:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 449
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Комисията "Корнезов" иска ремонт на 17 закона

Депутати написаха отчет за жалбите на гражданите до НС
Спешен ремонт на 17 закона предлага парламентарната комисия по жалбите и петициите на гражданите. Трябват промени в Закона за съдебната власт, Наказателно-процесуалния и Гражданския процесуален кодекс, в Кодекса за задължителното обществено осигуряване, Закона за земята, Указа за насърчаване на заетостта, изцяло нов Закон за закрила на детето и Закон за омбудсмана, смятат 16-те депутати от комисията. Инициативата дошла след анализ на жалбите и петициите, подадени до парламента и разгледани от комисията. Всяка седмица в София работи приемна за граждани, веднъж в месеца депутатите обикалят страната.

От 6 юли 2001 г. до края на 2001 г. в комисията са регистрирани 1584 жалби и петиции, най-много са срещу ликвидационните съвети и поземлените комисии, следват жалби срещу съдебната власт и органите на местната власт, реституцията, за отглеждането и възпитанието на децата и др. Това сочи доклад, подписан от председателя Любен Корнезов.

Докладът е приет единодушно от 16-те членове на комисията и е внесен в деловодството на НС. Корнезов настоява той да влезе в пленарна зала и да бъде обсъден от парламента. А след този дебат да се внесат конкретните 17 предложения за законови промени, които да се приемат от НС. "Чрез поставените от хората проблеми трябва да търсим законодателни решения, които да са от полза на държавата, обществото и преди всичко на гражданина", се казва в доклада. Председателят Огнян Герджиков засега не е отговорил на искането за дебат.
547
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД