:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НОВО НАЧАЛО

Ваня Пейчева: Започнете пролетта с движение

През март правете повече разходки на открито, а у дома ползвайте ароматерапия, препоръчва Мис България 2000
Снимки: Борислав Николов
Повече разходки на открито в началото на пролетта - това е тайната на Мис България 2000 Ваня Пейчева. Така блондинката поддържа не само добрата си форма, но и се зарежда с много енергия.

В интерес на истината това не е само нейно откритие. Доказано е, че в началото на пролетта организмът има най-много нужда от слънчеви лъчи. Недостигът на светлина през зимата може лесно да се компенсира през март, ако човек прекарва повече време на открито.

Точно това се стреми да прави и Ваня Пейчева. Но има някои подробности, които е добре да се спазват. Дори и въпросните разходки да стават в градски условия, а не сред природата, предупреждава тя.



"Най-добре е да се излиза извън града,



поне през уикенда. Но и разходките в градските паркове вършат също добра работа", казва тя. В случая обаче става дума не просто за ходене сред дърветата, а за цял комплекс от упражнения. Вариантите са според вкуса и възможностите на всеки. "Идеалното съчетание е на джогинг, интензивно ходене и стречинг. Но ако бягането не ви допада, спокойно може да го заместите с бързо ходене, което да редувате с по-спокойно темпо", обяснява Ваня. Няколко кратки, разпъващи мускулите упражнения на финала пък ще ви спестят мускулната умора.

Другият хитър номер по време на такива разходки е да прегърнете някое по-дебело дърво за 1-2 минути. "Ще се почувствате освежени, а и много заредени", твърди блондинката. Между другото това си е стар източен номер.



Така древните китайци черпели енергия от дърветата



"Много хубава е за този период и ароматерапията. Масажите с ароматни масла и уханните вани са нещо, което наистина възвръща жизнеността", смята Ваня Пейчева. Най-подходящи за март са масажите с подхранващи масла (например от пшенични кълнове или жожоба), тъй като в този период кожата има нужда точно от това. За ваната пък е добре да се използват тонизиращи аромати - най-удачни са цитрусовите. "Забравете ментата, дори и да ви допада като мирис. Тя е по-подходяща за летните дни, тъй като охлажда", съветва Ваня.

Ако нямате възможност и време за масажи и вани, то може да направите ароматна баня само на лицето си. Така ще активизирате кръвообращението и



оттам ще подобрите тена



Едновременно с това процедурата ще свърши работата и на парна баня. После ви трябва само една почистваща маска, за да изгладите напълно кожата на лицето.

Ароматните индийски пръчици пък може да използвате по всяко време в дома, стига да ви зареждат с енергия. "Важно е в този период те да не действат отпускащо и релаксиращо, тъй като точно сега нямате нужда от това", обяснява блондинката.

За настроение и радост на очите е добре да имате постоянно в дома си някакво живо цвете. "Сега е моментът да си вземете саксия с луковица на зюмбюл и да наблюдавате как расте и разцъфва. Така ще усетите, че пролетта наистина е дошла."
 
Прегърнете някое по-дебело дърво за 1-2 минути и веднага ще почувствате прилив на енергия.
2594
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД