:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 561
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ако Доган печели по 1.5 млн. от хоби, колко ли печели от друго?

Ако и този път никой не бъде наказан за търговия с влияние, ще трябва да окачим официален ценоразпис на всеки политик. Така поне ще знаем на кого колко за какво плащаме
Сергей Станишев подари за рождения ден на Ахмед Доган микроскоп. Явно добре е знаел, че науката му е хоби. При това доста добре заплатено.
Няма съмнение, че политиците заработват по нещо допълнително. Повечето тайно, малцина - явно. Стефан Данаилов играеше в постановки и филми; Божидар Димитров си води предаването по БНТ; Вежди Рашидов едва ли се е отказал да продава отливки. Безобидна работа. Другите, които са в сивия сектор между политиката и бизнеса, обикновено получават изненадващо наследство - баба им дарява семейна къща със златни керемиди в Долно нанагорнище или дава спестяванията си от пенсията за ново БМВ. Трета категория хора обаче не си падат по такива евтини манипулации. Доган безспорно е сред тях.

Ахмед Доган говори малко, но когато го направи, ехото дълго заглъхва. Рядко прави резки движения, но пък те оставят трайна следа в живота на страната. Този път например ни стресна с официален хонорар по консултантска дейност - 1.5 млн. лева. Сумата е сериозна, но още по-сериозен е казусът. Забравете лакейските обяснения на ДПС за водородното хоби на Доган, лабораторията в Боянските сараи, дългите беседи с известни учени за хидрология или фитинги.



Доган има една коронна дисциплина - властта



Той без преувеличения е единственият жив йокозуна в политиката. Може би и други държавници са генерирали и капитализирали власт, но Доган не се крие. Човек се подписва под документи само ако е суперсигурен, че последици няма да има. Около договора на подопечния на "Минстрой" Институт по минно дело и Доган има още много тънки детайли. Като се започне от трайната топла връзка на Доган с "Мултигруп" и остатъците от бившата империя и се стигне до съмненията, че може би лидерът на ДПС е собственик в сянка на фирми като "Минстрой". Но тук категорични факти няма, така че няма да правим категорични заключения. В случката обаче има един много ясен казус, който е тест за волята на управлението на ГЕРБ.



Казусът е политически, морален и може би - криминален



Комисионната на Ахмед Доган е първото сериозно доказателство за облагодетелстване на управляващ политик и за търговия с влияние. ДПС и лидерът на партията бяха мандатоносители на предишното управление на страната. Хидровъзелът "Цанков камък", "Доспат", каскада "Горна Арда" и язовир "Тунджа" са проекти, подкрепени от кабинета на Сергей Станишев и платени от държавната НЕК. "Минстрой" е сред изпълнителите на тези проекти. Доган получава пари от нейна фирма. Ясно като бял ден. Даже и документи има.

Проектът, подписан от Доган, сигурно не е лош. Още повече, че май е направен много преди Доган изобщо да е знаел, че ще бъде политик, а и е наел като подизпълнители срещу мнооооого по-малки суми специалисти. Идеята да се намери препитание на хората от Родопите също си струва. Обаче е нагло политик да се облагодетелства по този начин - да взема комисионна като супервайзер на специалисти за проекти, които се финансират с държавни пари по времето, когато той е супервайзер на цялото правителство.

Поради всички тези причини казусът



изправя премиера Бойко Борисов пред сериозно изпитание



Лайтмотивът на Борисов е, че "тройната коалиция изяде всичко" и затова държавата сега крета. До този момент обаче нито Станишев, нито Сакскобургготски, нито Доган са били истински сложени на дузпата. Днес имаме класически случай на конфликт на интереси и ще е много любопитно как властта ще изиграе подадената топка.

Преди изборите днешният премиер често анатемосваше Ахмед Доган, но след това като че ли забрави за него. В прокуратурата попаднаха ексминистри от ДПС, като Нихат Кабил и Валери Цветанов, за които отдавна се знае, че са низвергнати от Сокола. Приближените на Доган, като Емел Етем и Джевдет Чакъров, чиито зулуми в министерствата отдавна са документирани, даже не са помирисвали прокурор. Заплахите за огромни глоби от ЕС за екоминистерството заради забатачени и порочни проекти очевидно не са достатъчен повод Чакъров да бъде поне разпитан. А паралелно със закриването на Министерството на бедствията и авариите потънаха и доказателствата за разхищенията на милиони за безсмислени проекти.



Да предизвикаш Доган обаче е деликатна работа



и трябва много кураж да го направиш. Какво може да последва ли? Още в края на годината ДПС намекна какво може. Тютюнопроизводителите блокираха няколко пътища в страната и премиерът бързо клекна пред исканията им. Доган има чудовищен ресурс да предизвиква нестабилност, протести и какво ли още не. А и винаги може да разиграе етническата карта. Тази тактика досега действаше безотказно. Затова реакцията на Борисов ще покаже дали той наистина иска да промени порочното статукво в българската политика. Ако Генерала се притесни, скрие или прехвърли топката на своите орлета, значи е настанало време да окачим официален ценоразпис на всеки политик. Така поне ще е ясно на кого колко как и за какво даваме.
54
12516
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
54
 Видими 
25 Март 2010 20:59
Той президента шефа на Евророма не позвили да седи в затвора - че Доган ли?
25 Март 2010 21:27
Стефан Данаилов играел в "постановки" (??), а Вежди Рашидов "продавал отливки"
Вие, господин Спахийски, вероятно и от футбол разбирате?
25 Март 2010 23:29
Към днешна дата Спахийски вече ползва остарели представи - че Доган говори рядко, но съдържателно, че е единственият, който знае как да търгува с власттта си, че въобще има някаква власт. Напротив, дори ако по някаква причина Доган отново се спаси от съдебно преследване, това ще накара на следващите избори да напират да гласуват дори 15-годишни.
26 Март 2010 00:45
Лянча, Въпросът е: Дали не е настанал моментът всеки да се спасява поединично? Знаеш поговорката "Няма честност между крадците".

Сократе, Емил Спахийски в днешния "Наблюдател" е отворил тема точно по въпроса. Засега залагам на кончето "бивши имоти на профсъюзите"... беха по-богати и от БКП, а и по-малко ги засегна законът за отнемане собствеността на тоталитарните организации... "днешни имоти на Доган, Кръстьо Петков, Желязко Христов, Лъчезар Тошев и Фьодор Горанко". Тоя последният беше шефът на почивното дело и, ако е жив, е от години в ЮАР. Но, "доста е злобата на днешния ден". Ще "пусна" тия неколко имена и "под Спахийски". Не за трафик, разбира се, а в услуга на колективната форумна памет.[/quote]
26 Март 2010 01:01
Горанко го знам, Лянча. Работил съм под негово командване. Макар че най-незабравими спомени съм запазил от безумната фигура на Иван Димитров.
26 Март 2010 01:39
Хайде стига шменти-капели, ако някой наистина иска да закопчае Доган може да го направи само по метода "Ал Капоне". Достатъчно е да го попитат дали си е платил ДДС-то. За 1, 5 милиона хонорар се падат тъкмо 250 хиляди лева. Да, ама онзи пандурин Цветанов побърза да издаде индулгенция за законосъобразност на Сокола. Явно такава е била уговорката...
26 Март 2010 03:18
Много добре .... особено това с етикетите за политиците...
26 Март 2010 05:02
"...... Доган има чудовищен ресурс да предизвиква нестабилност, протести и какво ли още не. "
Значи е заплаха за националната сигурност. Нема ли кой да го гръмне туй куче бе?
26 Март 2010 05:29
От кога протестите са разглеждат, като заплаха за националната сигурност, а не като нормално упражняване на нормално демократично право в една демократична държава ?
26 Март 2010 05:41
Да предизвикаш Доган обаче е деликатна работа

и трябва много кураж да го направиш.

За съжаление юнак Бойко е куражлия само пред тези, които му се кланят всеки божи ден.
26 Март 2010 06:27
Брайти , а кой гласува закона да нема протести пред Народното събрание , а ? Що тогаз не го зададе тоз въпрос ?
Щото твойте приятелчета - червенопрашковци бяха на власт и евентуално "... нормално упражняване на нормално демократично право в една демократична държава " би разклатило именно тяхното управление. Бяхте се стреснали от студентите , учениците и децата. Що бой отнесоха залудо горките.
Аз тогава предупреждавах че ще дойде време по тоз закон полицаите да трошат кокали баш на вашио електорат ама кой да слуша. Хак ви е.
26 Март 2010 06:33
Брайти , а кой гласува закона да нема протести пред Народното събрание , а ? Що тогаз не го зададе тоз въпрос ?

VOCI,
Винаги съм го задавал. И си опресни информацията - ограниченията ги приеха Герб. Тройката не са приемали ограничения.

Редактирано от - Brightman на 26/3/2010 г/ 06:34:47

26 Март 2010 06:40
Лъжеш. Не ти говоря за ограничения , а за ЗАКОН . С който се забраняват протестите пред народното събрание. Приет през януари 2009. Половин година преди изборите. Не се прави на шашав. Много сполучливо ти се удава. Мое те приберат.
26 Март 2010 06:46
VOCI,
заблудил си се. Говореше се, но закона го приеха Герб наскоро. Провери си информацията, вместо да спориш.
26 Март 2010 07:03
Доган е въздух под налягане. Създаденият в българите страх е просто страх от реалността. Доган няма повече власт от останалите политици. Той просто умело внушава колко е силен. И, за съжаление, това хваща декиш.
Никакви турци няма да се вдигнат в негова защита, никакви размирици няма д аима.
Доган втълпява в обществото колко е незаменим, за да не го заменят. И да се види, че и без самозван петел съмва.
Спокойно, в самото ДПС постепенно го изолират. За което спомага и конспиративният му навик да не действа пряко, а с посредници. Така полека-лека силата минава по предавките. И кормилото си остава в ръцете му - но висящо в пространството.
ББ някак си смени стратегията си по отношение на Доган. Президент, Станишев и други атакува директно. Понякога дори без артилерийска подготовка.
А Доган обкръжава, стяга обръча, постепенно изолира. Нанася пробни удари /бившата метреса на циганина ненапразно се обади и предизвика гнева му/. Просто изтеглят Доган от дупката му - за опашката.
П.П. Да похваля редакцията, че е постъпила интелигентно и май само тук не са размахвани чаршафите на несбъднатото семейство във вид на писма: "А пък тя, другарю съдия...".
----------------------------------------- ---------
Блогът на Генек
26 Март 2010 07:08
Мишките се самосугестират, колко котката вече не е страшна. Забавно е.
26 Март 2010 07:13
На мен лично Доган не ми е симпатичен. Но прави впечатление как на времето журналистическата гилдия се кланяше пред Доган, определяше го като най-добрият политик в съвременна България. Днес същите тези журналисти взеха да го оплюват. Не може ли някак си по-обективно да се пише, да не се отива в крайности?
А Брайтман е прав в спора си с Воци. Тук отново прави впечатление отношението на журналистите. Докато законът се обсъждаше по време на предишното правителство, те сипеха огън и жупел срещу проекта, днес всички мълчат.
Очевидно критериите на "рефера" са различни.
Иначе наистина няма нищо лошо в това митингите да са малко по-далеч от сградата на парламента.
26 Март 2010 08:02
На мен нещо не ми е ясно около тази 'търговия с влияние'. В статията се споменават пет проекта, но комисията в НС ще разследва Доган само за 'Цанков камък'. А точно там търговията с влияние стои някак не на място.

Защото там има един чужд и най-важното частен посредник - австрийската 'Алпине бау'. И тя, частната австрийска фирма, се явява възложител на държавния 'Минстрой', който, от своя страна, плаща на АХмед бей.
Къде е продал влиянието си той ? Ако е повлиял австрийците да наемат българския 'Минстрой', вместо, да кажем, техния си 'Щрабаг', едва ли това е вреда за България. Подобни действия обичайно се окачествяват като национално отговорно лобиране.

Остава да се търси мошеничество при търга и възлагането на "Алпине бау'. Значи, ще трябва да се докаже, че този търг е манипулиран и че австрийците са мошеници и рушветчии. С което скандалът ще придобие съвсем други измерения.

Въобще има нещо ново, нещо неочаквано в тази ситуация. Не това, че Доган е взел голяма пачка - той това си го призна преди доста години с прословутото си изказване за обръчите. Но защо точно сега, осем месеца след идването на власт на ББ ? При това след като той демонстративно отказа да изпълни предизборните си закани срещу ДПС. Какво се случва, какви пластове се разместиха ? Дали пък наистина Доган започва да губи влияние вътре в партията си, макар това да изглежда невероятно ?
26 Март 2010 08:06
Не ми прилича на сугестирани мишки до котка. Най ми прилича котката да е влязла в капана и мишките се чудят да я пускат ли или да си я оставят по-дълго там.
26 Март 2010 08:06
Brightman


26.3.2010 г. 06:46:33 VOCI,
заблудил си се. Говореше се, но закона го приеха Герб наскоро. Провери си информацията, вместо да спориш.

За пореден път извърташ фактите както ти е удобно, Брайтман. Що не цитираш точния текст, който беше приет и който параванов върна за доуточняване?
26 Март 2010 08:13
Извинявай, Генек, но Доган съвсем не е "въздух под налягане", колкото и да ми се иска да си прав. Зад него стои уникална политическа организация - от една страна, стройна и дисциплинирана партия от лидерски тип, а от друга - разполагаща с ясен и предан етнически електорат. Доган тотално контролира няколко области в България и няколко десетки общини.
Вчера, в друга дискусия, се спомена колко важно е невидимото за широката публика 'второ ниво' в администрацията, нивото на междинните чиновници. А ДПС през осемте години на власт настани множество свои хора именно на такива, невидими отвън постове. Да не говорим за изцяло тяхното министерство.
Така че, да не бързаме да го отписваме. И в никакъв случай да не го подценяваме. Вече писах, но ще повторя - някак много бързо и категорично Бойко престана да го споменава в списъка на виновните. Не вярвам това да е само заради вестниците на Кръстев и сина й.

26 Март 2010 08:16
Браво, Спахийски!
26 Март 2010 08:49
За разлика от Мадам В, автора е мнооого деликатен с Доган...щото Доган не е самотно кълвяща птичка в политичекия ни птичарник...?!И все пак браво г-н Спахийски...
26 Март 2010 09:15
Така че, да не бързаме да го отписваме. И в никакъв случай да не го подценяваме.

О, не го отписвам. Но и зная - на страха очите са големи. А нас ни изманипулираха - страх от етнически конфликти, страх от етническа партия, страх от един вилнеещ нагъл циганин /Лечков играе по тая система/.
Та - да не го надценяваме.
Още повече, че Доган е явна маша. А знаем - изтъкаха платното, ритнаха кросното.
Е, май се прицелват с лек шут.
26 Март 2010 09:32
"...... Доган има чудовищен ресурс да предизвиква нестабилност, протести и какво ли още не. "

Защо държавата допуска един самозабравил се политик да изнудва и рекетира всички- политици, народ, както и собствения си твърд електорат, ей така- за да може да прави каквото му скимне вече години наред...?
Нима държавата няма ресурс да го озапти и да сведе дейността му и егото му в нормални граници?
Какво пречи на на политиците, на Прокуратурата и Съда да вкарат в релси този очевидно заслепен от самодоволство и собствено величие човек?
Политиците не разбират ли, че стават смешни и жалки в очите на народа си заради увъртането около Доган, заради нерешителността си да се справят с тоя наглец...? Те губят...не го ли разбират? Остава въпросът - И Бойко ли ще остави Доган да си развява пояса както иска? Ако това се случи, значи е дошло време да се огледаме за човек, който ще реши проблема Доган.

Редактирано от - Benedicta на 26/3/2010 г/ 09:34:19

26 Март 2010 09:51
От известно време ставаме свидетели на едни и същи плачове.
Защо Боко така? Защо Боко онака?
Направи нещо Боко. Отново плач.
Защо Боко онака? Защо Боко така?
Ето - само преди няколко дни си бяха плюли в устата: Боко и Цв. Цв. да не се оплакват от съдебната власт. В тях е законодателната. Да променят законите и да повлияят на съда. Ако не го сторят - значи не искат престъпниците да влязат в панделата.
Съветът им биде изпълнен. И какво? Пак рев. Не искали точно това.
Същата работа с Доган.
Спомнете си само колко рев се изрева откакто новото правителство дойде на власт. Боко се е сдушил с Доган. Боко няма кураж да ритне Доган. Айде Боко, като си толкова бабаит, що не бръкнеш отзад на Доганя.
Сега изведнъж СЪЩИТЕ хора плачат за великия пулитик. Че и за добрата Държавна сигурност отгоре на всичко. (?!?!)
Ех, маамустара.
Как да им имаме вяра? Как да се обединяваме с тях за едни общобългарски интереси.
А поне лично на мен много ми се иска...
26 Март 2010 10:12
Защо Боко така? Защо Боко онака?
Направи нещо Боко. Отново плач.
Защо Боко онака? Защо Боко така?

Един възможен отговор е, че това, дето Боко го прави, е хаотично, безсмислено и по-скоро вредно. Че Боко е еднолично превъплъщение на триглавата коалиция от приказката 'Орел, рак и щука'.
26 Март 2010 10:15
Друг възможен отговор е, че има някои неща, дето гги правеше Серго, а Боко разпалено ни убеждаваше, че са лоши и вредни. И които той самият сега прави. И човек наистина се чуди и се мае - да хвали ли, да критикува ли ....

Объркват се людете, ша знайш.
26 Март 2010 10:31
В понеделник се навършват шест години от една важна дата, на която, освен всичко друго, България следваше да е затворила страницата "Доган". Минаваше ли пътят на страната ни към ЕС през Босфора? Без съмнение. Членството ни в НАТО бе ясното политическо условие за приемане в ЕС, а то в известна степен зависеше и от Турция. Дотогава, 14 години Доган бе изразител на протурски интереси, но по отношение на НАТО те обективно съвпадаха с нашата политика. Ролята му щеше да е приключила на 29 март 2004 и вероятно нямаше и да си спомняме вече за него, ако година по-късно една друга партия и двамата й лидери не бяха извършили национално предателство.
26 Март 2010 10:38
. Хидровъзелът "Цанков камък", "Доспат", каскада "Горна Арда" и язовир "Тунджа" са проекти, подкрепени от кабинета на Сергей Станишев и платени от държавната НЕК. - Авторът да си направи справка- Цанков камък се взе решение да се прави по време на бай Симо 2003г., За Доспат няма дзвижение- то язовира сие построен още по времето на ТЖ и най-дългия в Страната, каскада "Горна Арда " - тръгна по времето на Костов, рестартира по времето на ББ , Тунджа не се знае изобщо дали ще се прави, за тоз язовир много настоява Турция и поскоро е милиоративен , отколкото енергиен. мен ме интересува самия доклад кога е направен (година , срок) кога е приет и кога е сключен договораза консултанските услуги- от там ще стане ясно как се търгува с влияние и се перат пари. зада тръгне строителството 2003г на цанков камък поне идейния проект трябва да е готов 2002г., Горна арда проекта трябва да е готов идейния 1999-2000г.
26 Март 2010 10:52
Гоце да вади торбата с ордените и да ползва последния влак преди капичъна да стисне на втори опит другарската ръка на соколя.
Щото бай Марин може и да почне па ползва помилуйките по собствено усмотрение
26 Март 2010 10:53
Имаме уникална можност , да видим "наш Амет в безгащи" , сиреч , без "електорални" му потури . Като медуза на сухо иде и дано е най-сурова Присъдата на националното ни Общество , над политическия дубликат на "Цанков камък" - етническата формация ДПС ...
26 Март 2010 11:02
Що ли закачате човека, че тя дясната му ръка , Емел Етем вдигта палат в Банкя като Слънце, а за фирмите си из България вече и тя трудно държи сметка! И това няма нищо общо с управлението на милионите при кризи и с бездънния Държавен резерв
26 Март 2010 11:05
Лайсна,
Може, може ама за обeктивност никой не плаща

Редактирано от - malinas на 26/3/2010 г/ 11:08:43

26 Март 2010 11:08
Има ли Доган възможности да дестабилизира страната? Определено. Коя е правилната стратегия за неутрализирането му? Тази на непреките действия. Проверките на самия Доган са необходими, за да го държат в лъча на прожектора и като сигнал към етническата му опозиция. Но без да се бърза и без крайности. Много по-важно е да успее отстраняването на Първанов и да се стигне до присъди за обвинените големци. Най-важното обаче е до българските турци да стигнат ясни знаци за разбиране и подкрепа от ГЕРБ и опозиционните на Доган партии на българските турци. Една неголема част от 13-те милярда да стигнат до тех още през 2010 и през 2011 ще можем да кажем, че сме се разминали с големи неприятности.
26 Март 2010 11:17
Присъдата на националното ни Общество , над политическия дубликат на "Цанков камък" - етническата формация ДПС

Бийгъл, узми се у раце. Червената ти пропаганда е едно, но дрънкай по-малко за "присъда" над парламентарно представена партия, и то по явно дискриминационни мотиви. Тва не са ти маркс-ленинските локуми
26 Март 2010 12:01
Сократ- май, Вие?! на кого сте /тай-ен/ "пей-ар", че не ми става ясно...?! Ха Ха.
26 Март 2010 12:35
На Ксантипа е пи-ар
26 Март 2010 12:38
не завиждайте андрешковци на консултантските хонорари на Сокола ако Доган успее да съживи Родопите с проектите си, както е било "оживено" по времето на султаните (четете историята преди да завиждате), никакъв хонорар няма да му е голям!!!
При КапитализЪма ХОНОРАРЪТ е според качеството на КОНСУЛТАЦИЯТА а не според това коя е сумата няма да дразни Андрешко.... така беше при Тато... ама Тато го ритнахме за винаги нали???
26 Март 2010 12:47
Генек,
мисля, че напипваш вярно посоката.Всяко начало има край.
Бай Хасан, за мен Сокола е човек, който въобще не го интересува чуждото мнение.

Той е такъв тип, че поуката не я познава.Такива хора накрая свършват с "главата в стената".Жалко, че използва добрия турски народ за собственото си облагодетелстване.Откакто я няма Трудова повинност в България нищо съществено

не е построено.

Препоствам, мое старо мнение.А бе, къде е Хасаня.Губи се нещо от красотата във форума.Изглежда и Доган, ако не е в първите редове ще е същото.
26 Март 2010 12:49
Милчо,
Ами като поглеждам - напоследък май ставам пи-ар на БСП. Агитирам да се прочисти и да се реформира като истинска лява партия, от каквато имаме нужда.
Но идеята сякаш не се харесва на никого.
26 Март 2010 12:56
Боби 45 набор, разкажи ми историята, как са били оживени Родопите при султаните. Къде да прочета тази история? Доган си заслужава хонорара определено и аз предлагам всяка година целият брутен вътрешен продукт на страната директно да му се превежда в дебитната карта. Това ще е справедливо, защото Родопите никога не са били по-оживени, съживени и възродени.
26 Март 2010 12:58
Извинете за "B"
26 Март 2010 13:40
Лянча мили ,
Не туряй цвят на кучето ми и не се дръж като кукувица в "гнездото" от тези , които то и без да партизира , поне от пет години отстоява . Темата за ДПС в националния ни политически живот ще срещнем , че и дано е подходяща дописката ...
26 Март 2010 14:28
За това куче трябва да се обадиш на домоуправителя и да го опишеш кое е то, защото кучето също ползва асансьора и стълбищното осветление.
26 Март 2010 15:10
Сега, понеже Доганя е на пангара /вербално за съжаление/, виждам доста къчове се хвърлят около него, сигурно пак напразно.
Нямам преки впечатления лично от Доган, но на едно от протежетата в обръчите му, съм му сърбал попарата пряко. При това точно в направление, свенливо назовавано тук "консултантски услуги" и т.н. На всичко отгоре си беше с "българско самосъзнание".Бивш комсомолец от други обръчи, в друго време. Пази Боже! На такова нагло еничарско наконсултанчване не съм бил пряк очевидец през последните 20 г. Не знам точно колко струва нито Цанко, нито камъка му, но това, което гледах как се "цуна" беше с повече от 6 цифри. 2003 г. Явно Доган е достатъчно хитър да не си цапа ръцете сам - има си хора за тази работа и не вярвам да му намерят чалъма лично на него. Мечтите са за под юргана. Но, ако искат и хвърлят едно око на обръчите му, и успеят от там да изкарат маалко от малко на светло, пък и съда да си свърши работата...Но, млъкни сърце!Току що споменах за къде са мечтите.
26 Март 2010 15:13
През деветдесеттте на миналия, Доги се беше пофалил, че е милионер в зелено, вероятно щатско, то и не в една дискотека лепеше стодоларки по циците на денс-гърлите. Тогаз обаче е пичелил от професията "пулутик". Сега, като човек със странно и интересно хоби му се налага по-нисък стандарт - само некакви мижави 1-2 млн. , че на всичко отгоре и - левчета.
26 Март 2010 16:00
Васик мили ,
Имам кучето ми срещу уроки и ... фризер . Далечна рожба е сър Чарли - любимец на сър Чарлз Дарвин и кръстник на първия му кораб . Не лае , но захапката му е силна . Надлежно му плащам таксите , а като домоуправител и глоби му турям ...
26 Март 2010 16:06
Електоратът на Доган в огромното си мнозинство са почтени и добри бедни хора. В момента ударът по Доган поставя на сериозно изпитание вярата във вожда, защото действията му противоречат на ценностната система на избирателите му. Политическата система у нас е изправена пред сериозен вакуум, предизвикан от разочарованието от Доган и досегашната политическа монолитност на етническа основа. Опасни за националната ни сигурност вече не са възможностите на Доган за конторл и манипулация на електората си, а намеренията на тези, които са се прицелили да заемат мястото му.
26 Март 2010 16:16
Летец,
Не съм сигурен дали го казах тия дни, затова рискувам да повторя.
За един българин е малко трудно да усети кое в тази история нанася най-голям удар на Доган.
Не това, че е отмъкнал голяма сума по повече или по-малко непочтен начин. За това неговите хора дори ще му ръкопляскат.
Но мизерните възнаграждения, които е хвърлил на истинските изпълнители, ще потресат всеки истински турчин. Те са много чувствителни на тема "патрон" и "закриляни от него".
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД