:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 466
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

9 март става официален празник в памет на жертвите на холокоста

9 март да стане официален ден за почитане паметта на жертвите на холокоста и да бележи спасяването на българските евреи, се договориха вчера президентът Георги Първанов и израелският посланик у нас Емануел Зисман.

Външнополитическият съветник на Първанов Георги Димитров обясни, че президентът поел ангажимент да стане инициатор на форма, по която 9 март да бъде честван. Зисман каза, че идеята била обсъдена с предния президент, но "по различни причини не се е осъществила". Дипломатът заяви още, че Първанов ще е патрон на честванията тази година.

Зисман съобщи още, че заплануваното за 6 и 7 март двудневно посещение у нас на израелския външен министър Шимон Перес няма да се състои заради напрегнатата обстановка в Близкия изток през последните дни. "Правителството ще обсъди твърди мерки, това няма да е окупация, но трябва да се сложи край на лъжливата и шантажна политика на Ясер Арафат и палестинската автономия", обяви Зисман.
730
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД