:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 367
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Подпорна стена на незаконен строеж се срути заради дъжда

Свлачище затрупа съпрузи в дома им, мъжът умря

Габровско без ток след мокър сняг, Хасково наводнено
Скално свлачище затрупа двама съпрузи в собствената им къща в Асеновград вчера, мъжът загина, жената е в болница.

В 5.20 ч. сутринта домът им на ул. "Юговска" 9 бил разрушен и затиснат под скална маса, тръгнала по ската след срутване на подпорна стена.

Съседите от околните къщи, долепени до тази на Ангелови, са се събудили от страшния тътен на свличащите се скали и са повикали полиция. За спасителни екипи, дошли да разчистват срутилата се пръст, единственият ориентир били виковете на затрупаната 56-годишна Кера Ангелова. В 9.30 ч. тя е извадена изпод развалините. Жената е ранена и е настанена в болница. Издирването на 67-годишния й съпруг Ангел Ангелов е продължило още час. Той е открит мъртъв в руините на къщата. По първоначални данни мъжът е загинал още при самото срутване, при което вероятно е бил ударен от прекършена греда.

От дома на семейството не е останало нищо. Къщата им е била паянтова, 120-годишна постройка. От Гражданска защита са предупредили обитателите на съседните домове незабавно да се евакуират заради опасността свлачището да се активизира отново. От общината са предложили на хората да бъдат временно настанени в общежития.

Свлачището е било предизвикано от проливните дъждове в региона. В близост до къщата обаче се намират няколко незаконни постройки и от Гражданска защита смятат, че те са една от причините. Срутила се е каменно-тухлена стена на незаконен строеж. Той е бил спрян с административно разпореждане на общината. Свлачище се активизира вчера и във Велико Търново. Могат да пострадат домовете на 4 семейства.

Свлачище отряза село от света

Около 150 куб. метра скална маса отрязаха от света старопланинското село Сливето. Камъните са затрупали и единственият път, водещ към съседното село Ветрен.

39 селища в Габровско и няколко квартала в самия град останаха без ток заради прекъснати два далекопровода след навалелия през нощта обилен мокър сняг. Екипи на "Електроразпределение" са работили цяла нощ за отстраняване на авариите. Пречупени са и много дървета и клони, наети са групи секачи за отстраняването им от пътищата, съобщиха от Гражданска защита. Снежната покривка в района е около 40 см.

Хасково пък беше наводнено вчера от обилните дъждове.

Заради наводнението пред местния хлебозавод автомобилите, които разнасят хляба, не можеха да минават за часове. Нивото на водата в паркингите пред складовете за търговия на едро в индустриалната зона на Хасково пък достигало до 60-70 см. Най-вероятно заради задръстени шахти тя не е могла се оттече в канализацията, казаха огнеборци.
552
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД