:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Глад

Щурм по суша от Мароко хвърли Европа в паника

Стотици африканци атакуват ежедневно като башибозуци испанските анклави Сеута и Мелиля
Снимка: Ройтерс
Незапомнен масов щурм по суша хвърли в паника ЕС. От една седмица насам стотици африканци се прехвърлят всеки ден с дървени и въжени стълби през стената, разделяща Мароко от испанските анклави Сеута и Мелиля. До този момент така границата са минали над 1000 души.

Набезите напомнят щурма на османските башибозуци отпреди 552 години. Прехвърляйки се с въжени стълби през крепостната стена, те изиграват решителна роля за превземането на Константинопол през 1453 г.

Само вчера по този начин границата бе атакувана от 650 души. 149 от тях бяха задържани, но останалите успяха да изчезнат. Не е изключено от днес те вече да се намират в континенталната част на Испания.

Останалите страни от Европейския съюз се видяха в чудо. Влезеш ли веднъж в Испания, спокойно можеш да се придвижваш из целия ЕС поради липсата на сухопътен граничен контрол. От централата в Брюксел изразиха безпокойство, че границата между Испания и Мароко може да заприлича на тази между Мексико и САЩ. А междувременно испанският премиер Хосе Луис Сапатеро отправи вчера призив до останалите страни, членки от ЕС, да помогнат при охраната на Сеута и Мелиля. Въпросът ще се обсъжда на срещата на върха във Великобритания на 27 и 28 октомври.

Акциите в Африка са много добре



подготвени и координирани,



уверени са властите в Мадрид. Как иначе да бъдат обяснени почти едновременните атаки през стените и в двата анклава, намиращи се на доста голямо разстояние един от друг? А какво да говорим за откритите от испанските граничари стотици дървени и въжени стълби! На всички е ясно, че те са били направени специално за щурма!

Прехвърлят се не само мароканци, а и жители на Либия, Тунис, Алжир, Мавритания, Мали, Сенегал, Гвинея и други страни от Северна и Западна Африка. Освен това имигрантите коренно промениха тактиката си. Досега те пристигаха в Португалия, Испания, Италия и Франция с лодки през Средиземно море. Рисковано пътешествие, което нерядко завършваше със смърт в бурните води.

Явно имигрантите са установили, че по-лесно и по-безопасно е да се щурмува по суша испанско-мароканската граница. Атаките принудиха правителството в Мадрид спешно да прати в Сеута и Мелиля допълнителни армейски и гвардейски подразделения.

Очевидно подгонени от мизерията, африканците са решени на всичко. За тях Испания е заветната мечта - същата, каквото са САЩ за мексиканците и другите латиноамериканци. Не ги спира нищо, дори и рискът за живота.

На 29 септември при поредния щурм на Мелиля бяха убити петима африканци. Двама бяха застреляни от марокански граничари, а останалите трима - на испанска територия. Десетки бяха ранени. Останалите заловени бяха отведени във временни лагери за бежанци в двата испански анклава. Но и оттам вече бяха направени няколко успешни опита за бягство към Европа.

Властите в Рабат също са безсилни пред координираните масирани атаки. Вярно е, че те правят всичко възможно да спрат наплива. Но граничната им охрана е в плачевно състояние. По тази причина мароканският вътрешен министър Мустафа Сахел поиска вчера ЕС да изготви план "Маршал" за Северна Африка. "Само така ще бъде спряна нелегалната имиграция", заяви той.

Какво обаче ще направи Европа? И на децата е известно, че за богатите страни в Западна Европа африканците са добре дошли.



Кой иначе ще мие улиците



и ще чисти тоалетните на французите, испанците, италианците и прочее проспериращи народи?

Много по-лесно е да наемеш на работа африканци, защото те не са граждани на страни от ЕС и можеш да им плащаш по-малко, като им спестяваш с чиста съвест осигуровките. Особено испанците са абсолютни шампиони в това отношение. От алчни и безскрупулни господари на Иберийския полуостров се опариха и немалко българи. Но пък можем да се надяваме, че с нашите сънародници това няма да продължава дълго, тъй като скоро би трябвало да се присъединим към ЕС.
15
1677
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
04 Октомври 2005 21:47
Еи сегинка ще дотърчи Фичо да обяснява как никои не искал в
социалната Европа а пук всичкото имигрант търтило за УСА-та.
В УСА -та идат мексиканците щото няма не ограда ами няма и граничари.
Що не вземат да я оутсоурсват таз дейност кум Мексико, бе?
Мексиканците наш как ши се зарадват! Голям майтап ще стане!
Море не било добре в Европата ли?
04 Октомври 2005 22:46
Писал съм го и пак ще го напиша.
Изходът е - след Турция - Мароко, Тунис, Демократична Либия, Алжир, Египет, Нигерия, Горна и Долга Волта ( Буркина Фасо ) , Брегът на Слоновата Кост и всички бивши колонии на Англия, Франция и Португалия да бъдат приети в Нерушимия Единен Велик и Могъщ СЪЮЗ.

Така ще бъде решен въпросът с нелегалната емиграция и демографския срив.
04 Октомври 2005 23:54
Нашествие на марокански скакалци!
05 Октомври 2005 02:23
Какви са тия испански "анклави" в Африка?! Колониализмът не си ли беше отишъл още преди комунизма? Като искат анклави в Африка - моля, ама да не се оплакват от безплатните приложения..
05 Октомври 2005 02:25
Ето тука лъсва до безкрайност лицемерието на ХАРТАТА, хартата за правата на човека, която ни тикаха в носа цели 50 години. Явлението е досущ подобно на това в Германия, където беше издигната берлинската стена. На много хора все още не им е ясно, че светът е разделен безсрамно на бедни и богати и тероризмът е естествен резултат от безпомощната борба на бедните срещу тези , които разполагат със всичко.

05 Октомври 2005 05:34
Душе, тез африканци голями будали бе. Кажи им да избягат в КНР.
05 Октомври 2005 05:35
Иванов добре..... Ще допълня, че това ни очаква с Турция, Ирак, Иран, Авганистан, Сирия, че дори и либия. Ха ги испусна Кадафи, ха фръкнаха по Европата......
05 Октомври 2005 09:36
Иванов и СветлоПиво

Чичо Фичо , в КНР си имат Милиард и 300 Милиона свои хора. И за сега нямат нужда от гастарбайтери, понеже си имат свои, които са по- работни и от европейците и от африканците.

В Русия пък е неподходящ климата за африканци. Освен това имат няколко милиона Гастарбайтери - главно от бившите си братски републики - демократична Оранжева Украйна, червена Молдова , Розова Грузия , слънчева Армения и братския и Азербайджан. За средноазиатските републики да не говорим.
05 Октомври 2005 09:53
Тероризмът бил борба на бедните. Ай сиктир от коминтерновски простотии и изцепки.
Сигурно фамилията Ладен, аятоласите или шейховете в Ирак са сред най-бедните вдъхновители на тероризма, а?
05 Октомври 2005 10:01
Това е част от новия завет на Сатана - "В Европа тепърва трябва да има етнически сблъсъци. Начините са много, но основните са футбола, вкарването на азиятци и африканци в Европа(това става много лесно с пари)...въобще хората трябва да бъдат настройвани едни срещу други. Има една много хубава книжка на Славейков: Тихи оръжия за безшумни войни. Струва 2 лева. Препоръчвам ви я горещо!
05 Октомври 2005 10:08
Др. Иванов,

дължа Ви две уточнения.

1. Хартата не е измислена от бившия Соц. лагер. Който май и не я признаваше доста дълго, после се принуди в Хелзинки, краят на 70-те, да я признае - поне на книга.

2. Берлинската стена бе издигната от соц. братята от бившата ГДР с цел да не им избяга населението в Загнилия запад.

Сам би следвало да видите, че твърденията Ви са взаимноизключващи се.

Но ако не съм разбрал интимната Ви мисъл във Вашия постинг, Ви моля предварително за извинение.

С боен поздрав - др. Ейсблок
05 Октомври 2005 11:15
Испания върна Испанска Сахара и си остави Сеута и Мелия.
05 Октомври 2005 11:16
Дедо Никифоре,
не си прав чоджум.
Самият факт, че богатия Бин Ладен не желае да се самовзриви за собствената си кауза, а праща на смърт бедни и отчаяни фанатици, доказва че той само е яхнал недоволството за собствени цели.
Аятоласите и шейховете не могат да бъдат вдъхновители на тероризма, те просто насочват и използват ситуацията в своя полза.
05 Октомври 2005 12:36
Статията не казва цялата истина и не знам защо.
Принцеса Летисия ще ражда този месец и се очаква като се роди бебето, да има узаконяване на емигрантите или някакъв подобен жест. Нали ги знаете кралете.
Та, така и не ми е ясно защо авторчето не споменава тоя факт, а дори и да е само слух, пак трябваше да го спомене.

05 Октомври 2005 14:29
Жестоките господари безскрупулно експлоатират нелегалните работници... В такъв случай възниква въпросът: "А защо нелегалните работници предпочитат да са експлоатирани в Европа, вместо да си гледат живота в родните държави?" Не само заминалите не се връщат, но идват и нови...
Относно това колко работят африканците, моите впечатления са съвсем други: Работят предимно китайци и източноевропейци, африканците живеят на помощи и имат по няколко деца... Поне такава е картинката в Ирландия - много африканци по улиците, малко по работните места.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД