:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 497
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Надежда спечели още една битка - подреди свой НИС

Най-ценното в новото ръководство на сините е в това, че в него почти липсват провалени политици. Както и такива, над които тегнат съмнения за корупция и клиентелизъм
Надежда Михайлова спечели първата си битка - успя да подреди такова ръководство на СДС, че всички в партията вчера въздъхнаха облекчено: "Хууу-бав НИС." Може да изглежда малко странен - няма го Костов, няма го Соколов, пълно е с някакви неизвестни юнаци, но пък точно за това е хубав...

Въпреки че неразумно посети в понеделник фондация "Демокрация" и обсъди идеите си за ръководство с Иван Костов, въпреки че Той заявил вчера, че е доволен от състава на ръководството,



новият НИС е НИС на Надежда, а не е НИС на Командира



Кой влезе в ръководството на СДС?

Влезе Едвин Сугарев - човек, който, меко казано, не може да бъде контролиран - ни от Костов, ни от Костовица. Еди доказа през всичките тези години, че е самостоятелна бойна единица. Той стреля, без да се съобразява откъде духа вятърът.

В НИС, и то като зам.-шеф на партията, влезе Владимир Кисьов - човек от екипа на Надежда във външно министерство. В НИС е младият Николай Младенов, който отдавна е в борбата плътно до Надя. В НИС е световнонеизвестният досега д-р Ваньо Шарков. По-важното е, че той е от Свищов, а пък Свищов е във Великотърновско, а пък Надежда Михайлова по едно време бе шеф на сините в старата столица. Всички, изброени дотук, както и главсекът Иван Иванов са абсолютно личен избор на Надежда.

Кой друг е в НИС? Ексдепутатът Господин Тонев. Изключително спокоен и тих седесар, който досега не се е намесвал в партийните борби. Динко Тонев не последва Христо Бисеров, въпреки че е от Хасковско - от бастиона на бившия сив кардинал. Името на Тонев се свързва с ексчлена на НИС Никола Николов, на когото бе секретар, но пък Никола Николов дейно подкрепи Надежда в избора й за председател. В смисъл - Динко Тонев е абсолютна част от екипа на Надежда, а не е привнесен изкуствено в него.

В НИС влезе и Ергин Емин от Разград. Напоследък той е лансиран от всички. И Катя Михайлова го предложи в своя НИС, и Костов го харесваше, а щом е от Разград, значи допада и на Никола Николов.

Виж, чия инвестиция е спецът по инвестиции Пламен Орешарски - това е въпрос с повишена трудност. По-скоро не е на Надежда Михайлова. Катя Михайлова го искаше в своя НИС, той бе в министерството на Муравей Радев...

И накрая - Екатерина Михайлова. Единствената представителка на стария НИС освен самата Надежда.

Включването на Катя Михайлова в НИС даже не е белег на приемственост. Каква приемственост, за Бога? Това е прост знак. Нещо от рода на "Пазим тука един стол за бившата шефка. Редно си е". Както и да го погледнеш, дори при криза в НИС Надежда Михайлова



ще има абсолютно мнозинство в оперативното ръководство



Най-големият успех на Надежда Михайлова при реденето на НИС е в това, че тя успешно изхвърли от ръководството всички стари муцуни. Няма го Соколов, няма го Муравей, няма го Пламен Иванов. Няма го символа на старите лица в СДС - Иван Костов.

Очевидно Надежда правилно е разбрала посланието на делегатите от 13-ата национална конференция - те поискаха нови хора да поведат организацията, но да се запази старата политика.

Оттук нататък никой не може да каже, че в ръководството на СДС е пълно с провалени политици. Почти никой от новите в НИС не е участвал активно в управлението и не носи отговорност за какъвто и да е провал.

Още по-ценно в новия НИС е, че там



няма лица, над които тегнат съмнение за корупция



и клиентелизъм. Това е факт.

Само по този начин - чрез чисто нови хора, които, макар и сравнително неизвестни, придават нова физиономия на СДС, тази партия може да се измъкне от кризата. Това не разбираха "старите" НИС-аджии, групирани около кандидатурата на Екатерина Михайлова.

Могат ли хората от Свищов, Разград, Монтана, Димитровград, Ню Делхи и т. н. да работят като екип, да си разпределят отговорностите и заедно да отбиват атаките, които непременно ги чакат във вътрешнопартиен план - това е големият въпрос днес в СДС. Ръководството на Надежда получи своя кредит на доверие и сега разполага с ограничено време да овладее цялата партия. Ако новият лидер не продължи поголовното подновяване из коридорите на "Раковски" 134, напъните за реформа могат да се окажат напразни. Шефове на отдели, лидери на страшни съдилища, координатори - всички те трябва да си ходят, за да дойде наистина новото време в СДС.
914
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД