:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 176
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

На масова хакерска атака

е подложен международният сайт "Уикилийкс", който публикува секретни материали за световната дипломация и политика, предадоха агенциите. В официално изявление на сайта се съобщава, че атаките срещу него са се увеличили от началото на август. Повече от седмица сървърът на сайта е атакуван от десетки хиляди IP-адреса с трафик над 10 гигабита в секунда. В момента сайтът не функционира. Отговорност за атаките е поела неизвестна досега хакерска група "Антилийкс" (AntiLeaks). Участниците й твърдят, че са "млади американци, които са дълбоко разтревожени по повод събитията около Джулиан Асандж", основателят на "Уикилийкс". "Асандж оглавява терористи от ново поколение. Това, което правим, е протест срещу намерението му да се скрие от правосъдието в Еквадор. Ако успее, това ще стане пример за други, които ще тръгнат по неговите стъпки. Ние няма да спрем", заявяват от "Антилийкс". Асандж в момента се укрива в посолството на Еквадор в Лондон, за да избегне екстрадирането му в Швеция по скалъпени обвинения, откъдето може да бъде изпратен в САЩ заради разобличенията в "Уикилийкс".



Виетнам е изпратил 5000 тона ориз

на Северна Корея, предаде Би Би Си. Сталинистката държава пострада от разрушителни наводнения през юни, които унищожиха реколтата и оставиха без покрив 212 000 жители. Бедствието отне живота на 160 души. Виетнамската помощ може да смекчи страха от масов глад, както през 90-те години, когато 1 млн. севернокорейци измряха от глад заради суша. Но официалните представители на ООН заявиха, че окончателният мащаб на помощта ще стане известен идния месец, когато трябва да приключи преценката за щетите от бедствието.

5
924
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
13 Август 2012 22:28
"Млади американци" с пагони...
14 Август 2012 10:17
"На масова хакерска атака е подложен международният сайт "Уикилийкс",.. ха сега познайте от първи път кои са хакерите... И ако си развием мисълта, че нашите служби се борят с хакерите, изводът какъв е? Срещу кого се борят? И как си създават работа и щатове едни други?
14 Август 2012 20:48
Виетнамското правителство изпращайки ориз на Северна Корея показва хуманност,защото страната е сполетяна от природно бедствие.Американците не пращат нищо ,нищо че е прирпдно бедствие.Те се държат така както се държаха с Китай по времето на Мао Тсе Тунг през шейсете на миналия век ,те не продадъха пшеница на Китай защото се бореха с кумунизма и оставиха да умрът двайсетина милиона китайци всички от бедния народ и не умря от глад нито един виден комунист от глад .
15 Август 2012 03:03
Некой може да се замисли що ми трябва и защо ми трябва да си спомням за Виетнам? Еако е така ще ви обясня да знаете ,че без да ме питатате през 1968 работех в СТЗ васил Коларов ,американците беснеха във Виетнам и едва започваха да се виждат признаци ,че един ден войната ,ще свърши ,която се оказа най големото безумие на американците според по късните признания и на наи вярвания специалист на Америка Кисинджър. в завода в инструменталния цех "другарите " свикаха събрание и ни обясниха за героизма на виетнамския народ и като обикновено по онова време слушателите само ръкопляскаха по задължение и който изкаше да има добро боведение.Да си призная бях млад и конкретния случай не го разбирах .И от трибуната взеха да питат дали някой изка да каже още нещо в тажи насока ?Вдигнах ръка и ми казаха :да имате думата ,моля говорете.по това време имах слабос да слушам най добритесветовни радиостанции и знаех какво точно тябва да говоря .и аз започнахс локален политически нюанс от онова време ,благодарение на който по късно след някой месец ме пратиха в Ножарево ,Тутраканска Окоолия Окръг Силистренски.Разрешете ми ,ако немате нищо против да повторя какво казах:Другарки и другари положението на братския Виетнамски народ е така лошо както чухме от лектора ,а може би и още полошо.Всички ние им симпатизираме говориме прекрасни думи за тях ,който те няма да чуят и тазберат поради далечното растояние и разликата ни в езика,ето защо предлагам да дадеме по една надница всички ,който са на това мнение,ако има против и неможе да го стотят да си вдигнат ръката .Още не изказал последните думи почти всички почнаха дълго и бурно да ръкопляскат включително и от трибуната,като спре цилата еуфория около мем взеха тихо ме псуват,като казваха твойта мама виетнамска ,смо от благоприличие каде не ме ритаха.Утиши се залата освести се след някоя и друга минута, майстора на трибуната стана и каза:предложението е много добро ,но неможеме да вземеме решение ,тъй като не е кординирано с партииното мнение,разбирате нали и вие другарю .......нали ,аз казах но нали изаме да дадеме не давземеме ,не е ле ннашия гас народен ,глас върховен?Като нормално не се прие предложението ,от тоя ден веички ми викаха ВИЕТНАМЕЦА.След това ми разправяха ,като имало събрания ,как партиния профсаюзния секретари предупреждавали :внимавайте да не е да се излюпи некой виетнамец .Ако некой от това време помни още случая го поздравявам но вероятно малко хора от наща възрас обичат да стоят пред комютера за да четат весници или споделяят някой отминали събития ,може и дацата им да им напомнят за статията .Верно е несъм човек на перото ,но и след толко години помня теглото.
15 Август 2012 03:29
Вчет на Чехисловашката или Прашката пролет е моя спомен която от няколко години забелязвам не се отбелязва от електроните медии по цел свят незнам защо,а щом не се отбелзва от ел. медиите вярвам и другите са така.Нека с облекчение въздъхнеме дълбоко.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД