:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 223
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Преподаватели от ВУЗ ще учат чужди езици

Поне 640 лектори от висшите училища ще усъвършенстват нивото си по чужд език в рамките на проекта "Повишаване на квалификацията на преподавателите във висшите училища". Просветното министерство вече обяви обществена поръчка за избор на институции, в които да се обучават преподавателите. Курсовете ще са за английски, немски и френски, и ще се провеждат в 11 университетски града.

Обучението по чужди езици е част от по-голям проект, който се финансира от Европейския социален фонд. Общият бюджет е 1.955 млн. лв. Освен за чуждоезиково обучение, средствата са предвидени и за курсове по информационни технологии и работа в е-среда, както и за специализирани семинари.
6
1425
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
19 Август 2009 23:53
Преподаватели от ВУЗ ще сучат чужди езици
20 Август 2009 00:56
Милите! Че какъв преподавател си, като не следиш световната научна периодика в областта си, която основно е на английски, бре аланкоолу?
20 Август 2009 09:11
Как какъв!? - Че това е типичният роден доцент/професор в момента - затъпявал двайсе и повече години в някоя дупка, през което време е набачкал стотина-двеста публикации (които си приличат като ксерокопия) и на стари години си сетил да преподава, понеже в неговата дупка заплатите са почнали да закъсняват - естествено, че такива екземпляри нямат нито нужните познания по чужди езици, нито елементарна компютърна грамотност.
И изобщо - за какво им е"да следят световната научна периодика в областта си" - веднъж гепнал доцентското/професорско място - никой с топ не може да те мръдне оттам (ако се подмазваш както трябва на шефовете - до момента, в който някой ден се разпаднеш по стълбите).
20 Август 2009 10:27
Ам`че тъй де - човек и като асистент да почне, стига пределното си ниво на некомпетентност, т.е. доцент. От там нататък - преливане от пусто в празно, до живот. Ами като няма избори на всеки 4 години, така ще е - студентите не могат да изритат "учителите си" заради пустословие и нищонеправене. Хеле пък за незнание на чужд(и) език(ци) или РС-грамотност. Световен опит? Проекти с практическа насочености?? Научни открития??? Смях в аудиториите...

20 Август 2009 12:45
При избора на асистент не е задължително знанието на чужд език??? Изпити за чужд език полагат само докторантите. А като знам кои стават асистенти и докторанти просто ми е ясно какво е нивото на нака наречените млади научни работници. Те нито са научени на нещо до сега/ защото има някои завършили с 3 средното си образование и стават асистенти, но нали са протежета на шефовете/, нито ще научат от тук насетне. Срамота!!! Но иначе могат да вдигат ръчичката да гласуват и това е единствената им работа. Понеже са тъпи и не познават материята в упражненията карат студентите - част от тях дошли от езикови гимназии, да пишат доклади или да им превеждат учебници и статии и така минава времето. Страшни времена са в някои провинциални ВУЗ. СТРАШНИ! Жалко за будните студенти. А тъпанарите асистенти на 10 курса да ги пратиш пак няма да знаят да кажат бонжур. Щото който е тъп, то е за дълго.
20 Август 2009 23:46
След като закона за научните степени е от 50 те нищо чудно че вузовете са се превърнали в почивни бази където вместо да плащаш ти плащат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД