:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Любослав Пенев: Трябват ми лоши момчета, бойци, а не лъжци

СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Любослав Пенев
- Г-н Пенев, защо се стигна до отстраняването на деветимата футболисти?

- Причините са две - разваляне на атмосферата в отбора и неспазване на спортния режим. Отстранил съм ги за неопределено време от тренировките на първия отбор. Оттук нататък думата докога ще продължи наказанието имат собствениците. Искам от играчите до половин час след полунощ да са си вкъщи. След мач може до 2.30 ч. през нощта. Това им го повтарям всеки ден от март насам. Казвам им: "Момчета, тренировките са интензивни и ще стават още по-тежки, трябва да сте отговорни."

- Имате ли информация дали подобни "изпълнения" са се случвали и преди?

- За повечето от тези хора не се случва за пръв път. Има случаи, когато определени хора излизат два пъти, три пъти през седмицата. Депозирам доверие в абсолютно всички футболисти и очаквам обратното от момчетата, но това не се получава. Казах им също да си вярваме, а не да се дебнем, защото, като се дебнем, ще ги хванем, както и стана. Няма да позволя различни играчи да се подиграват с труда ми и с този на моите и техните колеги. Тези хора не показват уважение. Още повече че в очите ме лъжат. Всички бяха единни и казаха "Не", като ги питах дали са били там. Ако бяха така единни и на терена, нямаше да имаме никакви проблеми. Как искат да играят в чужбина, не знам. Те са много далеч от чужбина, ако продължават така в ЦСКА, не ги очаква нищо хубаво.

- Неспазването на режима ли е причината за слабите резултати?

- Разбира се, има и други причини, но тази е основната. Увериха ме, че не са бойкотирали. И аз тръгвам да мисля в друга посока. Трябва да има ограничения. Всеки сам за себе си трябва да прецени къде трябва да спре със своеволието. 7-8 часа сън и почивка им трябват, достатъчно е. Когато стоят до 2, 3, 4 часа в заведенията, няма как да са способни на другия ден. Смятам, че основната причина за слабите игри е лошата физическа форма. Ние сме добре подготвени, само че резултатите от тая подготовка отиват в заведенията. Гледам, че са уморени, и се чудя къде съм сгрешил в методиката, да не съм ги претренирал, намалявам натоварванията. Но пак ги гледам - единият ходи назад, другия настрани, третият скача надолу. Поне да си бяха казали: "Тренер, болят ме пръстите от щракане." Цяла седмица стоят вкъщи, като дойде четвъртък или петък - хайде навън. И ефектът от недоспиването се отразява точно като дойде мач. Бавни сме, в краката ни се налива олово, мозъкът не слуша командите. Ето, и срещу "Литекс" правихме точно обратното на това, което цяла седмица тренирахме.

- Как ще се отрази отсъствието на тези играчи?

- Не ме притеснява липсата им. Продължавам да работя с това, което остава. Колкото - толкова, няма да се оплаквам. Ако отиваме на война, ми трябват войници, лоши момчета, мъжкари. Недопустимо е да ме лъжат в очите. Пише професионален футболист срещу името им, но не виждам нищо професионално. Не може непрекъснато да се говори за заплати и премии, а после на терена - нищо. За да намалим грешките, трябва да се концентрираме изцяло върху професията си. Не е изключено да пробвам момчета, които не са играли досега.

- Запоите ще лишат ли ЦСКА от титлата?

- Не ги питах дали са пили и по колко, а дали са стояли след 12 и половина. Дори и да са само недоспали, пак е същото - не ме слушат, като им говоря, направо заспиват. Ако можеха и да пият, и да играят, няма проблем - щях да ги чакам с таблите пред съблекалнята, щях да им го включа в менюто при гостуванията. Нито съм полицай, нито шпионин, нито кварталният... Дебнем се. Може би доверието, че срещу мен имам сериозни хора, професионалисти, може би това е моята грешка. Редно е момчетата да прочетат малко за физиологията, защото тази наука не я познават. Всички тук сме да помогнем на ЦСКА да има добър облик, да печели титли и да играе успешно в Европа.
7
1762
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
03 Ноември 2009 03:40
"Не мисля че изпитват вина – питах ги - бяхте ли след 00, 30 еди къде си. Лъжат ме всичките – не, не, не. Бяха много солидарни един с друг. Само да бяха такива и на терена.
Футболистите няма как да върнат нещата назад. Знам от не малко време, че излизат. Трябва да си вярваме, защото иначе ще започнем да се дебнем. Така и стана и се хванахме."
***
Де си бре, Демир бей?
03 Ноември 2009 05:26
Любо - президент
03 Ноември 2009 05:35
Сашо, съгласен съм с теб.За пръв път го видях без дъвка, значи е готов
03 Ноември 2009 09:37
от нерви я е глътнал


а сериозно - дано успее, за всички ще е добре. и ако може да пренесе заразата извън футбола после
03 Ноември 2009 10:03
Браво на Чичовото, само така с тия НАГЛЕЦИ
03 Ноември 2009 11:38
Аз го имах за един от масовката, ама човека гвори много добре и много обосновано. Направо не съм подозирал! Дано да постигне успехи, ама домораслите ни футболисти са с такива - мързеливи и безотговорни и то затова такова ни и първенството, такъв ни и националния отбор. УСПЕХИ Любо!!!
03 Ноември 2009 20:42
Успех на Любо с тия тумбаци. Ако успее и играчите от другите отбори ще си вземат поука. Поведението им е недопустимо.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД