:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 458
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Министри зоват 1 седмица да чистим, спортуваме и ходим из природата

Снимка: Велислав Николов
Събиране на боклуци, садене на дръвчета, разходки из природата, концерти, събори и състезания готвят министрите на екологията, образованието и културата съвместно с шефа на ДАМС Васил Иванов-Лучано. Мотото на кампанията, която трябва да се проведе в седмицата от 14 до 21 април, е "България ДА - Това е моята природа". Идеята била лично на Симеон Сакскобургготски, изтъкна пресаташето му. Той щял да открие концерта на площад "Батенберг" на 14-и, с който ще стартира мероприятието.

Ще има над 30 000 прояви, похвали се културният министър Абрашев. Ще има концерти, спектакли и събори от София до най-малкото селце, зарече се той. Министърът очаквал около 3 млн. участници. Само образователният министър Владимир Атанасов обеща 1 млн. ученици и студенти да се включат. По случай правителствената инициатива те печелят един неучебен ден - 19 април.

По време на "БългарияДА" ще бъдат засадени 100 000 дръвчета, ангажира се екоминистърката. Тя и образователният й колега лично щели да посетят ромските училища в "Люлин" и "Красна поляна", да помогнат в оборката на кварталите и да посадят фиданки.

Навсякъде ще има и спортни инициативи, обеща шефът на ДАМС и обясни, че важното било "да се отпуши напрежението, а не да се гонят високи постижения". Дори църквата щяла да се включи в кампанията, обясни той. Старозагорският митрополит Галактион обещал на Лучано, че в двора на църквата в местността Аязмото ще се играе бадминтон.
 
Снимка: Велислав Николов
903
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД