:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Адвокати и счетоводители няма да докладват за пране на пари

Депутатите са готови да отстъпят от готвените спорни промени в закона срещу прането на пари, които задължават адвокатите и счетоводителите да подписват декларации, че ще докладват на властите, ако имат подозрение клиентите им да перат пари. Това се разбра от думите на члена на парламентарната комисия за ДАНС Димитър Дъбов. Срещу планираните изменения се обявиха представители на профсъюзите и на двата бранша. Дъбов обясни, че депутатите разбират притесненията им. "Никой няма да наеме адвокат с подписана декларация, тъй като той е като семейния лекар: там се изповядваш за всичко", обясни Дъбов. "Въпросът е сложен, има много "за" и "против", но сякаш надделява мнението да се прецизира текстът и да не иска с такава степен обвързване на адвокатите и счетоводителите", каза още Дъбов. Комисията е подготвила становище по измененията в закона, който сега предстои да влезе в пленарната зала.

Членовете на комисията изслушаха и представители на прокуратурата за хода на делата срещу организираната престъпност и тероризма, които са заведени след разследвания на ДАНС. Според Дъбов става въпрос за повече от 100 дела по двете направления, образувани през 2011 г. и малко преди това. По десетина от тях вече имало присъди.
3154
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД