:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 468
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Уго Чавес
Венецуела се готви за дълга партизанска война

със САЩ, съобщиха агенциите. Президентът на страната Уго Чавес е решен до 2013 г. военните да обучат за партизани 1 млн. венецуелци. Целта на новия корпус има една основна задача - да се изправи срещу евентуален американски удар. "Планът "Сукре" цели трансформацията на професионалната армия в партизанска войска", смята депутатът от опозицията и бивш кандидат за президент Мария Корина Мачадо. Според нея идеята, която ще подготви Венецуела за дълга "народна" война срещу "империята" САЩ, е разработена в сътрудничество в Куба. Президентът на Венецуела социалистът Уго Чавес нарича партизанските части "армията на народа". Те бяха създадени през 2005 г., за да отговорят, по думите му, на "империалистическата агресия".



Компанията "Гугъл" е платила

едва 6 млн. британски лири данъци във Великобритания, въпреки че приходите й са над 395 млн. лири, разкрива в. "Дейли телеграф". Това възмути британските депутати, които се готвят да привикат за обяснения ръководството на "Гугъл". Депутатът лейбърист от парламентарната бюджетна комисия Джон Ман заяви, че шефовете на компанията ще трябва да обяснят защо внесеният в държавната хазна данък е толкова малък на фона на печалбата. "Това е крайно неморално - тази компания не спазва задълженията си и ние й позволяваме да прави това", заяви Ман. "Гугъл" работи на британския пазар чрез подразделението си в Ирландия и плаща данък само върху 10% от приходите си. Останалата част от парите преминават през компания, регистрирана на Бермудите, и така се избягва данъчното облагане. Джон Ман обещава бюджетната комисия да започне да разследва подобни схеми. От "Гугъл" обявиха, че компанията спазва всичките си данъчни задължения.
4
985
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
13 Август 2012 20:51
Тревоги пред приближаващият сезон на "латинопролетта" .Тази САЩ-доктрина ще се прилага поне още 30 години , че и с рога напред ...
14 Август 2012 02:00
Сигурно, стига тях да ги има все още...
14 Август 2012 08:36
Умен е индианецо!
14 Август 2012 11:11
Да вземе пример от съветските партизани през ВСВ. Тук проблем ще са му командирите, тъй като може лесно да бъдат купени, както стана с генералите на Саддам.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД