:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 173
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прокуратурата била права да прекрати делото за смъртта на Пепи

Съдия потвърди: Даниела Терзийска е убила сина си

Вината на майката се доказвала от ДНК-експертиза, свидетели и снимки
Прокуратурата правилно е приела, че Даниела Терзийска е убила 3-годишния си син Пепи, и правилно е прекратила делото заради невменяемост на майката. Това смята шефката на наказателната колегия на Софийския градски съд Даниела Атанасова. С определение от вчера съдийката отхвърли жалбата на защитата срещу прокурорското постановление. Според Атанасова вината на Даниела се доказва от ДНК-експертиза, показания на таксиметров шофьор и записи от камерата на бизнесцентър "Прима".

Адвокатите Деньо Проданов и Рени Цанова настояваха делото срещу Терзийска да се прекрати заради недоказаност на обвинението, а разследването за убийството на Пепи да продължи срещу неизвестен извършител.

Определението на съдия Атанасова може да се атакува пред апелативния съд. Каквото и да реши този съд, процес срещу Терзийска няма да има, понеже тя страда от параноидна шизофрения и не носи наказателна отговорност.

3-годишният Пепи бе удушен на 16 март м. г., трупчето му бе открито в езерото на Южния парк. Сигнал за отвличането на детето бе подаден от Даниела Терзийска рано сутринта. Късно вечерта в полицията Даниела направи самопризнания, че е убила детето си, взела такси и пуснала трупчето в езерото. Пликът, в който пренесла момченцето, и въженцето, с което го удушила, хвърлила в кошче до пазара "Иван Вазов". Въпросното кошче не бе открито, но в друго се намериха плик и въженце. ДНК-експертиза откри "биологичен материал" от Пепи и от Даниела в краищата на въженцето и косъм от Пепи в плика. Шофьор потвърди, че е возил Даниела до Южния парк и тя носела черен плик. На записи от охранителната камера на бизнесцентър "Прима" в 7,54 ч. пък бе засечено минаването на приличаща на Даниела жена, която носи нещо в ръцете си. Според специалисти не може да се твърди със сигурност дали жената е Терзийска и дали носи дете.
2670
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД