:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 211
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

РДВР-Бургас се разграничи от антимафиотите си

Ръководството на РДВР-Бургас се разграничава от "действията на служители от направление БОП", се твърди в официално съобщение на дирекцията, разпространено вчера. Имена не се посочват. В текста пише още, че въпросните анонимни служители са контактували с лицето Кероп Погосян, което е "грубо нарушение на вътрешноведомствената нормативна база". Погосян е арестуван като един от извършителите на атентата в Несебър, убил трима души в края на миналата година.

"Този текст не се отнася до мен", обяви пред "Сега" шефът на РЗБОП подп. Атанас Хаджиатанасов. Той обаче не знаеше за съобщението и разбра какво гласи то от репортер на вестника. "Аз не съм свързан с мафията. Поддържам това, което е казано от ръководството на дирекцията", добави Хаджиатанасов.

Проверка на МВР разкри миналата седмица, че офицери от звено БОП са били в постоянен контакт с босове от подземния свят и са знаели предварително за взрива в Несебър, но не са го предотвратили. Майката на Погосян д-р Маргарита Нинова обвини завчера НСБОП, че са вербували сина й и са го внедрили в мафията, за да им докладва за плановете й. Първоначално жената смяташе да назове и имената на офицерите за свръзка, но после се отказа.

"Не мога да ви кажа кои са тези офицери, докато още нямаме нищо черно на бяло", каза подп. Хаджиатанасов. Ако го направел, имало вероятност те да бъдат уволнени прибързано и после да осъдят МВР. Според източници на "Сега" единият от антимафиотите, които са поддържали контакти с Погосян, е Е. Николов от звено "Наркотици". При обиски в неговия и в дома на колегата му Й. Еленков бяха открити лични вещи на охранител от СИК, загинал от бомба.
1515
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД