:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 462
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Парламентът осъди антисемитизма

Народното събрание отбеляза международния ден в памет на холокоста вчера. Вицепрезидентът Ангел Марин, патриарх Максим, главният мюфтия Селим Мюмюн Мехмед, няколко министри и посланици присъстваха на тържественото събрание.

За първи път Огнян Герджиков изрази официална българска позиция за войната в Близкия изток. Мирът според него трябва да се постигне единствено по пътя на преговорите. Представители на всички групи прочетоха слова, в които подчертаваха ролята на България, която единствена заедно с Дания е спасила своите евреи по време на Втората световна война.

Във вълнението си Нина Чилова говореше за "антисемизъм", сбърка името на спасителя на българските евреи, като го нарече Александър Пешев, и спомена, че родината ни е помогнала и на други бежанци, между които прогонените от военната "хуна" в Гърция. Лютфи Местан от ДПС подчерта колко е опасно разпространението на литература с антисемитска пропаганда. Парламентът прие декларация, с която осъди всички прояви на расизъм и ксенофобия.
 
Снимка: Борислав Николов
582
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД