:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борбата с цапащата котка

Ако котката не желае да използва тоалетната си и постоянно цапа на неподходящо място, най-вероятно не е доволна от своето WC - може да е мръсно, а може би има миризма на силни дезинфектанти, които я дразнят и й пречат. Много е вероятно, ако тоалетната е на твърде оживено място или твърде близо до храната, котката да не я ползва.

Погрижете се на чистоплътното животно да му е достатъчно просторно и гледайте да не променяте навиците й. Ако проблемът се окаже постоянен и котката ви упорито цапа на определено място, постелете там алуминиево или PVC фолио - тя със сигурност мрази шумолящи повърхности, а ако това не проработи, занесете на мястото нейната храна и постелки - тя не би цапала, там където се храни и спи. Възможно е и котката да не е доволна от вида котешка тоалетна, който използвате - опитайте с друг.

Успеете ли да хванете котката на местопрестъплението, не се колебайте и веднага я напръскайте със спринцовка или воден пистолет - това е един от най-лесните начини да обясните на потайно същество като нея какво не й е позволено.

При положение, че нито един от описаните методи не помага, твърде вероятно е проблемът да е медицински - заведете животното си на лекар.
970
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД