регионалната комисия умува половин месец за правилата си

Половин месец комисията по регионална политика и местно самоуправление ще умува върху собствените си правила за работа, решиха депутатите на първото си заседание, приключило за по-малко от час.

Те гласуваха два законопроекта за европейско сътрудничество и преминаха към обсъждане на правила за работата на комисията. Шефът й Любен Татарски от ГЕРБ предложи да заседават не в сряда, а в четвъртък. Ремзи Осман настоя за две промени - да няма ограничения в броя на изказванията на депутатите и да се ограничи достъпът на неправителствени организации до заседания на комисията. "Случвало се и 40-50 организации да искат да присъстват, а това затруднява работата", подкрепи го и колегата му от БСП и бивш регионален министър Асен Гагаузов.

Татарски обеща да мисли за текст, според който на заседания могат да присъстват само поканените НПО-та по преценка на ръководството на комисията. Тепърва ще разсъждава и по предложението на червения Захари Георгиев депутатите да се изказват по веднъж при първо четене на даден законопроект и по повече пъти - при второ четене. "Ако няма лимит на изказванията, един може да говори 5 пъти, а за колегата му изобщо да не остане време", мотивира се той.

Заради различните предложения, по които нямаше единодушие, депутатите си отпуснаха 2-седмичен срок, в който да стиковат позициите си за нов правилник. "1 седмица е малко, някои от нас са нови и все още се запознаваме с работата", обясни Татарски. Негови колеги коментираха, че трябва здраво да залягат над четенето на законопроекти, тъй като не са юристи.

ПРОМЕНИ

На следващото заседание депутатите ще поканят ръководството на министерството на регионалното развитие. Очаква се тогава да бъдат разгледани и промените в закона за пътищата, свързани с преминаването на НАПИ към регионалното ведомство. Регионалният министър Росен Плевнелиев наскоро заяви, че е готов с поправките.
1
1028
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Август 2009 23:51
Регионалната комисия кумува половин месец за правилата си
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД