:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,339,559
Активни 98
Страници 22,214
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

Защо Изеир успя, а Юзеир - не

Експрезидентът на САЩ Бил Клинтън се яви лично в столицата на новата държава Косово, за да присъства на откриването на свой паметник от благодарните албанци. Статуята на Бил е в героична поза, мъжествена и широкоплещеста, и заедно с постамента извисява шестметров ръст, съобщават агенциите. В лявата ръка бронзовият Клинтън вдига високо подписаната от него бумага, с която дава ход на войната срещу бивша Югославия. С дясната не видях какво прави, надявам се да е нещо също така героично.

Усърден труд по новата градска забележителност е положил, както съобщи преди време - при това с огромна радост, местният скулптор Изеир Мустафа.

Можем да се позасмеем на косовското бързане - поне да го бяха изчакали човека да напусне този свят, че тогава да го курдисват на пиедестал, щото така турят симпатичния и палав иначе Бил в не много симпатична редица на скулптираните приживе Нерон, Тиберий и туркменбашията Сапармурад Ниязов, но нейсе. (Последният също приживе въздигна в столицата си 15-метров позлатен свой монумент! После обаче умря, и доколкото научих, следовникът му го мести на не толкова централно място). Та можем да се посмеем, но няма. Понеже също държахме доскоро мумията на една своя иначе видна политическа фигура в мавзолей, досущ древни египтяни някакви...Тоест, уязвими сме.

Иначе няма нищо за чудене. Из тези ширини се въди тази странна мода - старите паметници да се рушат от само себе си или с помощта на населението околовръст, а нови да се вдигат с ентусиазъм при всяка победа на правилната в момента сила.

Бил Клинтън произнесе в Прищина съответната реч, като поскромничи; видите ли - не е само моя заслугата, има и други - Мадлин Олбрайт, Ибрахим Ругова и т.н. Но сигурно гъдел му е било на човека да постои пред нетленния си бронзов двойник. Дай Боже всекиму, както се казва.

Този паметник обаче е показателен по много показатели.

Той тури бронзовата точка на края на плахите ни илюзии, че в съвременното дефиле на монументитее възможен друг сценарий освен националнияВие може да не сте вярвали, а аз се надявах, признавам. И днес паметниците са израз на възземащ се национализъм, а не на общи хуманистични устремления. Както е било винаги. В това число влизат и религиозните паметници - тяхната истинска цел е преди всичко да са паметен знак за доминиращия етнос, вид "маркиране на територия", а не материален символ на обединяваща етносите духовност, както е прието да се прокламират. И камуфлират. Говоря за паметниците, зидани с хъс от населението, а не за тези, които се правят по общ градоустройствен план.

Та какво е паметникът на Клинтън, като се абстрахираме от малко комичната му преждевременност, освен аналог на паметника на Цар Освободител до Народното ни събрание? Този паметник, както и признаването на независимо Косово от голяма част от света, вкл. от нашите управници, означава две неща.

1. Кратката епоха на гарантирана неприкосновеност на границите, достигнала апогея си със Заключителния акт на съвещанието за сигурност и сътрудничество от Хелзинки 1982, е в безвъзвратното минало. Ерго, границите подлежат на интервенция с молива.

2. Границите ще се преначертават, както винаги, от Великите сили. Когато решат и според величината на величието им. Тези сили ще представят преначертаването като освобождение или като опити за агресия, според ползите си.

В новия сблъсък на националното тежест, както винаги, ще носи военната сфера, ще носи и религията,но икономиката и демографиятавече ще бъдат не по-малко важни. Прословутата "война на утробите", за която говореше Ориана Фалачи, ще продължи. Тъкмо тази война, наречена според сърбите "победа на леглото", стана предлог, за да спечели независимостта си Косово. Действително етническите албанци в Косово за около половин век стават 90% от населението на областта, а в края на Втората световна война са били около 50%. Само че и "войната на утробите" няма да е решаваща, поне на този етап. Решаващи, както и преди 2000 години, ще са силата и наличието на могъщи покровители. В света днес има около шест хиляди етнически общности и едва около 200 държави. Някои етнически общности имат повече от една държава, а голяма част от общностите нямат ни една. Кой да има и кой да няма не зависи от нямащия и днес. Затова Косово бе признато като втора албанска държава на Балканите, а на странната държава Босна и Херцеговина никой не дава възможност за самоопределение на живеещите в нея, въпреки че не щат да са заедно. (Все едно Чечения и Кюрдистан да видят скоро, да речем, паметници на Джохар Дудаев или Абдуллах Йоджалан.)

Нашият Юзеир Юзеиров, който се беше възпалил от идеята да строи монумент в село Славяново, доколкото се разбра, на турската бойна слава, не успя. А косовският албанец Изеир сполучи да извае Освободителя Бил. (Албания, между другото, получи възможност за самостоятелна държавност благодарение на българската бойна слава и тази на съюзниците й Сърбия, Черна гора и Гърция, които нанесоха поражение на Османската империя през Балканската война. Една от последиците беше решението на Великите сили да се образува държавата Албания. Биха могли да турят един Фердинанд в Тирана по този повод, щото ние тука няма да турим, но нейсе.)

Между Изеир и Юзеир и днес има една разлика - тя се нарича геополитика и право на силата. Не е най-правото и най-доброто, но сме му свикнали.
57
7368
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
57
 Видими 
03 Ноември 2009 01:00
клиничен американски случай:поклон на ухилен като ***** собственик пред жълтия си кичозен образ (димитър пенев:пената, е поставил паметник, но в двора си, а не на площада , в родното си село мировяне, и от време на време си кани гости на почерпка, за да му се възхищават)
03 Ноември 2009 01:20
Бойко Ламбовски
03 Ноември 2009 02:03
Добре е обяснено, че паметника на Бил е като паметника на Цар Освободител за нас. Това е положението.

Идеята обаче, че Косово било създало нови международни правила или някакъв прецедент е основно погрешна. ЕС хиляда пъти обясни, че Косово не създава прецеденти. Защо ли - защото злодейството на Милошевич беше уникално, безпрецедентно. И на цивилизования свят му писна. За нас - исторически грамотните българи - то беше и закономерно, съвсем в духа на сръбския пиемонтизъм от последните 170 години.

БиХ няма да се разпадне - просто западът няма да позволи, прекалено е ангажиран с нея. Но за Войводина и Бачка още не се знае - малко приличат на Косово, а и никоя западна сила не се ангажира на живот и смърт с неприкосновеността на Сърбия.

Двойките държави в нашия регион са правило, а не изключение - България и БЮРМ, Гърция и Кипър, Турция и Северен Кипър, Сърбия и Сръпска, Хърватска и Херцеговина, Румъния и Молдова, та накрая и Албания и Косово.

Не е правилно да се представя албанското етническо превъзходство в Косово като резултат само на раждаемост в последните 40-50 години. Косово било предимно етнически албанско още в 1878 г., когато станало люлката на албанския национализъм със създаването на Призренската лига.

Косово е голяма част от "средиземието", в което около 11 в. се формирали два близки номадски етноса, водещи произхода си от древните траки - албанците и власите. Дотогава тази територия влизала в българското царство. Границата между българските и сръбските диалекти в Косово до началото на 20 в. пък минавала право през средата на областта.

За Сърбия Косово (или Стара Сърбия, както пропагандно го наричали) било завоювана в Балканската война предимно инородна земя. Сърбия претендирала и за цяла Албания и в 1913, и в 1945.

Разбира се, до 11 в. същинска Албания била част от бълг. царство - в Девол и Главиница кипяла бълг. книжовна дейност, там Ивац войвода се бранел с/у Василий Българоубиец, там избухнали големите български въстания с/у ромейската власт в 11 в.
03 Ноември 2009 02:16
Г-н Ламбовски, заблуждавате читателите си. В действителност според оценки на независими балканолози и етнолози още по време на Балканските войни сръбското население на Косово е било под 50%, а в периода след Първата световна война преброяванията в СХС кралство и Кралство Югославия дават следните данни:

1. 1921 г. 65.8% албанци.

2. 1931 г. 60.06% албанци.

След Втората световна война албанците през 1948 година вече са били 68.46%...
Г-н Ламбовски, демографският процес на албанизация на Косово всъщност е протекъл в един доста по-дълъг период с начало още в късното средновековие, в 20 век е разположен само финалът му. Не е редно да повтаряте така лековерно сръбските митове за мнимото албанско демографско чудо, променило коренно етническия облик на областта между 1945 и 1999. Тези легенди са плод най-вече на опита да се скрие нещо позорно - още през 1913 година Косово в народностен смисъл не е могло да бъде определяно като сръбска земя, съответно и присъединяването му към Сърбия е било по същество насилствен процес против волята на мнозинството от населението му... Признаването на този исторически факт е непосилно за сърбите, тъй като то би разрушило цялата теоретична постройка на претенциите им за легитимна власт в Косово.

Редактирано от - THX_1138 на 03/11/2009 г/ 03:11:22

03 Ноември 2009 03:47
.
03 Ноември 2009 03:52
---
03 Ноември 2009 04:20
Убаво пише по принцип Бойко, ама днес се е огелпил и се е получило манджа с грозде.
Щото е хем нелепо да се тури за заглавие нещо, де е бая настрани от смисъла на самата статия, хем е малко раничко да се твърди, че братята и техната сестра от Славяново не са биле успели.
Верно, едва ли техната партия ке има некъв успех /ако изобще бъде регистрирана/, но начинът, по който реагираха и държавната власт, и партиите, и джурналята на "незаконната постройка" си беше /меко казано/-жива клоунада.
Иначе гусин Ламбовски па е открил топлата вода и кулелото с просветлението, че интересот на големите сили клати фесот на наща планета Земя.
А ако беше задълбал още малко, може би щеше да си зададе въпросът, който я си /ви/ го задавам от бая време:
Как ли майка България не случи на поне един-единствен държавник, де да пожертва личния си интерес пред интересите на наща Родина?
Как ли?
Защо ли?
Докога ли?
03 Ноември 2009 05:13
"Защо ли - защото злодейството на Милошевич беше уникално, безпрецедентно. И на цивилизования свят му писна."
***
Чичо, той луд умор нема, та и ти с либералната пропаганда. Излезе, че тоя цивилизован свят май единствената му грижа била бивша Югославия, и по една случайност БиХ, че и К. Ами как не му писна на тоя твой цивилизован свят от Руанда, от Сиера Леоне, от Кампучия, от Тибет, от Турция, та се хванал с Югославия, като извор на най-голямата злодейщина?
***
То не че свалям шапка на автора, и той а у десно, па уж у лево, па па на кестерме, ама поне ти го е казал - геополитика и прах в очите на световните реднеци, вкл. нашенските.
03 Ноември 2009 05:21
Бачо рАслане, та викаш раничко е да се твърди, че братята и техната сестра от Славяново не са биле успели. И как щеше да бенефитва майка България от техното славно дело? Виж за на майкя ти в туркие е ясно. Докато има такива пезевенк-бабаитлъ турски българи и серсемовидната им подгрупа бг измекяри - със сигурност е раничко. Но не забравяй, че баницата може и да се обърне. ***

Редактирано от - sybil на 03/11/2009 г/ 11:06:20

03 Ноември 2009 05:22
Има, бай Хсане, има!! Нашето Амет замалко да си пожертвува грилот!Незаслужено!!И има право да е обиден човекът...Грешката му е, че не предупреди всички аркадаши да се поснишат за малко.И ей го онова диване от Созопол згази лука...
03 Ноември 2009 05:43
Косово и‌ БиХ съществуват благодарение на Чичо Сам, не на Западна Европа. След като той се изтегли от Балканите, ще има нови пренаредби. Кога ще стане - според мен, колкото по-бързо, толкова по-добре за нас в САЩ. Писна ми да ми харчат парите за гонене на икономически химери (пътят на неизброимите богатства на Средна Азия през Грузия, БГ, Косово, и т.н., коридор номер незнамкойси).
*
Днес фалира CIT, финансираща основно по-малки фирми. Това е много лоша новина и е ясно вече, че скоро време САЩ ще дадат отбой като световен полицай. Дано не се случат трагедии, както при разпада на сесесерето.
*
BTW, разпадът на Римската Империя е започнал, когато са стигнали до земите на днешн Армения.
03 Ноември 2009 05:49
***

Редактирано от - sybil на 03/11/2009 г/ 11:06:34

03 Ноември 2009 05:59
бай азисе,

шапка свалям на жоро георгиев, шеф на пети отдел (нелегали) на пегеуто, че ви одгледа и тури циганин за шеф на сичкото фес у българия. да ви е жив и здрав меди доганов
03 Ноември 2009 06:00
пърдон, бай асане. се ви бръкам, незнам защо
03 Ноември 2009 06:18
Братко мой, Хасане, ние криехме от теб, за да не те огорчим, ама га мама беше бременна с тебе, един коч много я изплаши. И те го, те. Таквоз овен се пръкна.
03 Ноември 2009 06:21
***

Редактирано от - sybil на 03/11/2009 г/ 11:03:01

03 Ноември 2009 06:29
Ай стига се заяждайте с моя кръстник.
03 Ноември 2009 06:42
Дреме ми на малкото Асан дъл са пърдонисваш или да, дон Барзини.
Що се отнася до иликторато...то наш Сокол с тоз толкоз тъп иликтурат ви го вкара на два ката на разни отворковци, де се праите на Таталии и Корлеоновци.
***

Редактирано от - sybil на 03/11/2009 г/ 11:03:35

03 Ноември 2009 08:16
Drug, и некои други,

Явно ви е объркана посоката на знакът за неравенство между
племе и нация.
03 Ноември 2009 08:24
Ваш'то сокол не лови мишки, а летящи чинии. С вашите пари.
То няма и как иначе да бъде, щом е отгледан от ДС, няма начин да не стане крадец.
03 Ноември 2009 08:25
Искаш да кажеш, че албанските косовари са племе ли? Щото нация значи народ.
03 Ноември 2009 08:35
Да не забравяме, че след ВСВ бащицата Тито изхвърли голяма група прави сърби от Косово покрай борбата с великосръбския шовинизъм. И така значително спомогна за последвалите събития, свързани със шев и кройки на политически карти. А иначе лафът "Войната ке я спечелиме со курец" съм го чувал лично преди 12 години в Косово. Да се готви Сибир, че и там го има същия проблем.
Бъдете здрави!
03 Ноември 2009 08:56
Айде да не почвам пак да пускам линкове на сайтове със снимки на зверствата на башибузиките в Косово.
А туй за "цивилизования свет" , прости му господи на чичо Ф. той не знае какво говори.
Фичка, кликни на гуглето да видиш зверствата и геноцидите на "цивилизования свет" .
03 Ноември 2009 09:27
чичо фичо малко си сгафил като в двойките държави на балканите си поставил България и БЮРМ, БЮРМ градят своята държавност на антибългаризъм те отдавна не са българи. само недей и ти като божо димитров да вярваш че там хората са свестни за своя произход и че уж македонизмът бил в криза.
03 Ноември 2009 09:38
харесва ми статията, но това че преди 50 години сърбите са били мнозинство в косово е толкова далеч от истината, че поставя под съмнение компетентността на автора по темата.
03 Ноември 2009 09:53
Що се отнася до иликторато...то наш Сокол с тоз толкоз тъп иликтурат ви го вкара на два ката

Мдааа явно настъпиха библейските времена на откровенията... Оня ден Сергей Станишев си призна че БСП били "банда негодници" (верно позабрави да спомене и "дружинка содомяни". Днес Бай Хасан си признава че на Сокола иликтората му бил тъп.
А представяте ли си, ако Сокола имаше умен иликторат - пурфесор до доцентина, мила моя майно льо и над тях академици и цлен-кореспонденти с бяла премяна. Направо демократичен джамаат щеше да спретне тука Сокола. От друга страна, ако иликторато на Сокола беше по-умен току виж му обмазали соколската трътка с катран и перушина и му вързали газената тенекия - да гърми и трещи из цяла България за кеф на широката общественост.
03 Ноември 2009 10:13
Чичо, що ли този език ми е познат-Навремето в едни много стари томове на бАН, колчем споменяха името на Цанков винаги го правеха с прилагателното Кръволокът-нищо ново под слънцето.
03 Ноември 2009 10:35
На всеки друг бих повярвал, но в устата на Бойко тези думи са ми най-малко двулични.
Когато излезе и каже - аз съм комунист, русофил, свързан кръвно с БКП - и от тук насетне можем да спорим.
03 Ноември 2009 10:38
Можем да се позасмеем на косовското бързане - поне да го бяха изчакали човека да напусне този свят, че тогава да го курдисват на пиедестал, щото така турят симпатичния и палав иначе Бил в не много симпатична редица на скулптираните приживе Нерон, Тиберий и туркменбашията Сапармурад Ниязов, но нейсе.


По неизвестни причиниЛамбовские пропуснал да упомене приживе построените паметници на батюшката Сталин, крал Бокаса, генерал Иди Амин Дада, Садам Хюсеин и още........... ха познайте на кого
Натиснете тук
03 Ноември 2009 11:05
Сърбите се отърваха сравнително леко, само с Косово. Обаче на македонците, жална им майка!
03 Ноември 2009 11:42
Какво беше онова стихотворение на Пушкин "Стоить статуя и в руки г***я" ли беше и до нея каката Люински не са ли я сложили клекнала.
03 Ноември 2009 12:02
А Азазелите успяват още повече.
03 Ноември 2009 12:11
В Косово не съм ходил, демек нямам конкретни наблюдения, мнението ми се формира от геополитическите напъни и историческите аналогии...не е на хубаво тоз Клинтън там...и във Варна имаше паметник на Сталин, сега на мястото му има слънчев часовник, дано не сложат по внушение на филоолокруелските "българе", паметник на Буш да речем...?!
03 Ноември 2009 12:24
Анастасе, мараба!
Доколкото си спомням, на Тато също му бяха направили паметник приживе, трябва да е било през 70-те. Нещо ми се върти в ума името на Секул Крумов като автор. Паметникът май беше изложен първо на "Шипка" 6, преди да го откарат в Правец. И имаше някакъв бъзик, подет от "Свободна Европа", по повод на един малък бюст на Радой Ралин, който на същата изложба случайно бил сложен недалеч от паметника на Тато и гледал гяволито към него.
Какво беше онова стихотворение на Пушкин "Стоить статуя и в руки г***я"

Mrx++-e, не беше Пушкин, а виц за Чапаев и Петька. Двамата решили да участват в конкурс на някакво списание за най-добро стихотворение, посветено на паметника-ансамбъл на Мамаев Курган. Отиват те при редактора и носят първия вариант:
Стоит статУя
с огромным хуем -
рука поднята
держит гранату

Редакторът им го връща и казва: - Ребята, а вы вместо хуя поставьте че-нибудь другое, ладно...
Носят те втори вариант:
Стоит статУя -
рука поднята,
а вместо хуя
висит граната

Редакторът им вика: - Да вы что, ребята, не поняли! Тут никакого хуя не должно быть!
Чапаев и Петька се споглеждат с недоумение: - Как же, совсем без хуя?!!
- Да, совсем! - настоява редакторът.
Накрая Чапаев и Петька носят окончателния вариант:
Стоит статуя -
совсем без хуя.
Рука поднята
держит гранату

03 Ноември 2009 12:29
Не е Пушкин, а Чапай, който на стари години започва да се занимава с поезия. Поводът е надпис за паметник на съветския войник. Статуята гол е мъж с граната в ръка. Чапай и предлага следното стихче на комисията:


"-Стоит статуя с огромньiм хуем,
рука поднята, держит граната."


Комисията е шокирана:
-Как така "огромньiм х....."???Не може така!
-Добре-казва Чапай, и поправя текста:


"Стоит статуя с с нормальным хуем,
рука поднята, держит граната."

Комисията отсича:
-И така не върви! Да го няма това "ху..." изобщо!


Чапай прави корекция и чете:


"Стоит статуя совсем без хуя.
рука поднята, держит граната."


В комисията всички са нервирани:
-Това е надпис на паметник на войник, бе! С гранатата добре, но "ху..." трябва да го замениш с нещо drugo!

Чапай бързо поправя текста съгласно препоръката и чете:

"Стоит статуя, рука поднята,
наместо хуя висит граната!"
03 Ноември 2009 12:34
И още една лакардия се сетих от времето, когато въпросният паметник на Тато бил закаран в Правец. Като го слагали на мястото му, завързали фигурата на тато с въже за врата, вдигнали я с кран от камиона и почнали полека да я спускат към постамента. През това време Тато се поклащал на въжето като обесен. Някакъв местен партиен началник, който тъкмо бил пристигнал да наблюдава монтирането, се развикал възмутено: - Що сте го вързали за врата бе, идиоти! А техническият ръководител процедил през зъби: - Ми за к*ра ли да го вържем?
03 Ноември 2009 12:58
А за Азер нищо не се споменава...
03 Ноември 2009 13:33
Абе ние още не сме сложили паметник на Буш и няма да му слагаме, но Милчовците издигнаха навремето един на Леонид Илич, на Людмила Живкова, на баба Цола... Въобще кумунизите бяха ненадминати по брой на паметници на глава от населението.
03 Ноември 2009 13:51
Mrx++ ,

Не знам защо са пропуснали Моника. Ако не беше меракът на Билчо да отклони вниманието от себе си и оралните ласки в овалния кабинет, сигурно нямаше да има война. Споменете си филма "Да разлаем кучетата".

Така че албанците да сложат и статуята на Моника там. Може и да не е шестметрова. Един метър по-ниска е идеално.
03 Ноември 2009 13:57
Само да отбележа - прецедентът по не по отношение на бивша Югославия и на Балканите изобщо беше създаден не през 1999 г. в Косово, а през 1992 г. в Босна. За народа, дето не помни по - назад от последният епизод на "Перла" напомням - тогава САЩ, маскирани зад някакви бутафорни международни сили се намесиха, нанасяйки въздушни удари.
Сърбите тогава се присмиваха, че от толкова патардия най - много две - три кремиди да бяха паднали. Но работата изобщо не беше в керемидите - беше създаден прецедент. И седем години по - късно се рушаха не керемиди и мостове, болници, училища, водоеми, електроцентрали. пътища...Е, с неизбежните в такива случаи "косвени жертви", съгласно евфемистичната терминология на военопрестъпниците в Пентагона.
03 Ноември 2009 15:19
ЧФ
Идеята обаче, че Косово било създало нови международни правила или някакъв прецедент е основно погрешна. ЕС хиляда пъти обясни, че Косово не създава прецеденти.
Аа, не само ЕС обясняваше, обясняваха и други и накрая някои взеха, че повярваха.
03 Ноември 2009 16:05
... добро писание на Ламбовски ... !
03 Ноември 2009 17:31
Старши мили , приеми добавка от Чарли - точна Позиция на БЛ . Другото е фичобалканщина ...

03 Ноември 2009 17:47
Има една важна разлика между случая със статуята на цар Александър II у нас и случая с тази на Бил Клинтън в Косово - първата е издигната няколко десетилетия след смъртта на царя.
03 Ноември 2009 19:12
И на другаря Брежнев бе издигнат приживе бюст-паметник в Борисовата градина, на една от алейте срещу мавзолея на княз Батемберг, водеща към паметника на съветската армия поробителка.
Бюст паметника отдавна не съществува, за разлика от паметника на окупаторите продължаващ да стърчи нелепо , за срам на народа, продължаващ да тачи убийците и мародерите си...
03 Ноември 2009 19:59
.
03 Ноември 2009 20:20
DiverN не бих ти обърнал внимание. Не си губя времето с племенни представители измекяри. Поредното Бачо Асаново откровение намиращо се точно над твоя постинг, което форумния администратор отново политкоректно не забелязва ме приниждава да го направя. Пък ти подгъзувай, тя оная нация е добре известна с услугите, които оказва на такива като теб.
***
Интересно защо текстът за българската бойна слава, който поместих бе изтрит, а Бачо Асановото откровение "Що се отнася до иликторато...то наш Сокол с тоз толкоз тъп иликтурат ви го вкара на два ката..." То не че арогантността на един турски безродник отгледан и отучен с български пари за да лае би трябвало да впечатлява, но правилата...
03 Ноември 2009 21:12
Даскал Цеко
Mrx++-e, не беше Пушкин, а виц за Чапаев и Петька. Двамата решили да участват в конкурс на някакво списание за най-добро стихотворение, посветено на паметника-ансамбъл на Мамаев
Вица си е виц, ама мисля, че първоизточникът е Пушкин. А на Мамев курган е жена, тъй че няма онова нещо.
03 Ноември 2009 21:16
но Милчовците издигнаха навремето един на Леонид Илич, на Людмила Живкова, на баба Цола...
Ма круелке къде си видяла на Людмила паметник , освен ако не си ходила на гробищата да и носиш цветя.
03 Ноември 2009 21:29
Mrx++-e, а бе аз ли нещо криво виждам, или представите за жена са се променили с времето, ама това хич не ми прилича на жена:
Натиснете тук
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД