:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стилиян Петров се отказва от националния след 2 години

Жалко, че няма да играя на световно, признава халфът
СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Стилиян Петров преживя много за 84-те си мача в националния отбор. Бе първо новобранец, сетне наследи капитанската лента от Красимир Балъков, после я сдаде, след като бойкотира селекционера Христо Стоичков. После се върна, но като редови играч, макар и неформален лидер. Сега халфът реши, че трябва да даде път на по-младите през 2012 г., когато ще е на 33 г.
Капитанът на "Астън Вила" Стилиян Петров обяви, че ще се откаже от националния отбор след квалификациите за европейското първенство в Полша и Украйна през 2012 г. Тогава халфът ще бъде на 33 г. Признанието си роденият в Монтана футболист, който е сърдит на българските медии, направи пред в. "Бирмингам мейл".

"Следващите евроквалификации най-вероятно ще са ми последните за националния отбор на България - обяснява Стилиян. - Определено няма шанс да играя някога на световно първенство, за което много съжалявам."

Петров признава, че не е изключено и още сега да сложи край на участията си в "А" отбора, но това зависело от селекционера. "Към този момент не знам дали бих продължил да играя за националния тим. Ако ме искат, ще остана за още един цикъл. След това обаче ще дам шанс на младите. Единствената ми утеха е, че играя в най-добрата лига в света", разкрива футболистът на "Астън Вила".

Засега Петров попада в сметките на селекционера Станимир Стоилов, който вчера обяви имената на играещите в чужбина футболисти за контролите с Боливия на 14 ноември в София и с Малта 4 дни по-късно в Ла Валета. Треньорът вика общо 12 играчи, като Петров е сред тях. В състава пак не е Валентин Илиев, няма ги и контузените Александър Тунчев и Илиян Стоянов, както и отказалият да играе за България Игор Томашич. Без тези четиримата отново се очертават сериозни проблеми в защита, още повече след наказанието, което ЦСКА наложи на бранителите си Иван Иванов и Кирил Котев.

Най-вероятно това ще принуди Стоилов да повика Виктор Генев от "Левски". Очаква се селекционерът да обяви имената на останалите си избраници след следващия кръг от първенството на "А" група, който е този уикенд. Сред тях почти сигурно няма да е стражът на шампионите Георги Петков, тъй като повиквателна отново има за сина на президента на БФС Борислав Михайлов - Николай, който продължава да е твърда резерва в "Твенте" (Хол).



ПОВИКАНИТЕ:

Вратари - Димитър Иванков ("Бурса", Тур), Николай Михайлов ("Твенте", Хол); защитници - Станислав Манолев (ПСВ "Айндховен", Хол); халфове - Станислав Ангелов ("Енерги", Гер), Стилиян Петров ("Астън Вила", Анг), Чавдар Янков ("Дуисбург", Гер), Благой Георгиев ("Терек", Рус); нападатели - Мартин Петров ("Манчестър С", Анг), Валери Домовчийски ("Херта", Гер), Валери Божинов ("Парма", Ит), Димитър Бербатов ("Манчестър Юн", Анг), Димитър Рангелов ("Борусия" (Д), Гер).
1315
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД