:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Справка----- Кой е Стоян Чешмеджиев?

Стоян Чешмеджиев е инженер по професия и не се е занимавал с журналистика. Името му нашумя през 2000 г., когато държавният финансов контрол установи нарушения, свързани с ремонта на държавното Радио "Варна" и продажбата на старата му сграда, съобщи "Медиапул". Според ревизорите незаконосъобразната продажба на зданието по занижена цена е ощетила бюджета с 225 768 лв. Тя е продадена на единствения кандидат ЕТ "Интерсервиз Узунов" за 540 437 лв. при обявена цена 766 205 лв. Сделката е направена по времето, когато директор на БНР бе Вечеслав Тунев, но отговорността е на бившия областен Добрин Митев, организирал публичния търг. Получените от продажбата пари после са били неправомерно задържани в извънбюджетна сметка на радиото и отклонени за капиталови разходи, твърди "Медиапул". Проверката на ДФК установява също, че шефът на Радио "Варна" е сключил договори за строителство и обзавеждане с над 700 000 лв. повече от одобрените кредити според публикация във в. "Капитал". Ревизорите докладват за неефективен инвеститорски и счетоводен контрол и за нарушения на Закона за възлагане на държавни и общински поръчки. Самият Чешмеджиев обвини тогавашния НСРТ, че изпълнява политическа поръчка срещу областния Добрин Митев.

През лятото на м. г. името на Чешмеджиев бе свързано с варненското "Алфа-радио". То беше собственост на фирми, близки до изгонения от България бизнесмен Денис Ершов. После стана собственост на "Глас" ЕООД на Костадинка Цветкова, майката на Чешмеджиев. От рекламната къща "Де Же", създадена да обслужва "Алфа-радио", тогава обясняваха, че са спечелили обществена поръчка да поемат и рекламата на Радио "Варна", макар че в "Държавен вестник" не е обявявана подобна процедура, писа в. "Капитал".
1728
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД