:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шефът на "Информационно обслужване" взимал по 100 000 лева на година

Новите членове в борда на скандалната фирма ще получават вече по една средна работна заплата
снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Бойко Борисов
Поискани от премиера Бойко Борисов разпечатки на заплатите в скандалната държавна фирма "Информационно обслужване" потвърдиха космическите суми, под които са се разписвали членовете на борда. Само за 1 година изпълнителният директор Иво Николов е взел 104 423 хиляди лв. Шефката на дирекция "Човешки ресурси, корпоративни комуникации и административни дейности" пък се е разписала под общо 67 927 лв.

Борисов обяви това вчера, след като за пореден път бе обвинен от експремиера Сергей Станишев, че извършва лов на вещици. Борисов емоционално се вкопчи (виж 24-та страница) за думата и се закани до лови докрай вещиците на Станишев.

"Станишев сам си даде определение на неговите министри и неговия кабинет - вещици. Вижте една вещичка, за която той сигурно ще докладва за гонение - Иво Николов. Гледайте какви заплати взима - за май месец 13 066 лв., за август - 12 973, за декември - 13 875, другите месеци по-малко - 9, 7, 8", даде пример Борисов. От втората разпечатка стана ясно, че доста високи са били възнагражденията и на по-ниски управленски нива. Според публикации на база финансовия отчет на фирмата за 2008 г. средната заплата там е била 1180 лв.

"Новите членове на борда ще получават тази средна заплата. Ако някой ден Станишев ми извади, че аз съм дал на някой подобна заплата или съм направил подобно безобразие, не ми говорете", зарече се Борисов. Той уточни, че избраната за шеф на управителния съвет на "Информационно обслужване" Севделина Арнаудова, пресаташе на ГЕРБ, е там само временно.

"Министър Орешарски ми поиска един човек за провеждане на събрание на фирмата, предстои ново събрание, след него се връща в централата на ГЕРБ", коментира Борисов. Той бил забранил на хора от централата да влизат в такива структури. За фирмата Борисов обмислял името на ексдепутата Светослав Спасов, който в момента му е съветник.

МЕРКИ

Никоя фирма не е защитена и никоя фирма не се проверява тенденциозно, обяви Борисов по повод започналите проверки на 16 фирми, внасящи и търгуващи с горива. Заради спекулации, че големи компании се пропускат, вчера той каза, че ще разпореди проверки и в четирите големи вериги "Шел", "Лукойл", "Еко" и ОМВ. През септември се чака и пакет със законодателни промени, които да спрат точенето на ДДС през контрабандата и неплащането на акцизи. Борисов огласи, че е забранил представители на службите да използват думата "ще" пред медии. "Когато арестуваме колите на наркодилъри, тогава ще ги показваме", коментира той заглавие на интервю с новия генерален комисар на МВР Калин Георгиев.
снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Портретът на Сергей Станишев вече прави компания на снимките на другите министър-председатели на България в Министерския съвет.
40
5332
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
40
 Видими 
19 Август 2009 23:44
6 години трябваха на тройната ламя да свърже системите на НАП и митниците.
Новият кабинет го направи за 1 седмица. Явно проблемите са били в 'обръчите' на 'нашите момчета'.
Ше си спомняме с умиление за старото правителство, нали така Фичка?!

След свързването на информационните системи на Националната агенция за приходите и митниците, данъчните служители вече засичат впечатляващи разминавания между цените, на които се обявява вноса и цените, на които се търгува.
Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов съобщи, цитиран от БНР, че стоки, които се внасят за 28 стотинки, се продават в луксозните магазини за 300 лв.
След драстичните разминавания на цените на вносните стоки се оказва, че в
митниците влизат точно 5 стотинки от ДДС вместо 20% ако не от 300, то поне от 200 лв. Тогава в хазната биха влезли цели 40 лв...
=> Натиснете тук

Редактирано от - garamel на 19/8/2009 г/ 23:47:26

19 Август 2009 23:50
Шефът на "Информационно обхлузване" взимал по 100 000 лева на година
20 Август 2009 00:03
Прав е Фичо! С мъка ще си спомнят другарете за едно време, кога Станишеф беше на власт. Ама дойде тъпия пожарникар и им развали хубавото...
20 Август 2009 00:23
А за регионалните шефки нито дума а? Нема ли да кажете нещо за варненската дерибейка, Сергеева, да съм по точен Чийто апартамент беше взривен навремето, щото го давала под "наем" на разни работливи тийнейджърки
20 Август 2009 07:46
Оказа се, че можело да се работи за тази държава. Браво, Бойко!
20 Август 2009 08:38
@garamel
нищо лично, само ме интересува каква е връзката между цената на декларирана на границата стока и нейната цена в магазина? защо е смущаващо, че ДДС било само 5 стотинки, а не 40 лева? нали ако магазина, който продава на цена 300 лева, е редовен спрямо данъчните власти, тези 40 лева пак трябва да влязат в хазната?

и не е ли редно да си зададем въпроса ако цената, декларирана на митницата е 300 лева, колко би била в магазина и дали изобщо тази стока ще намери своя щастлив купувач?

а въпросът за печалбата, която се реализира по тази схема (0, 28 --> 300 лева) е тема на отделен разговор.
20 Август 2009 09:35
Напълно сигурно е, че под тази статийка няма да пишат нищо Брайтман, Фичо, Кайли, Маркс++ и останалия калдаръм.....
20 Август 2009 09:43
А защо не се споменава другарят Азер Мелихов?
20 Август 2009 10:08
Всяко бомбастично изявление на Пожарникаря го приемам със съмнение. Поне половината до сега кьор фишеци.
Да сте чули за канали за внос на горива , цигари , алкохол , бяла и черна техника , ІТ...? А за производство на фалшиви бандероли, и талони за бинго залите? Май сега се сменят новите босове на каналите. Знам ли ?
А това са истинските стоки от чието ДДС се пълни бюджета.
За сметка на това хващаме зарзаватчиите и кокошкарите.
20 Август 2009 10:12
Забележително е с какво се занимава един министър председател! Не че оправдавам тези очевидни кражби , но това е работа за един капитан от икономическата.
20 Август 2009 11:10
А защо не се споменава, че и в момента председател на надзорния съвет на това дружество е Стоян Денчев - виден масон. Къде е гледал надзорния съвет та не е контролирал. И не ги ли е утвърдил надзорния съвет тези заплати, а?
Аз съм почти сигурен, че Станишев в този случай може и да не е знаел за тези раздадени пари.
20 Август 2009 11:19
Поздравление за Бойко - отвори архива на МС, създаде фонд за трансплантации, осветява безобразията на Станишев-Доган-Симеон. Фактите, които излизат в публичното пространство са от такова естество, че би трябвало да преструктурират политическото пространство. Възможно е дори да станем нормална европейска държава...
Притеснително е обаче, че ББ е комбина със Златев. Златев си позволи едно безобразие! "Сватбата на Златев" е като "Сарайте на Доган". Знакова за крадливостта и наглостта в изминалите години. "Нефтохим" е отгладувано от българския народ, чиято и собственост да е в момента. Забогателият от него трябва да има съзнание за това.
20 Август 2009 11:27
А следващата стъпка - ще има ли доказано виновни пред съда, или всичко ще остане пиар акция?
20 Август 2009 11:44
Кирливите ризи на показ! Там където има престъпление - съд и присиди. Само така наш цървулан ще разбере как се сади пиперо!
То хубаво да имат високи заплати Държавните служители ама не и когато деца, старци и болни мрът от глад и липса на медицинско обслужване! После тези държавни заплати излизат от Държавния Бюджет - т.е. от нас. Да бяха заплати в частния сектор - никой копче не може да каже щом си си платил данъците, ама от Държавния Бюджет при такова състояние си е направо наглост - ама от Станишев и Ко друго не може да се очаква.
20 Август 2009 11:46
Колко наивни изказвания прочетох от феновете на Б.Б.
БиБи може да остави членовете на бордовете не само със средната заплата за дружеството, ами и без заплата, Накрая на годината те пък ще си гласуват бонуси.Ако и това не мине, остават крупните сделки при които има комисионни.
Далаверата винаги я има.Питайте счетоводителите за тази работа, ама те като мен ще ви отговорят само във форума/може би/
20 Август 2009 11:55
хахахахаха, само те ли? а русенския шеф? каква хубава комбина си е спретнал с шофьора си........ окрадоха де що имаше за крадене. за него е важно да има всеки ден по шише водка, пък другите да работят. все ще изтика още година и половинадо пенсия. и без това си няма и хабер от работата.....
20 Август 2009 12:00
Не е взимал, а са му давали! Има гоооооляма разлика!
20 Август 2009 12:16
Колко наивни изказвания прочетох от феновете на Б.Б.
БиБи може да остави членовете на бордовете не само със средната заплата за дружеството, ами и без заплата, Накрая на годината те пък ще си гласуват бонуси.Ако и това не мине, остават крупните сделки при които има комисионни.
Далаверата винаги я има.Питайте счетоводителите за тази работа, ама те като мен ще ви отговорят само във форума/може би

Чакай малко сега. Наивни или не, те коментирай материала, и недей с това ще и пр. бъдеще време. Коментираме минали неща и случки.
Бъди така добър...
20 Август 2009 12:19

Докъде стигнахме - нормалното считаме за прекалено?!
Няко направи ли простата сметка колко реално са тези 104 хиляди лева - това са чисто около 4000 евро месечно. Много ли е това или малко? На мен ми се вижда даже малко. За 4000 евро месечно ще работи ли някой на такава длъжност в нормалните държави като Германия, Франция, Великобритания, ...? Но не, ние сме се втренчили в нашите мизерни 300-400 лева заплатица и всяка заплата от 1500-2000 лева нагоре я обявяваме за неморална, огромна и всякакви подобни дивотии. Проблемът е в заплатите от по 300-400 лева, а не в по-нормалните заплати. Как никой не се сеща даже да протестира против 300-400 лева заплата, което е всъщност унижението?
20 Август 2009 12:37
4000 евро месечно. Много ли е това или малко? На мен ми се вижда даже малко

за безделници, дебелосерковци и крадци е супрмного, а с "нормалните" държави сравнение не прави, нашата е комунистическа кочина.
ще има да мине време, докато ви изритаме отсекъде това камунята
20 Август 2009 14:05
Абе XYZxyz, 104 К е малко, даже нищожно ако питаш мене
Обаче дали такава е заплата на Министъра на Образованието или на Министъра на Здравеопазването или може би този пост е по-отговорен от Президентския? И с какво шефа на Информационно обслужване и по-отговорен от тоя дето те лекува или от тоя дето те пази от разбойниците по улиците?
Или тука има бате Делчо, и приятелски кръгчета, обръчи, подкупи или пък трябваше да се изкусурят / натъкмят изборните резултати?
20 Август 2009 14:37
защо е смущаващо, че ДДС било само 5 стотинки, а не 40 лева? нали ако магазина, който продава на цена 300 лева, е редовен спрямо данъчните власти, тези 40 лева пак трябва да влязат в хазната?

Ц, ц, не влизат, приспадат се от данъчния кредит за "баничарките" Audi Q7 и BMW X5, с които се "разнася" стоката. Ако това не стига и фирмата дължи "много" ДДС на хазната, се прави една "инвестиция" - "all inclusive" дорде се докара да точи ДДС, вместо да внася. За последното си требе благословията на висшестоящ данъчен/министър/политик ... за да те благослови с една "златна" акция като първокласен инвеститор .
А смущаващото за "простите юзери" като мен е отговорът на въпроса за пазарната цена. Е, откъде мога да закупя на 5 стотинки, ако трябва и цялото производство на производителя за срок от 10 години поне?
20 Август 2009 15:46
Браво, добре си живуркали другарчетата.За тия лайняни торби криза няма.
Хората около гея много бързо станаха Европейци.
20 Август 2009 15:53
ДА..а..а..а, някои хора не отчитат факта, че това е първото правителство, което прави ревизия на предишното.Трябва да поздравим генерала за смелоста да го направи.А Станишев не мога да разбера защо защитава крадците.Да не би той да им е вдъхновителя?
20 Август 2009 16:08
Чакай сега, да разбирам ли, че ако го обмитиш на 5 ст и после го водиш продал на 300 лева, даже ще ти връщат ДДС?
В смисъл пишеш, че си внесъл 1000 бройки, после пишеш, че си ги продал и после държавата трябва да ти възстанови ДДС?

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
20 Август 2009 16:50
Много ми е интересно, какво в същност работят тези хора в тази фирма(Информационно обслужване АД)?И въпросът ми не е риторичен!Някой има ли някаква представа за това?
А наистина браво на ББ!
Мисля си, че има и много други такива "службици" за "наши хора".И те трябва да бъдат пресечени много жестоко.На тези които защитават тези заплати и ги сравняват със западняшките такива ще кажа- Добре, но какво те правят за тези заплати и каква е аджеба ползата за държавата(народа)?!
Щото гледам председателя на ОС в гр.Елхово "работи" в тази фирма.Какво обаче не е ясно?!Иначе човека е "заможен" и президент на местния футболен клуб, и разбира се е от БСП!!!Бил е 10 години военен, няма друго образование- А, кажете ми сега какво "работи" той в Информационно обслужване и колко ли пари взима???Между другото Стоян Денчев е от Елхово, а човека Неслучайно се казва Ст. Овчаров.
Та който не се съмнява в чистотата на работа и доходност на тази фирма и на назначенията с подкрепата на БСП да ми се обади!!!
20 Август 2009 16:53
100 хил. бройки по 50 ст., облагаема сума 50 хил. лв.; Мито 10% или 5 хил. лв.; ДДС 20% или 11 хил. лв. Като поп внасям 16 хил. лв. в хазната. Купувам две "баничарки" Q7 и X5, на които също като поп плащам ДДС общо 50 хил. лв. В края на месеца съм продал 10 хил. бройки по 100 лв. и трябва да внеса 100 хил. лв. ДДС. Вместо да внасям тези 100 хил. лв. приспадам вече внесените 66 хил. лв. и остава да се внесат 44 хил. лв. ДДС. Но ако приспадна и ДДС за горивото (а те харчат много и събират малко стока , та курсовете са много, почти стигат за околосветско пътешествие) мога да го докарам и да ми връщат ДДС, но не бива, защото ще предизвикам данъчна ревизия. За баничарките може и да не се хванат да ме "начитат", но за разходите на гориво и курсовете - 100%.
20 Август 2009 16:57
Бай Драгане, вкарването на ред в държавните хранилки изобщо не е работа на капитан от икономическата, а на принципала им, а ББ точно с това се занимава. И много добре прави. Я чуй как вият червено- турските подлоги, как ти обясняват колко нормално нещо е заплатата от 12 000 месечно в българска държавна фирма. Пък това да не ходиш и на работа, а да си я получаваш в Лондон и да я пръскаш по педерази е върхът на перверзната червено- резана нормалност. Ама какво ти обяснявам, като май и ти си от цоциалистите.
20 Август 2009 17:00
BOLGAR,
а ти каква заплата би счел като достойна за труда ти в България?
Примерно колко лева месечно?
20 Август 2009 17:07
Все пак си мисля, че хората, които се унижават и приемат да работят за по 300-400 или 1000 лева, не заслужават да се съобразяваме с тях. Те сами са се извадили от обществото с тези изключително мизерни заплати. От друга страна обаче точно те са проблема на обществото ни, защото прецакват останалите. Ето и сега, вместо да се сравняват заплатите на тези от статията с едни европейски заплати, се отива пак и пак към дъното, в което са набутани по-голямата част от българите. Дъното не може и не трябва да е критерий! Критерият трябва да е средствата необходими за нормален живот! Просто е, ама не отърва на демокрадците.
20 Август 2009 17:18
Трибуквения, вместо да плещиш глупости за заплатите, да бе отронил некоя сълза за Денчев ефенди. От два месеца е на що-годе почтена работа и сега такъв удар от ББ - да го остави на хиляда лева
Това Денчев, моля ви се! Единственият, отказал посланически пост в страна от ЕС. През 1994 получи агреман за посланик във Финландия и не замина. Фините ще помнят още много дълго такава обида, ама що да чиниш. Доган му направи предложение, на което не можа да откаже. А България ... абе, кво беше па това
20 Август 2009 17:19
XYZxyz Хаха много си оригинален "за тази заплата 4000 евро дали някой на тази длъжност ще се навие да работи в Германия, Франция.."Абре чиляк къде сравняваш Германия с България бре там колко е БВП на страната колко е при нас..???Колко е средната работна заплата там и колко е тук???Както виждаш ще се навие някой и за 1000 и нещо да бъде шеф на тази държавна фирма бъди сигурен в това..Аз не съм съгласен от моя джоб да се плащат такива бомбастични суми на някого, който даже незнам какво върши..че то даже министрите, премиерът, президентът и най големите шефове в полицията и армията не взимат толкова..Така че ходи си напълно ушите с барут и се удари в някоя стена никакъ не си ни забавен
20 Август 2009 17:28
XYZxyz
[Златен]
от British Indian Ocean

Общо мнения: 11957
Скрий: Име, IP


Докъде стигнахме - нормалното считаме за прекалено?!
Няко направи ли простата сметка колко реално са тези 104 хиляди лева - това са чисто около 4000 евро месечно. Много ли е това или малко? На мен ми се вижда даже малко. За 4000 евро месечно ще работи ли някой на такава длъжност в нормалните държави като Германия, Франция, Великобритания, ...? Но не, ние сме се втренчили в нашите мизерни 300-400 лева заплатица и всяка заплата от 1500-2000 лева нагоре я обявяваме за неморална, огромна и всякакви подобни дивотии. Проблемът е в заплатите от по 300-400 лева, а не в по-нормалните заплати. Как никой не се сеща даже да протестира против 300-400 лева заплата, което е всъщност унижението?

Мой човек, в нормалните държави има 3 нива, минимално заплащане, което ти СТИГА да живееш, па макар и мизерно, след това идва средната класа, сиреч можеш да си купиш кола и къща, и да ходиш на почивка у Еуропата, и 3 ниво са заможните, както му викат тука 100к++ (за финансовите акули с милиони и милиарди не говоря, те са изключение). Само да ти напомня че са ЕДИНИЦИ тези дето вземат 100к+, и тези единици обикновено са избрани от народа
Ха сега ми направи какви са тези 3 нива за БГ, и защо 100к+ за некаква си мижава чисто политическа фирмичка за точене на пари са чисто и просто ГРАБЕЖ.
И за по лесно ще ти цитирам тука ставките:
Минимално заплащане:‌ $9
Средно:‌ $25 (х3)
Заможни хорица:‌ $50 (х5)
20 Август 2009 17:32
donchokolev
[Новак]
от Bulgaria

Общо мнения: 3
Скрий: Име, IP

Много ми е интересно, какво в същност работят тези хора в тази фирма(Информационно обслужване АД)?И въпросът ми не е риторичен!Някой има ли някаква представа за това?
А наистина браво на ББ!
Мисля си, че има и много други такива "службици" за "наши хора".И те трябва да бъдат пресечени много жестоко.На тези които защитават тези заплати и ги сравняват със западняшките такива ще кажа- Добре, но какво те правят за тези заплати и каква е аджеба ползата за държавата(народа)?!
Щото гледам председателя на ОС в гр.Елхово "работи" в тази фирма.Какво обаче не е ясно?!Иначе човека е "заможен" и президент на местния футболен клуб, и разбира се е от БСП!!!Бил е 10 години военен, няма друго образование- А, кажете ми сега какво "работи" той в Информационно обслужване и колко ли пари взима???Между другото Стоян Денчев е от Елхово, а човека Неслучайно се казва Ст. Овчаров.
Та който не се съмнява в чистотата на работа и доходност на тази фирма и на назначенията с подкрепата на БСП да ми се обади!!!

Веднага ти отговарям, работят‌ НИЩО
Квото беше направено, беше направено преди 10г, оттогава всичкото свестно програмист се разбяга, кой в Европата, кой в Америката, но не и в БГ
В момента работата им се състои в това да бъдат посредници, сиреч взимат държавната поръчка за 2-3-4-5 пъти ннад реалната цена, след което я дават на подизпълнител, най често чужда фирма, когато искат работата да бъде свършена разбира се, а ако не искат, на наша си фирмичка...
20 Август 2009 17:34
Ето и сега, вместо да се сравняват заплатите на тези от статията с едни европейски заплати, се отива пак и пак към дъното, в което са набутани по-голямата част от българите
Пак не си разбрал - сравняваме продуктите на тая фирма Ей, тук някои от които
4. Интегрирана митническа информационна система БИМИС - клиент агенция Митници, Министерство на Финансите
5. Електронен регистър на цените на тютюневите изделия от местно производство и от внос - клиент Министерство на Финансите
и се чудим на учудването на митничари и данъчни, че една дреха е 28 ст. Явно не са гледали в тия "точни" и "надеждни" регистри, които моментално дават информация за движението на потоци и финансовият министър си прави точно сметката така, че да не изпразва хазната. А хазната празна, митничарите кьорави, данъчните тоже. Това в Европа има ли го?! И се питаме дали ние сме малоумни или регистрите нещо куцат? И дали тези "високи" заплати не са "давани" на определени хора да "спъват" регистрите за да може данъчните и обществото да се държат "на тъмно". Между "държане на тъмно" и "бутане към дъното" има огромна разлика. Но няма да разбереш - узурпирането на власт е лелеена мечта на всеки цоциалист и колкото повече мрак има около тях, толкова по-велики изглеждат ... в собствените си очи (няма кой друг да им види "величието".
20 Август 2009 18:24
Боже, в този форум са се събрали само светци, дето не знаят как се прави далавера с ДДС.Какво правя аз тук?
20 Август 2009 19:24
XYZxyz, напълно съгласен със разсъжденията ти .
Имам само следната забележка. Когато на някой му плащат такива пари по света то обикновено и отговрностите му са големи и нормално се спуква от работа - гарантирам. Въпроса е дали въпросния Иво е бил натоварен наистина или просто е прибирал тия пари ей така и дали някой с много по ниска квалификация с успех може да го замести на длъжността.

МореХаппи, една поправка в цифрите за нивата които си дал. 100к++ не е вече актуално за третото ти ниво а за второто. третото е вече 500к++.
Инфалацията промени нещата и хора с под 500к се считат вече за средна ръка.


20 Август 2009 20:01
ddantgwyn,
не е съвсем едно и също.
Първо, вностното мито и акциз играе много важна икономическа и социална роля. Ако то е занижено, то производителите не само в Бг, но и в Европа страдат.
От там по-ниско производство, по-малки заплати, по-нисък стандарт и т.н.
Второ, дрържавата си взима митото в момента на внос и не я интерсува дали стоката е реализирана или не, и кога е реализирана - парите са в бюджета, а от там има и за папане и социални проекти.
Трето - постъпленията от митото или акциза може да са по-високи от ДДС-то, та дори митническата стойност да е съществено по-ниска от тази за продажба в магазина.
Четвърто - за сега е по-лесно стоките да се облагат при внос, отколкото да се събере ДДС при продажба.
20 Август 2009 20:07
Още нещо.
и не е ли редно да си зададем въпроса ако цената, декларирана на митницата е 300 лева, колко би била в магазина и дали изобщо тази стока ще намери своя щастлив купувач?

Законодателството не се ръководи от подобни презумции. Митническата облагаема стойност е различна от продажната цена за крайният потребител.
Ако вносната стока е скъпа за крайният потребител, то тя ще трябва да се произвде вътре в сраната или в ЕС.
20 Август 2009 20:35
...Все пак си мисля, че хората, които се унижават и приемат да работят за по 300-400 или 1000 лева, не заслужават да се съобразяваме с тях...

Правилно За това, че не се съобразявахте с тях, поне четири години няма да можете да седнете на задните си части от болката на шутовете с които същите тези (дето не се съобразихте с тях) ви наритаха...Ъхъм...

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД