:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 524
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Защо извадихте сабите срещу танца на видинските циганчета?

Азис е добър пример за своя етнос и може да стане символ на успеха в едно ромско училище
Снимка: Юлиян Савчев
Като главен секретар на МВР през 2004 г. Бойко Борисов нареди да се свали реклама с Азис, сложена близо да Паметника на Васил Левски в София. В резултат - популярността и на двамата се увеличи още повече.
Имам чувството, че съществува някакъв национален заговор да се прави непрекъснато реклама на Азис, дори когато той не я желае. От поне 7-8 години не му се налага сам да се пробутва по медиите, както правят колежките му от презряната от либералните интелектуалци чалга. Отново е в устите на всички, откакто деца от Видин танцуваха на негова песен, за да поздравят дамите от местната община за 8 март. Клипчето обиколи интернет и дори министърът на образованието Сергей Игнатов бе питан какво смята да предприеме по този повод.

Предишната голяма PR акция на Азис бе дело на сегашния премиер Бойко Борисов. През 2004 г. в качеството си на главен секретар на МВР той нареди да свалят транспаранта на певеца от площада край Паметника на Левски. Толкова се изписа и изговори за голите задни части на чалга звездата, които се мъдрели току до една от националните ни светини, толкова възмущение се изля и толкова категорични институционални мерки се предприеха, че набързо се забравиха няколко неразкрити показни убийства, станали точно по времето на дебата - на Бай Миле, Пешо Кучето, Димата Руснака и други герои на подземния свят, чиито трупове валяха тогава като узрели круши. Дали пък и сега някой не се вторачва ненужно в една незначителна случка, за да отклони вниманието от по-големи скандали? Ако нямаме намерение за кризисен PR от страна на вдигащите олелия до бога за нищо, тогава си е чиста реклама на един певец, когото превръщат в мъченик.

Как става така, че цялата страна потребява с удоволствие попфолк, около този стил музика се върти бизнес за милиони (който, надяваме се, пълни и държавната хазна), звезди от жанра подкрепят политици по избори, а в същото време се надига вълна от възмущение, когато ромчета от Видин танцуват на песен на Азис? Не е ли въпросният певец по всички екрани, не ни ли раздава акъл по всякакви въпроси - от кулинария до пластични операции и етническа толерантност? Кога сме искрени - когато го каним в токшоу в национален ефир, когато го водим на предизборен митинг или когато се възмущаваме, че децата го харесват? Нали възрастните облъчват хлапетата отвсякъде с него и им внушават, че е по-ценен от Васко Василев и Мила Георгиева? На какво да танцуват децата тогава? Как да се впишат в средата си? Ако слушат класическа музика, със сигурност ще си изпросят боя и подигравките, защото ще са бели врани.



В лицемерието на възмутените има нещо много симптоматично



Първо, трябва да се примирим, че масите харесват чалга. Лошият вкус и ниският стил винаги са доминирали във всички общества и епохи. Високото художествено майсторство е запазено за отбрани елити, които го разбират и са имали ресурси да го изучат. Не е по силите на всеки ум да смели Малер, Рахманинов и Шостакович. Някои представители на ниския стил са успели да се превърнат в класика и днес ги изучават по университетите. Вече никой не бърчи гнусливо нос, като чуе за Робърт Бърнс. Но през романтизма той си е бил поет на простолюдието. Може би и сега някои родни позьори ще се намръщят на лайтчалгата "Целувката на Ана", но ако им кажа, че е по стихове на Бърнс, преведени на български от Цветан Стоянов, сигурно веднага ще я превъзнесат.

С което не искам да намекна, че Азис има някакви шансове да се превърне в класика, най-малкото защото почти си няма оригинална песен, а кара на "заемки" на чужди интелектуални продукти. Само казвам, че ниският стил не може да бъде преследван, обругаван и забраняван. Хората с лош вкус също имат право на пристрастия и предпочитания. Ориенталските трели сами по себе си не правят един художествен продукт лош. Аз лично имам много против звезди еднодневки, които пеят на английски произведения, нямащи нищо общо с изкуството. Дразни ме и кънтри музиката, към чиито изпълнители в САЩ се отнасят като към нашите чалгаджии. Но не мога да тръгна на война с това и разбирам, че щом си съществува, значи някой има нужда от него и го купува.

Изключително адекватно отговори просветният министър Сергей Игнатов на въпроса какво смята да предприеме след чалга танца във видинската община: "Този изпълнител забранен ли е от някакъв орган, разпространението на тази музика забранено ли е, например от СЕМ?" Една евентуална забрана на чалгата лично мен ще ме спаси от огромните дози лош вкус, които ме тровят от всеки ъгъл повече от индустриалния смог и оловните изпарения на колите. Но така не се насажда изтънчена култура.

Възмущението на будните граждани срещу детския танц на песента на Азис силно напомня кръстоносния поход на благочестивите лицемерно-набожни съпруги от американската Национална родитело-учителска асоциация срещу рока и попа през 80-те години на миналия век в САЩ. Дамите са предвождани от жената на Ал Гор - Типър, която се уплашила от песен на Принс и се загрижила децата й да не бъдат изложени на сексуалните му внушения. И започва едно писане на писма до музикалните лейбъли, едни молби за забрана на изпълнители като Синди Лопър, Мадона, "Джудас Прийст", Франк Запа. Следват изслушвания пред сенатска комисия и страшен обществен шум. Кампанията като цяло се проваля, успява да издейства само стикерите Parental Advisory ("Препоръчителен родителски контрол") върху дисковете с повече мръсни думи и насилие. Но пък помага на подгонените музиканти да станат още по-големи звезди.

И в родната най-нова история имаме подобна случка с албума на "Хиподил" от 1998 г. - "Надървени въглища", който бе забранен от тогавашното Министерство на културата, а групата бе подведена под отговорност за разпространение на порнография.



Което направи музикантите още по-популярни и обичани



Въпреки този единичен PR жест към "Хиподил" лицемерните интелектуалци и държавните институции определено имат афинитет към рекламиране на Азис. Подозирам ги, че все се целят уж с омраза в най-популярния чалгаджия, за да посветят малко с отразена от него светлина.

Не виждам нищо възмутително, че едни циганчета са танцували на музика, изпята от друг успял циганин. (И казвам "циганин" и "циганчета" с най-голяма симпатия, както казвам цигански романси, циганката Кармен и "Цигански барон".) Ако питате мен, най-добре на тези деца да им стане учителка по музика Софи Маринова. Да видим от кого ще научат повече - от нея или от някоя скумрия, която ги тероризира с Рахманинов. Да поканят и Азис да изнася открити уроци - поне ще видят човек от своя етнос, който се вози в лимузини и печели много пари с труда си, не от измами и кражби.

А най-симптоматично в случката е прехвърлянето на отговорността за цялото възпитание на децата върху училището. Личностите се оформят в семейството. С достатъчен родителски контрол нищо в училището не може да повреди децата. Нито чалга, нито лошо преподаване, нито демотивирани учители. Не е ли най-разумно да се намерят лостовете на учениците, с които най-лесно им се въздейства, а не да им се привнасят външни - макар и обществено одобрени - методи за въздействие? Азис е много по-добър ролеви модел за ромчетата от Видин, отколкото е Хенри Форд. Защото с Азис те могат да се идентифицират и да поискат да успеят като него.

А на възмутените от случката във Видин искам да напомня един факт, който те изпускат покрай стремежа си да се правят на висококултурни. Ромчета са поздравили общинските служителки за Осми март. Те вече знаят какво олицетворява този ден. Така се увеличава вероятността повечето от тях да спрат да разглеждат жената като инкубатор, заработващ социални помощи за цялото семейство, и да стигнат до мисълта, че тя има право на образование, реализация и достойнство. Вместо да ги похвалите за това, вие се възмущавате, че танцуват под музиката на един успял циганин.
282
6188
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
282
 Видими 
15 Март 2012 19:37
Нисък висок стил дрън дрън. То пък Шостакович една музика.

Хората каквото си харесват, това слушат. Другите ги натиска вътрешното налягане и се изпускат по форумите, щото Азис бил циганин и можел, пък те сидели безработни с по три магистърски степени и владеене на интенет и чужди езици.

Който иска, да изпее лучше. За останалите - Шостакович.
15 Март 2012 19:40
Не бяха само циганчета.
15 Март 2012 19:44
Я виж ти ! Кодинова можела да напише нещо, което да не ме подразни
15 Март 2012 19:49
Г_жо Кодинова чета и не вярвам на ушите си?
Азис _ролев модел за поведение на нашите мургави братчета?
Да си слагат цици ;да си шприцат силикон у най милото и да се изрусяват като подуенска шантунерка?
С тънко и преправено_фалшиво мякане стигащо до пицикато да пробива тъпанчетата ни с Ах боли ;ах сърби_ти ела ми го заври/не е мръсна дума)?
И какви са тия обобщения; тип народа го иска и за тва го пускаме?
Народа не го иска __ей на слезте до Перник;Радомир;Брезник;Ярджиловци и там не го слушат!
Пускат го едни пишман телевизионери дето са учили при Ласка Минчева близък план и тва е!
Ето София например и най обръгналите и корави маршруткаджии дето колят човек за левче и те не го слушат!
И ако некой новобранец се излъже да го пусне следва унищожителния коментар______БЕЕ мани го тоа;;;;дизайнер;;;пфу 5 раст!
15 Март 2012 20:07
от нея или от някоя скумрия, която ги тероризира с Рахманинов

Аааа, това много ми хареса! Точното си е точно. Напълно сериозно го казвам.
Макар че, честно казано, Рахманинов може да се изпее все пак. Модератото на 2-я концерт си плаче направо за тра-ла-ла.
15 Март 2012 20:07
Кодинова - Азис -

15 Март 2012 20:12
презряната от либералните интелектуалци чалга.
Висок стил, без никакво съмнение.
15 Март 2012 20:21
[...] лайтчалгата "Целувката на Ана", но ако им кажа, че е по стихове на Бърнс...
Не казвай, "лайтчалгата" стига и артисва.
15 Март 2012 20:27
Г-ца Кодинова, подобно на форумния експерт ГраТциан, умело пренебрегва наличието и на текст към музиката с целомъдрените детски гюбечета.

Умираш да позираш, да копираш, да блестиш
след себе си оставяш, грешни изводи.

Мразиш по пътя всичко газиш,
дали ще я опазиш душата си от тази суета,
мамиш със славата се храниш,
дали ще я опазиш душата си от тази суета.

Не спираш да показваш всикчки свой прелести,
макар на заем взети, изкопирани.

Освен ако г-цата смята тази елементарно неграмотна словесна върволица за възпитателна?

Моля за извинение, ако оставих след себе си грешни изводи!
15 Март 2012 20:29
Е, и от мене !
То пък Шостакович една музика.

На Шостакович музиката може да се слуша даже и от "нетренирано" ухо. Велик композитор.
15 Март 2012 20:31
А за "Целувката на Ана" отдавна си го знаехме.
Не съм виждала оригинала обаче. Мой пропуск.
15 Март 2012 20:56
Статията - *******
Да не ме обвинят, че не съм кавалер...
---------------------------------------------------------
Блогът на Генек
15 Март 2012 21:02
Всичко това, за да научим, че Кодинова чула Шостакович в някоя баничарница?
15 Март 2012 21:08
Как става така, че цялата страна потребява с удоволствие попфолк, около този стил музика се върти бизнес за милиони (който, надяваме се, пълни и държавната хазна), звезди от жанра подкрепят политици по избори, а в същото време се надига вълна от възмущение, когато ромчета от Видин танцуват на песен на Азис?

Горе-долу същият въпрос може да се зададе, като се замени "попфолк" с "алкохол" например. Проблемът не е, че ромчета танцуват на песен на Азис, проблемът е, че организирано от училище тържество в общината е с песен на Азис. Иначе ромчетата в махалата сигурно си слушат Азис, никой не може и не е тръгнал да им го забранява. Има, разбира се, и други скандални елементи - защо деца от държавно училище честват комунистически празник в държавно учреждение, но това е отделно.
15 Март 2012 21:16
***

1.6 Спамът и флудът (едносрични и повтарящи се постинги,
както и оф-топици) са недопустими.


15 Март 2012 21:16
Намирам, че е проблем и пренаселването на медиите с либерастки чирози, които ни тероризират с агресивна политкоректност и идолизиране на успеха на всяка цена.
15 Март 2012 21:17
Чирози-тенори?
15 Март 2012 21:20
Яко тъпо писание за да го коментирам!
Що за манталитет тряба да имаш, за да обясняваш на малки деца как Азис е повръщал... айде да не казвам какво.
15 Март 2012 21:22
В случая не. Имах пред вид чирозки. Клонят към контра-алт, поне в матриархалните си видения.
15 Март 2012 21:23
Госпожо Кодинова, прочетох "статията" Ви, повърнах върху клавиатурата си, а сега ще Ви съдя за нанесените щети! Вие знаете ли как се чисти повръщано от клавиатура?
Но като цяло разбрах, че:
1. Аз съм върл фен на въпросният мръсен циганин.
2. В момента, в който разбера, че мръсният циганин има и други фенове, започвам да пищя възмутено.
Това Ваше обобщение ме подтиква да пожелая да извърша действия от репродуктивен характер с родителят Ви от женски пол.
15 Март 2012 21:23
Фалцет, контраалт... има ли разлика?
15 Март 2012 21:26
Кодинова, да разбираме ли, че в прогимназията сте била тероризирана с Рахманинов от някоя скумрия?
Що за чалга журналистика ни пробутвате?

Завърших Френската и с удоволствие си спомням за часовете по музика при другарката Москова, която хем учеше тези, които могат да пеят, в гимназиалния хор, хем на останалите, които не могат, пускаше грамофонни плочи, но не непременно на Малер, Рахманинов и Шостакович... Това, което искаше от нас, бе не да декламираме биографиите на композиторите, сами по себе си доста интересни, а да разпознаваме стила на изпълненията, които ни пускаше.
Беше написала и химн на гимназията, не помня вече дали и текстът, и музиката, и аранжиментът бяха нейни, но помня, че много се забавлявахме, когато, веднъж, целият клас, й изрецитирахме:
Музика: Добринка Москова!
Текст: Добринка Москова!
Аранжимент: ДМ!
Дирижира: ДМ!
На рояла акомпанира: ДМ!
Режисьор: ДМ!
Оператор: ДМ!
Субтитри: ДМ!
Цветен четец: ДМ!
...
И дори...
Кран и фарт: Добринка Москова!

Ех, славни времена... Пък в същото време колко тави сме си разменяли и записвали, не на Малер, Рахманинов и Шостакович, и дори не на Хендел, Хайдн, Бетовен, Брамс, Шуман, Шуберт и Моцарт (примерно), а на Бийтълс, Дийп Пърпъл и т. н.

***

Мен лично Азис не ме ДРАЗНИ (тестваме си работата на тонколоните JAMO с негови парчета).

Ако изобщо нещо би могло да ме дразни, то е да гледам как някои се задавят от удоволствие, произнасяйки или пишейки, докато затискат клавиатурата, че нещо ги ДРАЗНИ...

Всичката мара втасала, та се загрижила и за импакта на чалгата върху ромската душа и душевност... Тя и Софи Маринова говори за себе си и етноса си като за цигански...
15 Март 2012 21:37
***
15 Март 2012 21:39
Ооо, за гласове и джендъри - г-н Азис и г-ца авторката са авторитети, къде смеем ний...
15 Март 2012 21:41
Авторката г-ца? За тенора знаехме, обаче това е новина!!!
15 Март 2012 21:49
Ами да слушат каквото искат, стига да работят и да се хранят от труда си.
15 Март 2012 21:52
А! Писала съм г-ца? Несъзнателно! Странно, понятие нямам... Някак така ми е дошло, чудя се и аз защо ли... Хиляди съжаления за неволно подвеждане, ако съм сгрешила. Ненапразно нашите приятели французите забраниха да се казва mademoiselle!
15 Март 2012 21:56
***
15 Март 2012 21:57
Ами да слушат каквото искат, стига да работят и да се хранят от труда си.


Уважаема Круела, боя се, че с възпитатели като хореографа си и внушения от сорта "Азис е добър пример за своя етнос и може да стане символ на успеха в едно ромско училище" децата ще искат един ден "да работят" единствено Азис и Софи!
15 Март 2012 22:11
Уважаема Круела, боя се, че с възпитатели като хореографа си и внушения от сорта "Азис е добър пример за своя етнос и може да стане символ на успеха в едно ромско училище" ще искат да работят единствено Азис и Софи!

Ъ-ъ-ъ, спомням си преди много години по време на соца в автобусите шофьорите бяха накачили мацки с големи атрибути и дънеха до дупка сръбска и тук там гръцка музика от рода на чалгата, ако се съдеше по съдържанието на сръбските песни. За гръцките нямам представа, но предполагам, че е било подобно. Българска народна музика не пускаха. Сега слушат чалга.
Така, че един значителен процент от бъларите слушат и харесват чалга.
Не е гот да се хващаме за изолиран случай. Ромските деца харесват Азис и Софи, не е необходимо да ги принуждаваме да не ги харесват, а да им покажем, че могат да харесат и нещо друго. С надеждата, че наистина ще го харесат.
П.П. Доколкото имам впечатления от България, цигански оркестри свирят всичко: народна музика, поп фолк, евъргрийни.
15 Март 2012 22:19
Круела, едно е да слушат и харесват чалга, съвсем друго - да им се спуска като утвърдена ценност от инстанции като училищен възпитател или вестникарски морализатор. (Вижте и мнението на Манрико, моля!)
15 Март 2012 22:23
Статията прекрасно илюстрира две неща, към които изпитвам силно презрение.

Първо, трябва да се примирим, че масите харесват чалга

Манипулация с две цели - дава непроверена информация (лично аз не мисля, че повечето хора харесват чалга), за да оправдае нещо порочно, а също така призовава към примиренчество. Непочтено.

някоя скумрия, която ги тероризира с Рахманинов

Невероятно попадение. Придаваме на собственото си невежество и ниска култура масов вид, така че да изглежда приемливо. Вместо да потънем от срам. Така, де, щом авторката не го разбира, няма начин да не е масово. Авторката се приема за всички. На основа на какво, госпожо? Кое ви дава право да пренасяте собствените си интелектуални недъзи, приписвайки ги на голям брой хора? Кое ви дава право поради единствената причина, че имате някаква трибуна, да наричате класическата музика "терор", а преподавателите - "скумрии"?

Подобно омерзение си спомням да съм изпитвала на два пъти - първият път беше докато четох "И за Америка като за Америка". Там Семов представя собствения си дребен тарикатлък, далавераджийска дребна природа и глупав наивитет като общобългарска черта. Не, благодаря! Не си търсете извинение за недъзите като ги представяте за общовалидни. Не са. Не са! Вие трябва да поработите върху себе си, а първата стъпка е проста. Срамувайте се от невежеството. Срамувайте се от незнанието. И тогава ще се опитате да го преодолеете.

Ще изтормозя горката авторка, но със сигурност ще зарадвам някого: Натисни тук
15 Март 2012 22:25
Нали възрастните облъчват хлапетата отвсякъде с него и им внушават, че е по-ценен от Васко Василев и Мила Георгиева?


От Мила Георгиева не е, но от Васко Василев е. Цигулар съм и поне това мога да разбера. Пробутването на измислени герои като Васко Василев е по-вредно (каквато е и вредата от Висоцки, както коментирах с другата тема) и от чалгата, защото се представя сурогат за нещо естетично в една по дефиниция запазена от пошлост територия. Чрез такава диверсия наистина се подкопава естетичекото чувство на нацията.

Нека кажа и това, разбирам Круела и съм съгласен с нея по принцип, но, струва ми се, изпуска този важен момент, на който е акцентирала Дорис.
15 Март 2012 22:29
Още веднъж - афторката, манрико и прочее евроатлантисти -

Натисни тук , да ви държи кураж срещу критикарите - гнили ентелегенти!
15 Март 2012 22:29
През 2004 г. в качеството си на главен секретар на МВР той нареди да свалят транспаранта на певеца от площада край Паметника на Левски. Толкова се изписа и изговори за...

Ооо, любимата ми тема, която повдигнах вчера тъдява.
Щото вече баялзясах от приказки, тоз път да бъда кратка:
Ако всичко беше вече написано и всичко беше вече направено, много повече щеше да бъде написано, отколкото направено.
Де ги ентелектуалците да ме питат що ги недолюбвам?
15 Март 2012 22:32
Чифтокопитно, па ли се изс***а на паважа... ега и добитъко....
15 Март 2012 22:35
Аз бих й предложил това
http://www.youtube.com/watch?v=4Ud_wGMXRnQ&feature=youtube_gdata_player
. Да се опита да изтърпи първите десетина-петнайсет такта от интродукцията и след това, ако може, да се опита да се потопи в северната атмосфера на едно велико произведение. Има го и в Григ подобно чувство и то не може да се моделира от друг жанр, а и от друг симфоничен стил, какъвто и шедьовър да е сам по себе си. И аз не си падам много по скумриите, но това е някакъв друг разговор.
15 Март 2012 22:37
Някои представители на ниския стил


а кара на "заемки" на чужди интелектуални продукти.

Чакай сега, ако е негов продукт, е чалга, ако е чужд продукт, е интелектуален продукт ли?

Само казвам, че ниският стил не може да бъде преследван, обругаван и забраняван. Хората с лош вкус ....


лично мен ще ме спаси от огромните дози лош вкус,


хмммм, ...... Жанчеееее, убичам те
15 Март 2012 22:38
Who the fuck is Елена Кодинова?..справедливо попита един колега-доктор.

15 Март 2012 22:39
"Толкова се изписа и изговори за голите задни части на чалга звездата, които се мъдрели току до една от националните ни светини, толкова възмущение се изля и толкова категорични институционални мерки се предприеха, че набързо се забравиха няколко неразкрити показни убийства, станали точно по времето на дебата - на Бай Миле, Пешо Кучето, Димата Руснака и други герои на подземния свят, чиито трупове валяха тогава като узрели круши. Дали пък и сега някой не се вторачва ненужно в една незначителна случка, за да отклони вниманието от по-големи скандали?"
***
А трябва ли да игнорираме голия задник на Азис или който и да е друг чалгар срещу паметника на Левски защото междувременно някакви мутри се избивали като "узрели круши"? И не сте ли вие джурналистите дето отвявате дебата към поръчващия го?
15 Март 2012 22:41
"Как става така, че цялата страна потребява с удоволствие попфолк, около този стил музика се върти бизнес за милиони (който, надяваме се, пълни и държавната хазна), звезди от жанра подкрепят политици по избори, а в същото време се надига вълна от възмущение, когато ромчета от Видин танцуват на песен на Азис?"
***
Лицемерно! Каква джурнализка е авторката ако не знае отговора?
15 Март 2012 22:48
Не мога да пропусна още един терор:
Натисни тук

Не са блажени нищите духом, не са!
15 Март 2012 22:52
d-r Baruch GoIdschtein


Всичко си казал, а което не си, вещицата е допълнила.
15 Март 2012 23:02
Изметта превърната в идол!

Някой да е очуден, че това се случва в наше време?
15 Март 2012 23:29
Е, хайде сега, първа подадох за Модератото, скъсахте се да ме повтаряте с илюстрации, и аз първо Кисин намерих, да си затананикам с него.
Културният човек може и сам да си го изпее.
Ама циганетата не могат.
Изборът е - да ги учим ли, ако ще тананикат, да тананикат романтиците, по-нататък става по-трудно, Онегер няма да могат.
Или ако не щат, да ги оставим да се кефят и да танцуват на циганските денонощни целоседмични сватби, с изстрели, пиянство и кървища?
Хайде, малко реализъм.
Намерили кого да бичуват.
Това са циганета, бе!
Циганета, дето ходят на училище!
Не само учат, ами и на извънкласни занимания ходят!
Учат се да танцуват криво-ляво, дисциплинирано, в група, с движения, различни от тези на горецитираните сватби.
И са горди с това и се кефят.
Е, съпроводът бил малко просташки.
Ами, от тия, дето танцуваха и се кефеха, може да не излязат всички джебчии, а?
Хайде, слезте на земята, молим!
15 Март 2012 23:51
Не виждам с какво един изрод, наричан от едни чалгаджии "певец" би следвало да бъде добър пример дори и за циганетата.
16 Март 2012 00:00
Дразни ме и кънтри музиката, към чиито изпълнители в САЩ се отнасят като към нашите чалгаджии
МНОГО ГРЕШНА ПОЗИЦИЯ , г-жа Кодинова. По една случайност добре познавам най- големите кънтри изпълнители, музиката им и много текстове. Това е народна музика, която събира невероятно много почитатели и която няма абсолютно нищо с чалгата, нито като изпълнение, още по малко като текстове. Да сравняваш един кънтри изпълнител като Уили Нелсон или Уайлон Дженинг с Азис си е абсолютно невежество и признак на много лош музикален вкус. Трябва ли да цитирам времето на Сократ, когато управниците са си давали отлично сметка, че културата на едно общество се култивира, че подходът с циганчетата няма никакво оправдание . Нима не е повече от ясно, че един премиер , който никога не е ходил на опера и театър, който не знае и един западен език, който не е чел никога бисерите на нашата и европейска литература си е един абсолютен профан, срам за цялата ни държава. Не следват ли логиката на авторката всички , които съзнателно разрушиха цялата ни духовна култура, за да сме свидетели на едно масово духовно отъпяване. Жалко Кодинова, много жалко!!
16 Март 2012 00:22
Само казвам, че ниският стил не може да бъде преследван, обругаван и забраняван.

Не може да бъде преследван и забраняван, но ще го обругавам колкото си искам. На това му се вика свобода на словото
А иначе Манрико най-точно е напипал къде е проблема.
16 Март 2012 00:40
Един път да видя нещо умно написано от авторката - Азис - модел за подражание на цигантетата.
Точно така, ако се изпедерастят всичките, знаете ли как ще им падне раждаемостта!
16 Март 2012 01:11
Хайде, слезте на земята, молим!
Така е. Дълъг, сложен и труден процес е култивирането на нашите по-малки братя по разум. Забавен е патосът на интелектуално и естетическо превъзходство на некои уважавани и обичани колеги. Но, уай нот, самият Башмет обяви Ванеса Мей за чалгарка. Дълъг е пътят към съвършенството, както казва Хокусай.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД