:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 421
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутати отказват оставки по царска воля

Царските депутати Стела Банкова и Елка Анастасова, които инициираха подписка за нова икономическа политика на кабинета, обявиха, че няма да подават оставка дори ако премиерът им поиска.

Те отразявали исканията на избирателите си и щели да се отчитат пред тях. Банкова директно нарече въпроса с оставките "болшевишки маниер" пред БНР. Диляна Грозданова, която не подписа писмото, също каза, че не би подала оставка под натиск и че всеки депутат е свободен да изразява мнението си. Заканата на Симеон Сакскобургготски за санкции срещу депутатите, които му писаха, някои разтълкуваха като подкана да напуснат парламента.

Камен Влахов бродеше бесен из кулоарите заради изявленията на Банкова. "Ако аз с недостойни и непочтени методи се опитам да бламирам собственото си правителство, щях да си подам оставката, а не да чакам някой да ми я поиска", обяви той.

Въпреки очакванията премиерът не дойде на снощното заседание на групата. От изявление на Пламен Панайотов обаче се разбра, че последната дума за санкции срещу авторите на писмото ще е негова. Той заяви, че никой от ръководството няма да настоява за наказания, въпреки че по правилник парламентарната група е единственият орган, който може да взима решение за санкции срещу депутат. В дневния ред все пак беше включена точка за обсъждане на публичните изяви на някои народни избраници, поискана от 32-ма депутати при предната сбирка.
511
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД