:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Мнозинството от македонците са против смяна на името

на бившата югорепублика, дори ако това коства членството на страната им в ЕС и НАТО, показват данните от анкета на Македонския институт за политически проучвания, цитирани от АФП. Над 62.6% от македонците са против каквато и да е промяна на името, за да се реши спора с Гърция и да се улесни влизането на страната в НАТО и ЕС. Иначе 79.8% подкрепят влизането в ЕС и НАТО.



Ги Верхофстад организира



среща на ЕС "в сянка", която ще се проведе на 15 декември или ден преди поредната среща на ЕС на върха, съобщи електронното издание ЮрАктив. Бившият белгийски премиер, който е лидер на либералната група АЛДЕ в Европарламента, уточни, че срещата в сянка се организира от създадената през септември "Група Спинели". Тя изповядва идеите на федерализма и се противопоставя на ширещия се национализъм в Европа. Обединението е учредено от евродепутати, то кани европейски граждани да се присъединят към него, като изрично посочва, че не е партия. Ги Верхофстад се очертава като лидер и на "Спинели груп". В обединението влизат 33 лица, като то е подкрепено от бившия председател на Еврокомисията Жак Делор, бившия председател на Европарламента Пат Кокс, бившия германски външен министър Йошка Фишер и сегашната зам.-председателка на Европарламента Изабел Дюран.





Иракският президент не одобрява екзекуцията

на осъдения на смърт бивш иракски премиер Тарик Азис и "никога няма да подпише" заповедта за изпълнението на присъдата. "Няма да подпиша подобна заповед, защото съм социалист. Съчувствам на Тарик Азиз, защото е иракски християни и е възрастен човек на над 70 години", заяви Талабани пред френската медия "Франс 24". Той подчерта, че Ирак има нужда от милосърдие, опрощение и национално помирение, а екзекуциите да се прилагат само в случаите на нападения срещу поклонници в свещени места.
1
915
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Ноември 2010 15:22
а каква е подкрепата за смяна на името от БЮРМ на Източна Албания? расте, нали?

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД