:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,453,618
Активни 68
Страници 906
За един ден 1,302,066

Ще ядем шенгенското грозде кисело

Защо премиерът Бойко Борисов вече е доволен, че Холандия не ни пуска в зоната без вътрешни граници
Светослав Терзиев
"Гроздето е кисело", казала лисицата и отминала, като видяла, че лозата е твърде висока. "Всяко зло за добро", рече премиерът Бойко Борисов и се прибра миналия петък от Брюксел с утехата, че няма защо да се натиска повече за шенгенската зона, защото е престанала да му харесва.

Баснята на Лафонтен за разлика от баснята на Борисов не казва какво е направила по-нататък лисицата, но всички знаем, че лисица грозде не яде. Българският премиер обаче се шмугна отново под шенгенската лоза в Брюксел, но не лично, а чрез своя заместник Цветан Цветанов. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи се яви на заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешен ред с точен график как България все пак да бъде приета в Шенген, като влезе с единия си крак в зоната от 25 март 2012 г. (чрез отваряне на въздушните и морските граници) и след това с другия си крак "не по-късно от 31 юли 2012 г." (чрез отваряне на сухопътните граници).

Народът би рекъл "Те не го пускат под одъра, той се качва на одъра", но положението не е точно такова. Въпреки съпротивата на Холандия шансовете на България (и Румъния) да бъдат приети в шенгенската зона се увеличават, защото евросъюзът е на път да въведе регламент, който да постави националните външни граници под общ контрол и да намали риска от пробиви, създаван от някои корумпирани национални власти.* Документът бе обсъден на същото заседание на Съвета на ЕС вчера и графикът на приемането му почти съвпада с графика на евентуалното приемане на България и Румъния в шенгенската зона. Така премахването на вътрешните граници с двете проблемни държави може да се съчетае с въвеждането наевропейски надзор над външните им границиЦветанов би докладвал на Борисов две новини: добрата е, че шенгенското грозде не е толкова високо, лошата е, че ще го яде кисело. Надеждата, че властта ще се облажи от далаверата с контрабандата на цигари и други акцизни стоки през бъдещите европейски митници, в каквито ще се превърнат нашите ГКПП-та, изглежда започва да изстива, щом на Борисов вече му се струва, че май е по-добре България да остане извън шенгенската зона. Очертава се вероятност да изтърве питомното, докато гони дивото. Само че сега е късно да се дърпа, защото държавата се е задължила да се присъедини, а и той орева Европа колко добре се е подготвил.

Регламентът "относно създаването на механизъм за оценка и наблюдение с цел проверка на прилагането на достиженията на правото от Шенген" преодолява основния недостатък в позицията на Холандия, която неправомерно обвърза общия шенгенски механизъм за оценка с контролния механизъм на Еврокомисията по правосъдие и вътрешен ред, измислен специално за България и Румъния. Първият е чисто технически и по критериите му България и Румъния са изрядни. Комисията няма участие в него и двете държави основателно възразяват срещу смесването му с по-общия мониторингов механизъм, който следи как се борят с корупцията и с организираната престъпност и как реформират своите съдебни системи, за да съдят корумпирани големци и мафиотски босове. Хага обаче също основателно твърди, че техниката не може сама да лови контрабандисти и трафиканти, особено когато корупцията замазва очите на митничари и граничари. Има възможност новият регламент да съчетае двете позиции, защото въвежда общ надзор над външните граници под управлението на Комисията на ЕС. Държавите пак ще упражняват всекидневен контрол по своите граници, но ЕК ще може да прави планирани и внезапни проверки, които несъмнено ще са фокусирани към проблемните зони, каквато по общо убеждение е например българо-турската граница.

"Всяка държава членка се оценява поне веднъж в рамките на всеки петгодишен период, като обаче графикът може да бъде адаптиран спрямо установените на място нужди и обстоятелства", се казва в предложението за регламента. Адаптацията за България и Румъния според установените за тях "нужди и обстоятелства" би означавала постоянен външен контрол, докато предизвикват недоверие у някоя от държавите в шенгенската зона (например Холандия). За целта "се предвижда в случай на сериозни пропуски, които оказват влияние върху цялостното ниво на сигурност на една или повече държави членки, Съветът и Европейският парламент да бъдат уведомявани за това, така че другите държави членки да упражнят натиск на най-високо политическо равнище върху държавата членка, която не спазва правилата".

Да си представим, че в Брюксел получат информация за контрабанда на цигари, течни горива, на синтетична и друга дрога през външните граници на България, че оттам се извършва трафик на хора и оръжие. Натискът на най-високо политическо равнище би означавал, чепремиерът Бойко Борисов лично ще отговаряпред цяла Европа за далаверата, докато сега в домашна обстановка може да каже на опозицията да си затваря устата, за да не лъсне какви ги е вършила тя, докато е била на власт. Крайната мярка - възстановяване на вътрешните граници - ще изглежда на нашите корумпирани власти като щастливо избавление в сравнение с цялата процедура на унизителни проверки, неловки обяснения и публично разобличаване, която ще трябва да извървят. Целта е "да се осигурят високи единни стандарти в прилагането на достиженията на правото от Шенген и за поддържане на високо равнище на взаимно доверие между тези държави членки, които са част от пространството без контрол по вътрешните граници", пише в документа. С други думи, изгубят ли ти доверие - мисли му! Положението на България е още по-деликатно, защото се натиска да участва с вече подкопано доверие. Това означава, че още от първия ден на членството си в зоната ще се превърне вопитно зайче за изпробване доколко е ефикасен новият механизъмИма ли спасение? Не върви да се правим на обидени като Борисов и сами да се откажем от шенгенската зона, след като сме поели задължение да влезем, а и сме заявили, че сме готови за членство. Няма как и да преиначим новите правила чрез парламентарни фокуси, защото регламентите на ЕС се прилагат пряко в националните законодателства и не допускат местни хитрувания. Комфортът на управляващите може да пострада сериозно, ако не осъзнаят навреме, че трябва да започнат да се държат по-прилично, "за да не се излагаме пред чужденците". Най-добре е митничарите да свикнат отсега да ходят с обърнати джобове, а политиците да възстановят членския внос като форма за допълнително финансиране на партиите си. Това е все пак поносимо в сравнение с настойчивото искане на Холандия и нейни съмишленици първо да вкараме в затвора някои по-именити разбойници, чиито биографии странно се преплитат с имената на лица, прескачащи периодично до Брюксел да представят България.

_____________

*http://register.consilium.europa.eu/pdf/bg/11/st14/st14358.bg11.pdf
Снимка: Михаела Катеринска
Борисов започна да се снишава по темата "Шенген", но вече е късно.
58
9546
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
13 Декември 2011 20:12
Най-добре е митничарите да свикнат отсега да ходят с обърнати джобове, а политиците да възстановят членския внос като форма за допълнително финансиране на партиите си.


да го видя - няма да повярвам... Че в цял свят няма такива традиции...
13 Декември 2011 20:14
Хххх, хареса ми, въпреки че статията по никакъв начин не обогатява читателя. Пак ще си се напъваме за Шенген, а митничарите вместо от сега да започнат да ходят с обърнати джобове ще вземат да ги цепнат, та да пъхат вътре колкото се може повече докато още има време.
13 Декември 2011 20:55
***
13 Декември 2011 20:59
Вместо да прави разсъждение по тема, той преразказва някакви тривиалности.


Значи не оспорвате констатираните тривиалности? Тръпно очаквам вашите разсъждения по темата, достопочтени Emacs.
13 Декември 2011 21:03
Всъщност, ако стане както го описва докторът по журналистика, това си е първата добра новина откакто на власт са "новите десни".Направо е вдъхновяващо, най после нещо ще се случва с борбата на корупцията. Просперитет з а териотрията ще има само ако ни назначат и губернатор, аз предпочитам от англосаксонската група...
Добра статия г-н Терзиев
13 Декември 2011 21:05
Дорис, явно трябва да се образоваш за значението на думата "тривиален".

Синоними:
банален, прост, обикновен, изтъркан, неоригинален, лишен от новост, всекидневен, прозаичен
13 Декември 2011 21:27

E ми, тва е. От това по-ясно няма.
Или гебаджиите ще възприемат "демократични" процедури за поведение, или ще ги шкартират по всички азимути.
Терзиев, отново сполучлив удар. Да си жив и здрав!
13 Декември 2011 21:29

само че откъде да възприемат и понятие за тези демократични процедури?
Голяма неизвестност.
13 Декември 2011 21:30
Ся, аз не разбрах що алюзията за дренки е просташка, а за грозде е високоинтелектуална, но то е сигурно щото не разбирам контемплативните дискурси.
13 Декември 2011 21:55
Ох, дано да ни направят протекторат, дано, дано, дано
13 Декември 2011 21:58
"Най-добре е митничарите да свикнат отсега да ходят с обърнати джобове , ..."

Световното правило е , да движат със зашити джобове ...
13 Декември 2011 22:04
Партиният секретар, верен на стила си, е замесил тесто от истини, полуистини и червени въжделения, които едва ли някога ще се сбъднат по описания начин, но ще стоплят бедните душици на червените читатели и форумците с ляв уклон.Блаженни са вЕрващите му......
13 Декември 2011 22:04
Дорис, явно трябва да се образоваш за значението на думата "тривиален".

Синоними:
банален, прост, обикновен, изтъркан, неоригинален, лишен от новост, всекидневен, прозаичен


Синко, ако имаш язва и сека сутрин те боли, от кой ден нататък ще престанеш да я забелязваш поради липса на новост?
13 Декември 2011 22:14
Има версия, че някои антични държави с желание са се подчинили на Римската империя и включили в нея, заради по- добрия и по- сигурен живот.
13 Декември 2011 22:14
А бе някой има ли обяснение защо Емакс и Манрико реагират като митничари, засегнати от мероприятията на народната власт - в случая, европейските правила?
13 Декември 2011 22:24
Има версия, че някои антични държави с желание са се подчинили на Римската империя и включили в нея, заради по- добрия и по- сигурен живот.

Що бе, и тогава ли е имало демокрация?

Аз не вервам никой държавник доброволно да се постави под чужда власт. Требе да е бил принуден, ако не от чуждата държава, от народа си...
13 Декември 2011 23:12
Кайли,
например, жителите на древния Пергам пожелали да се присъединят към Рим. Царят отказал и било постигнато споразумение, той да завещае държавата на римляните. Така и станало. В своята "Всемирна история" Оскар Егер изказва становището, че римляните управлявали Гърция по добре от Гърците, Юдея по- добре от юдеите и т.н.
13 Декември 2011 23:20
тя на демокрацията нищо и няма, проблема е че избирателите са ни по глупавички от средното пък и си падат по бандити
никакъв протекторат не я оправя тази работа - решението е в превъзпитаване на масите
13 Декември 2011 23:48
***
14 Декември 2011 02:50
Има ли спасение? Не върви да се правим на обидени като Борисов и сами да се откажем от шенгенската зона, след като сме поели задължение да влезем, а и сме заявили, че сме готови за членство.

Има ли изход, има ли спасение? т.е. как да откажем, без да се правим на обидени или да обидим някого - въпрос с повишена трудност, на който отговор на пръв поглед трудно може да бъде намерен - неслучайно на снимката Бойко се снишава, Цецо както винаги се опитва да гледа умно, а Маргарита отчаяно е провесила нос, като че ли гемиите й потънали.

А всъщност отговор има, следователно има изход и спасение! Спомняте ли си вица за лорда, който години наред без успех кандидатствал за членство в престижен лондонски клуб, и след като накрая решили да го приемат, какво отговорил.... По същия начин би могъл да отговори и Бойко:
Не можем да станем членове на Шенген, след като неговото ниво е паднало толкова ниско, че е готов да приеме за членове дори страни неподготвени като България
14 Декември 2011 04:55
В своята "Всемирна история" Оскар Егер изказва становището, че римляните управлявали Гърция по добре от Гърците, Юдея по-добре от юдеите и т.н.

А крокодилът по-скоро зелен ли е, или по-скоро дълъг? И изобщо "Какво е туй "Гърция" в онези времена"? Рим е империя, а "Гърция" - това са отделни полиси все пак, които са в период на упадък тогава. И ако съдим по евробюрократичните глупости на битови равнища (ел. крушки, кориди, шкембе чорби и пр. простотии, оправдаващи високите заплати на евробюрократите), "империята" ЕС наистина ли по-добре "ще управлява" отделните и толкова различни по култура, манталитет, геграфско разположение и пр. "полиси", т.е. отделните европейски държави?! Щото не е необходимо да си специалист по история, за да си дадеш сметка, че управлението на Рим се е свеждало до събирането на данъци и ред други подобни важни за империята неща, обаче отделните държавици вътре в рамките на това управление са имали относителна самостоятелност - свои "царе" (същата Юдея например), свои религии, свои съдилища (синедрионът какво е?!) и т.н. Като прибавим и как е приключило "доброто" управление... И изобщо аналогиите през времеви отрязъци от по двадесетина-шестнадесетина столетия са коварна работа. Особено днес, когато европейските държави започват да берат плодовете на "по-доброто" управление.
14 Декември 2011 05:03
никакъв протекторат не я оправя тази работа - решението е в превъзпитаване на масите

Интел, уважаеми, прав си по принцип, както обикновено, обаче това е един неуспешно завършил просвещенски проект, утопия, илюзия, наивната вяра на просвещенците, че единствено чрез образованието и възпитанието на всеки поотделно ще се постигне едно разумно и добре уредено общество. Звучи прекрасно, на практика се оказва неосъществимо. Пък и "масите" вече ги превъзпитаха - чрез чалги, токшоута, петьоблъсковски и делянпеевски медии, мутрополитици, свели публичната реч до кръчмарски лафоризми и пр., и пр. Че и не се спират да ги превъзпитават.
14 Декември 2011 05:33
Забавно ми е когато държави като Холандия например са раздали паспорти на де що са срещнали човекоподобно из бившите си колонии, а се гнусят като видят наш Манго да плюе в жабунясалите им канали. Родата на нашичкия е поне от 2 века в Европа, техният още не може изветри от кожата си слонските лайна. Аз мога да преглътна излишните проверки по летищата им, но не мога да преглътна заличаването на авио-компания "Балкан". И на още 20-на соц-икономически гиганта за мерките на малка България, на селското ни стопанство, на почивното дело, на здравеопазването...
Нито Шенген, нито снаха му, могат даде на българина онова, което Демокрацията затри завинаги от погледа ни. И не само гроздето, ами и тревата е кисела. Затова ще ходим боси и гладни по Европата, защото сме тук откакто се пръкнал този свят! Няма връщане назад - желязната завеса я бутнаха за да ни ограбят. Ами измъкнаха ни въшливата черга изпод гърба, сега ще ни траят голите задници край шадрафаните си.
14 Декември 2011 05:53
FOTON GYURO,
Абсолютно точно! Направо в центъра на средата!
Само да добавя, че тази днешна ГОЛЯМА престъпност и корупция в България ни я внесоха след 1989 г. тъкмо тези от "Старата Европа" и "демокрациите" по Света, които сега скачат срещу "рожбата" си в България! Голямата и организираната Престъпност вирее и е ПЛОД на Демокрацията и Капитализма, а не на Социализма- и човек трябва да е сляп(или заинтересован!), за да не вижда и да не разбира това!!! "В Свят и Общества, където парите са всичко, всичко друго е нищо!"/§39/! А Престъпността е заради Парите!!!
14 Декември 2011 06:42
Червенотиквеничковчетата пак зарониха розАви сълзи.
И как не? - та кой партиен секретар навремето живееше в мазе и ядеше месо само в неделя?
Да, всичко беше розАво, щото робите бичеха над струговете или нивата и не им оставаше време да помислят за книга, кола, вила, кино... е останалите ползваха тея неща дори служебно.
14 Декември 2011 07:56
едва сега намирам време да погледна вестника- абе това Европата съвсем се оказа заблатена история! щото щом опряха до великите идеи на ББ, то остави я... След шашармите по изборите чак нямам желание да коментирам властимащите в БГ-страната дала на света Джон Атанасов, пък залята от бумащина чиновническа клика!! То баш банкерите от еврозоната не знаят дали да се връщат към старите валути, да печатат ли трилион евро, щото па-малко няма като как да стигне-от вчера и Унгария приплака за 20 милиарда евро помощ! Нашите хорица, управници божем, чакат празниците, че поне дано там нещо се размине...другото-Натисни тукhttp://sindbadsi.wordpress.com/2011/12/13/%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B0-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B0%D0%BC/Натисни тук
14 Декември 2011 08:40
emacs, ако не ти харесва вестника и неговите журналисти, просто го смени с кой да е друг в републиката...
14 Декември 2011 09:55
Светице,
аз само цитирах. Може би си права, че Рим е управлявал лошо. Но има поговорка: Ела зло, че без тебе е по-зло.
14 Декември 2011 10:10
"...не им оставаше време да помислят за книга, кола, кини..."Това за коя епоха е казано, че нещо май са обърнати фактите?Струва ми се, че по-скоро днес малцина дори се сещат за книга, море, изкуство и пр.А неотдавна България минаваше за четяша нация, мнозина четяха дори поезия и посещаваха изложбени зали и операта.Днес "образованите"от мафията тълпи куфеят на чалга-дискотеки и се кефят на безмозъчни евтини турски сериали и оперетъчни , но кървави екшъни.
14 Декември 2011 10:35
Оболенски,
всичко зависи в кое точно се вторачваш.
Дори не знам кои/къде са чалготеките, а и не ме интересува.
Но много добре си спомням как внимателно обмисляхме на кого да дадем за четене Психоанализата на Фройд, защото затова се влизаше в панделата.
Та, разни хора, разни идеали... а и сега се свършват билетите в операта.
14 Декември 2011 10:46
нескопосано написана статия - единствено с цел да критикува Бойко Борисов, като хем му е кисело, че Холандия (и то само тя) ни спира за Шенген, хем ще му стане кисело ако ни приемат (въпреки Холандия) в Шенген... няма изход от този омагьосан кръг, за всичко е виновен единствено и само Той
---
а ако ни приемат ... същите дето плачат СЕГА в медиите, че Бойко нямало да си изпълни обещаното за Шенген, догодина ще плачат, че на МВР ще им се вдигне бюджета с още 300 до 500 милиона, че то граничният котрол и съпътстващите дейности струват доста пари... това е важното, а да се плъзгаш по фактите и да ги обръщаш и мажеш - никаква информация и полза
14 Декември 2011 10:55
Не е нужно да знаеш"къде точно се намират чалготеките".Достатъчно е да включищ всеки тв канал и си вътре.А пък за "психоанализите на Фройд"никой дисидент не си признава да е лежал в затвора.Аз ги познавах/макар и от руски издания-тогава в София любознателната публика купуваше емблематичните книги в няколкото руски книжарници!/, но никой не ме е питал за тях.Никой от "службите", имам предвид.Иначе днес и Аз щях да си имам борческа биография.
14 Декември 2011 11:08
Оболенски,
а мен са ме питали, но съм бил внимателен и затова сега не съм борец-десидент.
За руските книги и телевизията - малко мешаш нещата, както повечето червенушки:
- телевизията тогава наблягаше на Танкисти и На всеки километър, а в петък си беше директно от Москва.
- книгите, които проникваха тука, бяха превеждани от руски десиденти, някои от които измряха в Гулаг.
Та така.
А аз се оправям с един Киндъл (с риск да направя реклама), на който за една година успях да прочета повече книги, отколкото през последните 20.
И знам, че не съм само аз така.
14 Декември 2011 11:18
Терзиев
Не разбирам смешния плач отгоре!? Кое от написаното от автора не е вярно?
14 Декември 2011 11:24
От гледна точка на митническия контрол, границите ни с Турция, Македония и Сърбия и сега са външни за ЕС и в това отношение нищо няма да се промени. По границите ни с Гърция и Румъния няма митнически контрол (имаме свободно движение на стоки в ЕС), а само от граничен паспортно-визов контрол (от гранична полиция). С приеманането ни в Шенген ще отпадне паспортно-визовия контрол на границите с Румъния и Гърция и там няма да остане нищо, освен пътните знаци. Това е! Всичко останало са празни приказки и упражнения върху темата от хора в България и чужбина, за които всичко що е на границата е митница!
14 Декември 2011 11:42
Светослав Терзиев
14 Декември 2011 12:17
Кое от написаното от автора не е вярно?

ето кое не е вярно:
властта ще се облажи от далаверата с контрабандата на цигари и други акцизни стоки през бъдещите европейски митници, в каквито ще се превърнат нашите ГКПП-та...
въвежда общ надзор над външните граници под управлението на Комисията на ЕС.

защото... би трябвало и двете да са верни
14 Декември 2011 12:23
Foton Gyuro
много ама много точно...
14 Декември 2011 12:27
"Защо премиерът Бойко Борисов вече е доволен, че Холандия не ни пуска в зоната", защото не иска да каже "коня умря"- чака друг да произнесе сакралната фраза.
14 Декември 2011 12:41
4ук, и двете са верни - първото е за времето, когато Борисов и Цвъц се пънеха да влезем в Шенген, а второто - за сегашно време; тъкмо поради второто ББ и ЦвЦв сега не бързат за село Шенген.
14 Декември 2011 12:45

а второто - за сегашно време; тъкмо поради второто ББ и ЦвЦв сега не бързат за село Шенген

Фандорин,
ба, излиза че те са знаели (преди 2 и 1/2 години) за предстоящата дългова криза в Еврозоната и намеренията на Меркел да създаде бюджетен съюз

14 Декември 2011 12:52
Ако на някой му кръцват кранчето чрез свързване на митници и данъчни, ако му турнат уредчета на лукойла, ако му наложат отчетност за всеки литър по бензиностанциите, ако му повдигнат обвинения срещу доцентите-биячи, ако му цакнат доносниците-дипломати, ако в скоро време ще му наритат и подопечните съдии, то на този или тези очевидно им идват разни идеи. Ето две от тях. Идея първа: палене на народни таратайки. И втора: „градивна критика”.
Та за статията. Критичничка и „обективна” и „градивна”.
Не се знае дали на Борисов ще му се накриви капата ако сме у шенген, но на ДеСетата със сигурност ще им се реве.
14 Декември 2011 13:37
И ако съдим по евробюрократичните глупости на битови равнища (ел. крушки, кориди, шкембе чорби и пр. простотии, оправдаващи високите заплати на евробюрократите), "империята" ЕС наистина ли по-добре "ще управлява" отделните и толкова различни по култура, манталитет, геграфско разположение и пр. "полиси", т.е. отделните европейски държави?! Щото не е необходимо да си специалист по история, за да си дадеш сметка, че управлението на Рим се е свеждало до събирането на данъци и ред други подобни важни за империята неща, обаче отделните държавици вътре в рамките на това управление са имали относителна самостоятелност


Най-очевидният плюс на империите е, че те уеднаквяват "мерките и теглилките", което облегчава неимоверно размяната и комуникацията. И когато не си специалист по история, за предпочитане е да прочетеш нещо написано от специалист преди да се изходиш тежко по някой исторически въпрос, за да не се окаже, че просто си изръсил някоя глупост. Поне аз тъй правя. Само римските пътища да погледне човек, ще му стане ясна разликата между Гърция на свободните полиси и Гърция под римска власт.
14 Декември 2011 13:42
излиза че те са знаели (преди 2 и 1/2 години) за предстоящата дългова криза в Еврозоната и намеренията на Меркел да създаде бюджетен съюз


За бюджетния съюз не зная, но определено имаше хора, които обясняваха, че рецесията ще засегне Европа и , че няма да е никак лесно измъкването.
Ако не се лъжа, някои онагледяваха процесите с буквичката "W".
14 Декември 2011 13:47
Нещо напоследък пада интересът към политическите гаргари.
14 Декември 2011 13:51

Ако сте следили творческите опуси на журналиста Терзиев не може да не сте забелязали, че единственното за което той пише е колко лошо и некъдърно е днешното правителство. Нищо друго с години! То бива, бива, ама не само че с това доскучава до смърт на читателите, но на всичкото отгоре мнозина започват да се съмняват относно достоверността на написаното. Както Мирча Кришан беше захапал Краставицата, така и наш Светослав е захапал Тиквата и смуче ли смуче... ама, дето народа вика:‌Не бил луд тоя дето изяждал тиквениците/зелниците...
14 Декември 2011 14:19
Кризата била на обиколка. В Испания - лошо, в Италия - много лошо, в Гърция - отчайващо лошо, България- я, у дома си било най хубаво!
14 Декември 2011 14:22
единственното за което той пише е колко лошо и некъдърно е днешното правителство


Ми тя цялата газета е посветена на това. Какво се учудваш?
14 Декември 2011 16:23
властта ще се облажи от далаверата с контрабандата на цигари и други акцизни стоки през бъдещите европейски митници
...е що така? Нали далавери правят престъпниците?
14 Декември 2011 16:36
Надеждата, че властта ще се облажи от далаверата с контрабандата на цигари и други акцизни стоки през бъдещите европейски митници, в каквито ще се превърнат нашите ГКПП-та, изглежда започва да изстива, щом на Борисов вече му се струва, ч
е май е по-добре България да остане извън шенгенската зона.


И аз имах надежда, че зад подобни твърдения като горецитираното ще последват факти за доказването на истинността им. За съжаление и моята надежда вече е с температура, клоняща към нула градуса, т.е. започна сериозно да изстива. След като подобни твърдения без доказателства към тях стават честа практика. Манипулирането на читателите очевидно е на мода.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД