:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Бомба изкърти няколко врати на 9-етажен блок в София

Взривиха жилището на сина на Богдан Карайотов

Синът на ексследователя е адвокат на шефа на дискотека "Индиго"
Снимка: Борислав Николов
Бомба избухна вчера пред жилището, където живее адвокат Стефан Карайотов - син на известния бивш следовател и прокурор и настоящ член на Висшия съдебен съвет Богдан Карайотов. Самоделно взривно устройство избухнало в 4,10 ч призори пред входната врата на апартамента на 8-ия етаж в бл. 13 на столичния ж.к. "Зона Б-5", съобщиха от МВР. Жилището е собственост на икономистката Румяна Ташева, с която Карайотов-младши живее. Двамата са спели по време на експлозията и не са пострадали. Взривната вълна избила само блиндираната врата на апартамента. В жилището не са нанесени щети. Вратите на двата асансьора на етажа бяха откъртени и силно деформирани, както и тези на жилищата срещу и под това на Ташева. Изпочупени са и стъклата на блока до деветия етаж. Според експерти, които са извършили оглед на мястото, бомбата е била с по-малка мощност от тази, която беше заложена за адвокат Илиян Василев през февруари и със сигурност не е била предназначена да убива. Вчера около обед все още трима униформени охраняваха входа на блока, а двама - 8-ия етаж.

Малко преди 7 ч. да види какви са пораженията дошъл лично главният секретар на МВР Бойко Борисов. Стефан Карайотов, който до 11 ч. все още разчистваше пред жилището, потвърди, че двамата са говорили, но отказа да каже какво. Според близки на Карайотов Борисов изказал предположение, че атентатът може да е насочен и срещу баща му. Самият адвокат обаче заяви само: "Не мога да коментирам дали е свързан с баща ми, трябва да попитате този, който е сложил бомбата. Аз не съм получавал заплахи от никого."

"Няма да правя коментар, ще кажа всичко, което имам, на полицията", обяви пред "Сега" Богдан Карайотов.

Според близки на Карайотов-старши обаче той подозирал, че атентатът може да е насочен и към него. Полицията работи по тази версия. Другата е, че взривът е заради адвокатските дела на сина. В момента той е защитник на управителя на печално известната дискотека "Индиго" Ангел Николов.

Проверява се дали камерите на близкия до входа на блока клон на банка "Биохим" са запечатали атентаторите.



каре

Стефан Карайотов е завършил факултета "Държавна сигурност" в Симеоново, за кратко е работил при някогашния шеф на Главно следствено управление Леонид Кацамунски. След това започва да адвокатства. Като защитник на ВИС-2 Карайотов-младши бе замесен в скандал по случая с въоръжения грабеж на казиното на хотел "Рила" преди години.
3946
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД