:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 342
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

Извънземните са тук: добрутро

Бойко Ламбовски
Съзвездие Тау-Кит в гъстия мрак

за нас все по-чудно и тайнствено е...

Сигнал им изпращаме: как сте, бе, как?

А те ни изпращат на майната си...

Владимир Висоцки



Миналата седмица наплетох мотива за извънземните към идейните травестии на политическите ни сили; с това реших, че темата за вселенските братя по разум е временно изчерпана.

Тя обаче се оказа жилава. Към нея се включиха учените ни.

Ако някой с голяма уста, но с малка пица, е твърдял, че в БАН седят н'ам си какви старци - феодални, синодални или антикварни, то сигурно вече горчиво се кае. И тича с изметната вратовръзка да целува ръка, белким простят...

Вчера "Новинар" съобщи с подобаващ апломб от първата си страница, че от Българската академия на науките били влезли в контакт с извънземните и имали отговори на 30 фундаментални въпроси. Въпросните отговори били дадени с помощта на пиктограми и рисунки, а заместник-директорът на Института по космически изследвания към БАН - г-н Лъчезар Филипов, бил категоричен, че до 10-15 години ще имаме среща с извънземните. "Съществата" според него ни наблюдавали постоянно. Те не били враждебно настроени към нас, по-скоро искали да помогнат...

Не ще и дума, новината



притуря недвусмислен авторитет



към научната институция, оказала се внезапно под прожекторите на общественото внимание и дотационните рестрикции. Институцията очевидно отмята огромен обем приносни задачи, при това на пълни обороти. Не успях да проверя по какъв точно начин на г-да учените са предоставени въпросните пиктограми и рисунки - в статията не пише. Съдейки обаче по вече утвърдената практика (нека си спомним голямата и загадъчна копан на военните в дупката при Царичина), то най-вероятно е станало чрез контактьори. У нас контактьорите са в изобилие. Те черпят знанието директно от Акаша, кристалните топки на свещения бик Апис, от Вишну и Блаватска, от духовете на Аспарух и бог Тангра, и почти безкористно захранват наука, армия и телевизии с тези открития.

У нас е трудно да намериш чиста тоалетна и некрадлив обществен слуга, но контактьори да дириш - о, щедър е Господ!

Бързам да добавя, че този начин за добиване на знание би спестил на бюджета огромни средства. Както съобщава и г-н Филипов, със сигурност няма да достигнем до извънземните чрез програмата СЕТИ, тоест чрез прослушване на космическия ефир с помощта на радиотелескопи. Връзката с тях щяла да стане само чрез мисълта. Вследствие на каква точно емпирия е стигнал до това заключение той, (до което между другото всеки контактьор стига както аз и ти отиваме до будката за вестници, Филипов не уточнява.)

Това откритие ни освобождава от много неща. Първо, от скучните читанки и учебници и разходите за тях. Няма защо да се дават пари за училища и университети, гдето да се изучават безсмислени неща като Нютон, Менделеев и Вазов. Достатъчно е тези средства да отидат у БАН, а оттам чрез силата на мисълта и няколко батальона контактьори ще се посипе ниагарата на вселенското знание! Това ще стане лесно - през "Новинар" и другите медии към непросветените още главици на човешките питомци.

Така че -



кълвете извънземна грамотност,



мили птички, то сляпото окато прави!

А сега да минем все пак на малко по-сериозна вълна.

Речта човешка е работа важна, комай само тя ни прави неподходящи за Animal Planet. Публичното говорене пък си има свои норми и канони, в зависимост от функцията и поста на говорещия. Ако на фейлетониста и карикатуриста един език е не просто позволен, но препоръчителен, дори задължителен с оглед работата му, то за политика, учения, полицая или съдията такъв език е неподходящ, освен в кръчмата или сауната пред близки другари. Това говоря не само за пред ушите на г-дата от Института за космически изследвания, но и за г-н вицепремиера Симеон Дянков. И той е склонен към експресии от веселяшки тип и неуместни диалози като този с журналиста от Дарик, упрекнат от Дянков в неплащане на данъци с тайни, почти шпионски намеци.

Г-н министре, искам да ви помогна с две знания. Първо, имайте наум, че у всеки кабинет обществото ни си намира по един смешник. Винаги. Най-често тази роля, не знам защо, се отрежда на министъра на културата, на образованието, на спорта, дори на министър-председателя. Смешникът играе ролята на малко нещо шут при двора - докато се хилим на него, останалите правят каквото могат на ползу роду...(Почти винаги само на собствения, но то е друга тема). Само че на финансов министър тази роля не подхожда, особено по време на криза. Вам подобава повече скромност, деликатност, дори кахърност, (па била тя привидна) предвид рязко осиромашелите, изгубили работа и надежда многобройни ваши сънародници. Да знаете, за тях е обида дори хлапашката интонация, и то само защото тъкмо вие сте върху националните пари, които тям липсват с трагична сила...

Навремето един сериозен уж публичен мъж в Англия рече, че инвалидите били донякъде виновни за съдбата си: плащали лоша карма. За което го уволниха. Не че е прав или че не е, а че има постове, където се плаща заплата и за умението да не казваш всяка глупост. Дори да я мислиш.

---------

* В далеком созвездии Тау Кита

Все стало для нас непонятно,-

Сигнал посылаем: "Вы что это там?"-

А нас посылают обратно.



("В съзвездието Тау-Кит", 1966 г. Преводът мой, Б.Л.)
338
10858
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
338
 Видими 
23 Ноември 2009 23:17
как сте, бе, как?
Никак сме! Откачалници и знахари разни са полази изтощената снага на българската нАука
23 Ноември 2009 23:25
Чувствам се почти ясновидец
Натиснете тук
23 Ноември 2009 23:52
"У нас е трудно да намериш чиста тоалетна и некрадлив обществен слуга, но контактьори да дириш - о, щедър е Господ!" -


ПП:‌ как да не си спомни човек и за Красьо - "контактьор" ?

Редактирано от - Mars Attack на 24/11/2009 г/ 00:35:54

23 Ноември 2009 23:57
В Ирландия има едни духове - леприкони.
Ако човек ги хване, те са длъжни да му кажат къде са си заровили гърнето със злато.
Но понеже са гадни копелета, с разни хитрини подлъгват човека и го пращат да копа като гламав там, където няма и помен от злато.
Според последни сведения, леприкон е виновен и за царичинската дупка.
24 Ноември 2009 00:16
"Институтът за космически изследвания към БАН не се занимава с търсене на извънземни и не е осъществявал връзка с такива". Това каза за Информационна агенция КРОСС ръководителят на Института за космически изследвания (ИКИ) към БАН проф. д-р Петър Гецов, по повод публикацията в днешния брой на в. Новинар, в която проф. Лъчезар Филипов твърди, че български учени от доста време насам контактуват със същества от други планети.

БАН и самият институт нямат такова направление в работата си, уточни проф. Гецов. Учените от ИКИ работят по три направления – Космическа физика, Дистанционни методи и Космически технологии и в нито едно от тях няма систематозирано звено, което да изучава въпроса за извънземния разум, предаде агенция Кросс.

По отношение на своя колега Лъчезар Филипов, шефът на ИКИ уточни: "Той има интерес и се занимава с аномални явления, участва в кръжоци, но официално не сме му вменявали такава дейност. Аз съм му забранил, когато говори на тази тема, да говори от името на Института за космически изследвания".

Натиснете тук

Редактирано от - Д-р Тормозчиян на 24/11/2009 г/ 00:42:27

24 Ноември 2009 00:23
Ами фамилиарченето с политиците от журналистите в медиите дали е правилно? Може и да е, ако искаш да цунеш някого от Президентската институция анално.
24 Ноември 2009 00:26
Д-р Тормозчиян, линка ти не се е получил. Ако разрешиш... Натиснете тук
24 Ноември 2009 00:40
Глен Ходъл.... изродът так си плати, щото не взе Льо Тисие и Газа на световното във Франция - първо отборът му отпадна нещастно от Аржентина, след тва каза тва за инвалидите и го изритаха
24 Ноември 2009 00:47
Като се поразрових и открих, че героят от БАНските контакти с извънземните е оставил доста следи в мрежата, като тази например: Натиснете тук
Потресающо! Особено това:
"- Занимавали сте се с тайнствените житни кръгове, които се появяват в различни краища на Земята. Какво показаха изследванията ви?
- С изследването на житните кръгове се занимава Мариана Звездева. Тя е създала собствена система, алгоритъм на разчитане. Аз винаги съм смятал, че звездните кръгове са реален опит за контакт с нас. Чуждите цивилизации, които не владеят езика ни, се стремят да комуникират с нас чрез символи."
И това също:
"Много уважавам Ванга. Винаги съм смятал, че тя е имала достъп до знанията на Световното информационно поле (Неосфера)."
И този тип се води астрофизик, професор (макар че не е)... Нямам думи!!!

Редактирано от - ba_ra_ba на 24/11/2009 г/ 00:49:44

24 Ноември 2009 01:13
какви ли не гениални открития са оставили отпечатъци по тапетите на российските общежития
да можеха да говорят
24 Ноември 2009 01:13
За феодалните старци от БАН не знам дали са за съкращаване или не, но е истински позор, учени да поставят въпроси на една дето фърля боб и гадае по житни кръгове и жабешки органи. Тези са за директно изхвърляне от средите на българската наука, колкото и да е скромна в постиженията си. Освен ако не е някаква партенка за разлайване на кучетата.
24 Ноември 2009 02:36
Извънземни определено има. Определено не сме единствените във вселената. Интересно е обаче какви методи използват тези от БАН.
24 Ноември 2009 02:50
Предлагам на вестник 'Сега' да издири и да публикува статия или интервю с някой 'феодален' дядка от БАН, който се занимава с истинска наука, за да видят гражданите че не всички там са тотално изкукуригали като г-н Филипов.
24 Ноември 2009 03:03
Българската Академия на нЕуките е модерна и дори изпреварила времето си организация. На мястото на закриващите се институти предстои откриването на научни центрове по бяла магия, шаманизъм и контактьорство.
Над научен персонал без необходимите ясновидски способности ще бъде изричано заклинание или налагано проклятие, в зависимост от степента на астрална некомпетентност. На оцелелите ще бъдат връчвани свидетелства за управление на еднорог.
24 Ноември 2009 03:12
Да се провери тефтерчето на Краси!Може да им има телефония номер и по лено ще контактуваме с тях.
24 Ноември 2009 03:14
У нас е трудно да намериш чиста тоалетна и некрадлив обществен слуга, но контактьори да дириш - о, щедър е Господ!
хаа-ха-ха-хааах!


24 Ноември 2009 04:15
Определено са осъществили контакт. На някои учени даже им личи, че звездите им го говорят.
Поне дадоха знак, откъде да почнат съкращенията.
24 Ноември 2009 05:20
Добър е преводът на Висоцки
И хубаво е да се борим с/у обскурантизъма, и аз съм се борил, ама някак си ей тъйцък не ми харесва да топим другарчетата. Противоречи и нАучния етос, а и на човешкия де. Баш в тоя политически момент.
24 Ноември 2009 05:58
Бай Ламбовски, не е хубаво дето подценяваш субекта от ИКИ като некав си прозд "г-н" Лъчезар Филипов. Човекът е официално провъзгласен от ВАК за Старши научен сътрудник (=проф.), Доктор на физическите науки (=PhD). Знаеш колко чувствителна е нАучната общност. Освен това да не засягаме чувствата на наш Марсолчо и останалите троглодити от таквозто. И техните звания са до живот.
24 Ноември 2009 07:23
Браво, авторе!! Надявах се да вземе някой отношение по вчерашния фейлетон от Новинар- умрях си от смях от обяснението като как сме били питали, пък те какво ни отговаряли...за кръговете има филми и филми на нешънъл Джиографик, че баш в Албиона имат навика да си тъпчат нивите във всякакви форми, та да стряскат съселяните си с " послания"..Покрай дянковите вицове катадневно се пръква и по някоя достойна за смях новина, като описаната много майсторски по-горе!1Още веднъж-ББРАВО!!
24 Ноември 2009 07:48
Хубаво!
Точно, леко саркастично, в духа на вчерашния призив за коректив на ББ.
Ще допълвам по-късно, сега ми донесоха закуската от Алдебаран, а сетне ще отскочим до ресторанта "На края на вселената" за едно кафенце.
А довечера се очертава контакт с една извънземна....мммм, да не разбере жената!
--------------------------------------
Блогът на Генек
24 Ноември 2009 08:19
Фърлям боб, развалям магии, **ба за здраве. За контакти - включете се у ноосферата

Редактирано от - sybil на 24/11/2009 г/ 09:09:12

24 Ноември 2009 08:19
В момента по Нова гости са Лъчо Филипов и М. Везнева.
24 Ноември 2009 08:28
Извънземните са тук
Мдаам, и да се чуди човек на кое извънземно явление повече да се смее - дали на това зам. директорското в БАН или това, държавно-финансовото...

Редактирано от - Calina Malina на 24/11/2009 г/ 08:29:13

24 Ноември 2009 08:29
Тоя Лъчко с мед да го намажеш. Ако знаете кви ноосфери търкаля Александър Лилов напоследък в БАН ще ви падне шапката.
Тия и другите останали "вангелисти" са от котилото на Людмила Живкова и си живеят в свой собствен свят.
24 Ноември 2009 08:33
Лженаука
Едва ли тоя Филипов е толко изперкал, по-скоро е некъф провокатор и ся лови риба в мътна вода, кат се поставя в услуга на тея дет искат да гепят имотите на банаджиите. Ако банаджиите имат чувство за самосъхранение требе да го изритат на секундата.
Иначе и на Запад "науката" напоследък се е превърнала въф форма на усвояване на бюджетни и други средства.
Върхът в това отношение са "легендарните" английски "учени" които през ден заливат медиите с епохални умозаключения примерно за това как ако човек на ден ходи един час пеша има по-голям шанс да избегне инфаркт или инсулт
24 Ноември 2009 08:39
Браво!!!
Отдавна не бях чел нещо толкова забавно!

А за БАН - късно е вече за всякакви реформи. Адронният коледнер стартира!
Скоро ще имаме чисто нова Вселена!!!
24 Ноември 2009 08:41
Обаче пъ и тия с "колайдера" са царе. Как само усвоиха 6 или не знам си колко милиарда евро. За да сблъскат два електрона. А пък и яко са копали-цели 27 километра. Европейската Царичина. Бум

Редактирано от - ЗИП на 24/11/2009 г/ 08:43:40

24 Ноември 2009 08:46
Винаги се възхищавам на хора, които много добре изказват това което е и в моята душа, но трудно намирам словесен образ да го напиша...без да използвам псувни...Ламбовски е от тези хора...Браво.
24 Ноември 2009 08:52
Аре и от мен нещо весело
Но почему аборигены съели Кука?
За что? Неясно, молчит наука.
Мне представляется совсем простая штука -
Хотели кушать и съели Кука

Натиснете тук
24 Ноември 2009 08:55
Трагедията е, че наште учени са поизостанали във времето. Тва Джуна, Ванга, Кашпировски ги изслеваха преди повече от 30г.
Сега новата религия е "глобалното затопляне", "промените в климата".
Е, хората мерили смятали и изчислили, че ня няколко места в Антарктида снега е намалял с 2-3см за три години.
Е те това може да изкара яки мангизи, а не кво казала баба Ванга.
24 Ноември 2009 09:03
Това интервю направо ме разби! Оказа се, че контактували с Махатмите от Шамбала (така каза Везнева), а пък Филипов ни показа нЕкои пиктограми, които означавали да спрем войната!
На въпрос кои са последните открития, направени от института, на който е зам-директор, Лъчко посочи - оптичната система на Фобос, който го изстреляха преди около 25 години, Оранжерията, дето беше за станция Мир...
Ама най ми хареса, дето Везнева рече, че децата ин-витро не се развивали както трябва, щото нямали контакт с майката и трябвало да се забранят трансплантациите, така и били казали от Шамбала.
Ама хората от БАН си контактуват, де и пари искат, нищо, че нямат ни едно откритие или научен принос за последните 20 години (за ИКИ става дума и то по думите на зам-директора им).
24 Ноември 2009 09:24
Поздравления за автора!
Още снощи като гледах новините ми беше трудно да възприема какво чувам и виждам и, естествено, веднага и аз си помислих, че, ето, от БАН вече има смисъл. И не, че по принцип няма, но от БАН във вида, в който е - определено няма никакъв смисъл.
24 Ноември 2009 09:34
Абе ако малката пица ще ни задава наклона, за БАН, за банята или за квото и да е, пише ни бегали.
24 Ноември 2009 09:37
Квото и да става на тебе все тулумбаджията и малката пица ти е в устата.
Това, че в БАН контактуват с Махатма от Шамбала, това че държавен фонд за лечение на деца бави плащания и умират децата, пак няма значение. Щоч БСП е управлявава и Дмитриевич ти е стиснал ръката нищо друго няма значение, нъл тъй?
Ама червените тикви не увират! Дерзай Чичо!
24 Ноември 2009 09:43
Между другото - нищо ново и оригинално.
Сетете се за НИИЧАВО от "Понеделник започва в събота" на Братя Стругацки.
За незапознатите - Натиснете тук
За сигналите в междузвездното пространство -
Натиснете тук
----------------------------------
Блогът на Генек
24 Ноември 2009 09:46
КОЛЕКЦИЯ С ГАФОВЕ НА МИНИСТЪР ДЯНКОВ
http://www.odit.info/?s=6&i=182216&f=4
ЛС 12.11.2009 15:34 Министър поиска да му настанят котката в кабинета
Министърът на финансите Симеон Дянков е пожелал да бъде устроена неговата фамилна котка в кабинета му. Това да стане посредством настаняване на специална къщичка в представителния офис, която животното да обитава. Досега подобна практика са имали само един – двама американски президенти, а финансистът идва от Световната банка със седалище в Щатите.
Втората му настоятелна молба към служителите било нареждане на специален кабинет за неговата съпруга във ведомството, което управлява. Такава практика също е типична за президентите в някои държави, чиито съпруги получават изключително много писма с прошения за благотворителни жестове и покани за патронаж на различни културни прояви, та се налага да поддържат отделни канцеларии.
24 Ноември 2009 09:46
А за безсилието на наУката и връзките между баняджиите, архитектите и извънземния разум -
Натиснете тук
"Настоящих буйних мало - вот и нету вожаков..."
--------------------------------------
Блогът на Генек
24 Ноември 2009 09:47
След като никой земен не се оказа виновен за дереджето ни, мисля, че съвсем естествено да потърсим причинителите из вселената. Твърденията, дето извънземните "били добронамерени" са само друг вариант на известните ни политикански приказки за работа "в ползу роду".
24 Ноември 2009 09:50
Калина Малина,
ама тоя май наистина става все по-буен...Вече май за американски президент се взема? Да го настанят тогава в една стая с Наполеон, Цезар и оня извънземен от Сириус, дето го намерили до "Пияната котка".
Едно се замислям - а чий ли извънземен разум говори посредством ББ?
И, между другото - дали не е тамошен сбъркан "разум"?
А чие ли космическо сексуално малцинство бъбре чрез Гейчо?
Представяте ли си - кретени от всички галактики, съединявайте се!
---------------------------------------
Блогът на Генек

Редактирано от - генек на 24/11/2009 г/ 09:52:16

24 Ноември 2009 09:55
Аха, подизирам, че има много, дето не са се наиграли в детството и сега са решили, че държавните институции са детска градина- кеф ти БАН, кеф ти министерство, кеф ти цялата изпълнителна власт...
24 Ноември 2009 10:09
За какво им е на Лъчко филиповци да контактуват сложно с извънземните?
Нашия марсианец от форума е на един монитор разстояние.
А това кръговете из нивите са от това дето циганките хвърлят боб къде са извънземните. Значи хвърлят шепата и после докато обикалят да намерят зрънцата /за манджа за циганчетата/ и се получават фигурите.
Хареса ми Ламбовски - добре списваш.
24 Ноември 2009 10:11
Когато коментирате за Дянков - спомнете си анализите от времето на студената война, в които много често някои правителства се определяха като марионетни на САЩ, и си задайте въпроса не се ли отнася това днес за България?
24 Ноември 2009 10:15
Стругарски,
ти боковак ли си бил бре? И ти ли, Бруте?
Я вж в темата за коректива - преразказвам книжката на Г. Лилов. Ще ти хареса
24 Ноември 2009 10:17
А, ве дрънкате си вие, ама ако тоа холендър дет го монтраа утърве и протече...Отидоа ви новогодните алименти

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
24 Ноември 2009 10:20
Дянков няма нищо общо със САЩ, просто е дебилен чиляка. Вкаран с връзки в международната организация СБ, харесан от полуграмотния пожарникар за "експерт" след 10-минутен разговор - ноо това сигур е преувеличено, Боко не може да води "разговор" и една минута.

Че е от Ловеч обаче не е лошо, оттам има и големи юнаци - Бригадир Аспарухов, Атанас Тилев и писателят Владо Даверов били от един клас в немската г-я - филма "Вчера". И проф. Цочо Бояджиев.
24 Ноември 2009 10:20
Малко в страни от темата. Нали финансите са начин за управление на парите, в случая с Дянков-парите на държавата. ЗАЩО аджеба той /малката пица/ се ръчка и разпорежда с парите на социалното и здравно министерство т.е. с фондове, които не са събрани от преки или косвени данъци, а от ВНОСКИТЕ на НАРОДА??? Аз като плащам за здраве или за пенсия / не дай си боже за обезщетения при безработица/ той / хер Флик/ ще ми взима от парите?!
24 Ноември 2009 10:26
Абе хора, не разбрахте ли още, че идеята за извънземните е активен маркетинг на приватизацията на земята, на която се намират институтите.
Ако не сте го разбрали, значи си заслужавате моловете, казината, банковите офиси и зъболекарските кабинети, които ще се построят на тая земя.
24 Ноември 2009 10:43
От коментарите разбрах, че Дянков е виновен, но не разбрах за какво. Ако даде много пари на баняджиите, без да се отчитат, ще престанат ли да си контактуват с извънземни или напротив, контактите им ще станат по-близки? А и се чудя, като си контактуват с висши разуми, не могат ли да ги помолят за някой лев или поне за някоя технологийка за евтино правене на диаманти, ми чакат на бюджетната субсидийка?

_______________________
Блогът на Манрико
24 Ноември 2009 10:46
Дянков няма нищо общо със САЩ, просто е дебилен чиляка. Вкаран с връзки в международната организация СБ, харесан от полуграмотния пожарникар за "експерт" след 10-минутен разговор - ноо това сигур е преувеличено, Боко не може да води "разговор" и една минута.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД