:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 227
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стотици израелци излязоха на протест срещу евентуална война с Иран

Демонстранти скандират пред дома на военния министър Ехуд Барак
СНИМКА msnbc.msn.com
На протестната акция в Тел Авив израелците настояха правителството на Бенямин Нетаняху да се откаже от плановете си за военен удар срещу Иран, който според управляващите е напреднал чувствително в създаването на ядрена бомба.
Стотици израелци проведоха безпрецедентна демонстрация в неделя вечер срещу евентуална война. 200 души се събраха в Тел Авив на протест срещу израелски удар по Иран и скандираха пред дома на израелския военен министър "Не на войната" и "Не на удар по Иран", съобщиха израелските медии.

Демонстрантите призоваха Барак и премиера Бенямин Нетаняху да се оттеглят и да не застрашават живота на израелските граждани. Сред участниците в протеста бяха леви политици и активисти като депутата Дов Хенин, адвоката и журналист Елдад Янив, който е бивш съветник на Ехуд Барак, и режисьора Дорон Цабари.

Израелските медии съобщиха в петък, че Барак и Нетаняху ще настояват за атака срещу Иран през есента. Целта е да се възпрепятства създаването на ядрено оръжие от Техеран. Цабари, който бе сред организаторите на протеста, заяви, че бил шокиран от тази вест. "Прочетох, че е взето решение да воюваме въпреки несъгласието на целия ешелон по сигурността в страната. Приближаваме пропаст. Това ще е луда война. Не мога да предсказвам бъдещето и не знам дали премиерът наистина планира нападение или не, но ако той каже, че отиваме на война, аз му вярвам. Затова съм тук, защото съм загрижен", цитира го електронното издание на "Йедиот Ахронот".

Междувременно правителството на Израел прие решение за безпрецедентно разширяване на правомощията на премиера на страната, предаде радио "Ехото на Москва". Премиерът Бенямин Нетаняху посочи, че по този начин процесът на взимане и изпълнение на решения ще стане по-ефективен. Министър-председателят вече има правото да определя дневния ред и процедурата на гласуване в министерските комисии, да оспорва приетите решения от комисиите и да не зачита гласовете на министрите, отсъстващи от заседанията на кабинета. Представители на израелската опозиция коментираха, че на Нетаняху му остава само да се обяви за цар.
11
1648
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
13 Август 2012 22:14
Сигурно са внедрени савецки шпиони
13 Август 2012 22:26
Авигдор Либерманщина?!? Впрочем той от Молдавско. Ма то си беше савецко, та звънтеше. Кремлевские куранты...
13 Август 2012 22:26
Не бе, антисемити са!
14 Август 2012 00:41
/:/ "Не бе, антисемити са!"
............................................................................
Така е!
"Антисемит е човек, когото евреите мразят, а НЕ човек, който мрази евреите!"
14 Август 2012 04:52
Арабите са семити, ама хазарите май не са. А те са 80% от евреите. ето справката:
Натисни тук
14 Август 2012 05:45
Стотици израелци излязоха на протест срещу евентуална война с Иран

Прави са хората! Като се затрещи , те и тяхните деца ще го отнесат. Политиците и елита или ще се изнесат в Юсей или ще се скрият в добре оборудваните бункери.
14 Август 2012 10:13
Те чак сега ли разбраха за какво ги подготвят?
14 Август 2012 10:49
200 души се събраха в Тел Авив на протест срещу израелски удар по Иран
Не са много. Тук на протестите на бг-мама се събират повече. Това може да означава, че по-голяма част от израелското общество иска удари по Иран
14 Август 2012 12:41
Да ама няма кой да ги въоръжи и да ги направи "демократична" опозиция, пък камо ли освободителна армия. Иначе с тези 2 декара небе над главите им - колко му е.
14 Август 2012 13:45
На плакато на Батманщайн пише: "Ционизъм + съветска власт = електрификация"
14 Август 2012 14:12
DEBKAfile съобщава ,че до октомври Иран ще има вече първата си атомна бомба. 20 % обогатяване е постигнато. До края 2013 Иран щял да има още 4 ядрени бомби.
Техаран заяви, че е готов да посрещне всеки опит за агресия от Запада .
Някакви преговори трябва да се водят , защото персите нямат нищо общо с арабите , цената на някои от тях е 1 млн долара , за да преминат на другата страна - справка- посланикът на Сирия в Мавритания, на когото са предложени 1 млн и той отказал.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД