:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 206
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Трийсетина български лекарства - на старите цени от вчера

Трийсетина български лекарства вече трябва да се продават на старите си цени отпреди 1 януари. Вчера в "Държавен вестник" бе обнародвано решението на ВАС, с което се отменя като нищожно правителственото постановление N300 за максимално допустимите цени на лекарствата. С него МС нареди от 1 януари цените на лекарствата да се увеличат с различни проценти. Решението на ВАС влиза в сила и действа от деня на обнародването в "Държавен вестник", т. е. от вчера.

Сега трябва да се върнат старите цени за всички български илачи, които не са пререгистрирани с ДДС. Поевтиняването не важи за чуждите лекарства, понеже те се пререгистрират служебно.

Преди време от здравното министерство обявиха, че от 1500-те наши лекарства са пререгистрирани 741. Така излизаше, че останалите над 700 ще станат по-евтини. Миналата седмица здравният министър Божидар Финков обаче обясни, че в момента се произвеждат и продават едва 20-30 от тези над 700 цяра, които не са регистрирани с ДДС.

5-членка на ВАС отмени ПМС 300 с мотив, че така кабинетът е определил цените на медикаментите, а по закон може само да определя правила и нормативи за ценообразуването.
530
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД