:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 316
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Енергийната независимост на България е била основна тема



на срещата на президента Росен Плевнелиев с Ричард Морнингстар вчера. Това съобщи президентският секретар по външна политика Тихомир Стойчев, който присъства на разговорите. Специалният пратеник на държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън е на посещение у нас, за да убеди властите в необходимостта от отмяна на забраната за проучване и добив на шистов газ. Днес Морнингстар ще има срещи с премиера Бойко Борисов и с министъра на енергетиката Трайчо Трайков. "В съвременния свят енергетиката е част от националната сигурност на всяка една страна. Американските компании и инвестиции са добре дошли и вече някои от най-големите са в България от години", коментира Стойчев след срещата с президента.



Зам.-шефът на ЕК Марош Шевчович окуражи България,



че е изпълнила критериите и би трябвало вече да е в Шенген. Според него позицията на Еврокомисията е ясна и членството е свързано с изпълнението на конкретни критерии. "Ние не виждаме връзка между отчитането на механизма за сътрудничество и проверка и влизането в Шенген. Тази позиция е била заявявана многократно от страна на ЕК и днес мога да я препотвърдя", заяви Шевчович. На срещата си с депутати от комисията по европейски въпроси той подчерта, че не може да се гради Европа единствено чрез бюджетни ограничения, а трябва да се съживи икономическият растеж.



Депутатът от БСП Мая Манолова получи наказание "забележка"



от председателя на парламента Цецка Цачева за начина, по който разговаря с мнозинството в пленарна зала. При обсъждането на законопроект, внесен от колегата й Четин Казак от ДПС, червената депутатка нарече парламентаристите от ГЕРБ "бездарни изпълнители на некадърен сценарий". Тя обвини управляващите, че нямат собствена воля при гласуването на законопроекти, защото са назначени от министрите. "Тяхното мнение е, докато им звънне телефонът, след това го променят", заяви Манолова.
8
1241
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
09 Февруари 2012 20:45
Зам.-шефът на ЕК Марош Шевчович окуражи България,



че е изпълнила критериите и би трябвало вече да е в Шенген.

То, и аз мисля, че не трябва да съм в ледена София, а на карнавала в Рио...ама колкото сме в Шенген, толкова съм в Рио...
09 Февруари 2012 21:21

Оня Ричард, Морнингстар, дето мяза на названието на ком-газетата в УК преди едно поколение, се загрижил за енергийната независимост на България.
Най се е загрижил за интересите на Шеврон, ама се прави на света вода ненапита.
09 Февруари 2012 22:43
"В съвременния свят енергетиката е част от националната сигурност на всяка една страна. Американските компании и инвестиции са добре дошли и вече някои от най-големите са в България от години"
След като се приватизира част от националната сигурност (енергетиката) останалата национлана сигурност ще бъде ли подарена на чужди компании или само на една държава?
Сега остава Франция, Швеция, Русия, Китай, Иран и Германия да ни включат в докладите си "301" (301 е доклад на департамента по търговия на САЩ за пропуснатите ползи на американските компании в трети страни, върху които правителството на САЩ "въздейства" в зависимост от възможността за ответен отговор ) за дискриминационно предоставяне на национална сигурност в полза на една държава. Като ревнат: Няма да давате шавливия си гЪз, опс националната сигурност дорде не се сдобиете с кУрвети, Грип-ове, Южни пАтоци, евтини детски играчки, още няколко джамии и с дълговете на Гърция .
10 Февруари 2012 09:51
Те, за к'во идвА Клинтъница...
10 Февруари 2012 09:56
Истеглете от "Замунда" американсия документален филм "Газленд" гредайте го и ще разберете какво ни готви Шеврон.
10 Февруари 2012 10:09
В българската държавна администрация ...
дали се прави някъде анализ на "пропуснати ползи" за български фирми и държава?
А ако няма - защо няма?
За какво ни е тази администрация, ако тя НЕ търси как да опазва БЪЛГАРСКИЯ интерес?
Това правителство, например, пази ли българския интерес?

А ... какво е "български интерес", той формулиран ли е?
10 Февруари 2012 16:10
Как приритват да ни помогнат , да продават нашия газ, на нас , като приберат печалбата и засерат природата.
Както в Мариците , продават електричество , на България , произведено в българскски тецове , с български въглища, от българи.
Само печалбата не е за България.
11 Февруари 2012 05:42
Ами кога печалбата е за Ковачки на теб какъв ти е кяра ? Да не би да е платил данъци или нещо друго да е направил като българин ? За Черепо, ТИМ , МИМ и вся остальная даже не споменавам
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД